Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
А по въпроса - кой "изпържи" Бисеров.... Изпържиха го неговите хора - властта има нужда да си лъсне имиджа за пред света. А е напълно възможно и да не се е "консултирал" с когото трябва....
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците свършиха парите и най-естественото нещо е да си вземат от този дето има. Сега ще му блокират сметките с години и банкерчета и американчета са доволни. Да се готвят и следващите с кинти- боко, аамед, цецо и цвети, царю и др. Обира на парите в Кипър беше само предпремиера.
13
18
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Въпрос?преди 1 минутаЗащо великият вътрешен министър ЦвъЦвъ не хвана Бисеров докато беше на власт?------------------------------ 3 от апартаментите си Цецо ги е купил от фирма на ДПС! Повече трябва ли да се обяснява :)
12
4
 
33
 
! Отговори
отзад преди 10 години
дпс и атака = победаааане гюзел коалиси, юрййй ние сме ОТЗАД
11
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.... Я Станимирчо Флоров...... брей какви ги е вършил. Я а шеф на станимирчо беше Цуцко - абе тоя не беше ли купил апартаменти на безценица от фирма на ДПС?
10
16
 
29
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Защо великият вътрешен министър ЦвъЦвъ не хвана Бисеров докато беше на власт?
9
5
 
71
 
! Отговори
Fil преди 10 години
Сега разбрахте ли защо Пеевски трябваше да е шеф на ДАНС.
8
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Закован" ще е когато влезе в затвора.За сега само се знае че е изчезнал и явно хич не му пука закован ли е или не...
7
26
 
25
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Сега остава и Борисов да бъде закован, а не Цвентанов да се прави на информиран по темата
6
1
 
33
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Дали ще се стигне до края или ще се размие във времето?А дали не е плащал за политическа закрила толкова време на партията,която го издигна зам.председател на народното субрание?
5
5
 
28
 
! Отговори
ДА БЕ преди 10 години
Пак партенка. Всяка фирма с 5-6 човека превежда подобни суми месечно по разплащанията си. Едва ли ще научим истинската причина.
4
7
 
41
 
! Отговори
Опала преди 10 години
До 1Е именно сега излиза истината защо тая *** паплча назначи дебелата *** Пеевски. Сееещаш ли се къде е ключа от мазето. *** долни всички да умрат по особено мъчителен начин.
3
5
 
58
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Бисеров ... добре. А, останалите КОГА ?
2
3
 
63
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Всичките в парламента са за разследване, конфискация и затвор !!И точно за това ,всичко ще бъде покрито :) !
1
8
 
79
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ако Пеевски беше шефче на ДАНС този НЕбългарин дали щяха да го разследват???Отговора е едно голямо НЕ.