От ГЕРБ: Радев иска да раздели хората!

Депутат: Ескалацията не трябва да бъде толерирана!
Обновена: 3 сеп 2020 22:43 | 3 сеп 2020 22:43, Веселина Йорданова
104

След среднощните сблъсъци - ГЕРБ слага край на дебата за оставка и нов кабинет, а според управляващата партия политическата вина за случилото се е на  протестите е на президента Румен Радев.

"Президентът Радев никога няма да бъде съгласен с това, което предлага партия ГЕРБ. В крайна сметка ние внесохме нашата за промяната в Изборния кодекс за машинното гласуване, а не БСП. Прозрачност има, защото ние позволяваме на всеки български избирател да може да гласува както той иска - дали машинно или по традиционния начин", каза депутатът от ГЕРБ Евгения Алексиева за "Денят ON AIR.

Според нея в словото си, което даде по-рано, Румен Радев е обвинил правителството и управляващата коалиция в неща, които не са верни.

"Това е човек, който всячески иска да раздели хората, да всее страх. Той призовава към бунт, протестите. Политическата отговорност трябва той да я понесе. С този вдигнат юмрук и с това говорене, което не отива на нито един политик, камо ли на президент, който трябва да бъде обединител на нацията", добави Алексиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че организаторите на протеста са позволили на протестиращите да направят вандалщините срещу полицаите.

"Това беше ескалация, която по никакъв начин не трябва да бъде толерирана", категорична е депутатът от ГЕРБ.

"Винаги може да се говори за оставка и г-н Борисов, и нашето управление го е показало, защото ГЕРБ е подавал оставка. Но ние в този момент, заедно с нашите коалиционни партньори, да покажем, че това нещо не може да се случва в България. Има избори, има закони. В крайна сметка избиралите са ни изпратили там - над 1 млн. гласоподаватели", допълни Евгения Алексиева.

Тя категорично подчерта, че не може столицата да е толкова дни под блокада, както и да се нападат майки с техните деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
16
 
! Отговори
е преди 3 години
Я, нова калинка. Тая трябва да питаме боко да каже ква ТП е.
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе много охранени тези гербавите женоря бре и вчера онова дето щяло да замества ръбъла и то гони стоте кила. Сега по темата стига мантри, ако някой разделя нацията това е шайката десет години освен да крадат с друго не се занимават.
51
3
 
3
 
! Отговори
свилен преди 3 години
До Анонимен сигурен ли си ,че са били от протеста , а не част от онези с черепите и боксовете само ,че цивилни
50
4
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
До 1989 година хората си бяха едно, ама май нещо не се получи. Ако Герб мисли за България, трябва да поощрява конкуренцията на мнения, а не да пищи: "Моля, госпожо, Иванчо мисли различно!" Какво означава единство на мненията? Комунизъм, това ли иска Герб?
49
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия факт, че го нарекоха въстание дава да се разбере че са били подготвени да чупят и трошат и да ползват сила и кръв. Ненормалници!
48
7
 
18
 
! Отговори
Кой квото умее преди 3 години
Тая просто е необходимо да се съсредоточи върху бибитките!
47
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тишина, калинка некадърна връзкарска се изказва ае пляскайте с ръце ся да живеят мутрите в републиката на великите чалгаджии
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заместник щефка на ЕП, която също е шефка на Комисията по граждански свободи и правата на човека, каза че от ГЕРБ излизат само фалшиви новини.
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама че просто племе колко трябва да ти е акъла за да избереш доган бей и пеевски и група мутри да те управляват начело с баш мутрата в републиката на чалгарите е така
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой плаща за тия командировки на полицаи от цялата страна? Заради Бойко Борисов държавата плаща всеки ден солидни суми, нали? Световните медии почнаха да се питат, какво се случва във България? Това ли е пример за демокрация? Защо махнахте палатките на протестиращите? Америка не е съгласна да отнемате правата на хората, които протестират.
43
6
 
17
 
! Отговори
баце преди 3 години
Къде ги намират тези прости хора и калинки бе! Какво си бършете д-тата с Радев *** ТП.
42
11
 
11
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Дават обществени поръчки срещу тлъсти комисионни и изкарват парите извън страната, а народа живее бедно.
41
7
 
14
 
! Отговори
Чиба, ГЕРБ! преди 3 години
Значи така - "ГЕРБ слага край на дебата за оставка и нов кабинет"!Значи ще бъдат изметени със сила! Нали Крум Страшни бил казал: "Който не иска мира, ето му секира!". Днес няма секири, но тези ще бъдат изгонени с ритници!Къде се е скрил Боко? Страх, голям страх го гони! Дали няма да направи инфаркт? Зер, той няма железните нерви на Президента Радев!
40
8
 
16
 
! Отговори
Заспал ТУЛУП преди 3 години
Радев им е проблем защото като застане до вожда-тиква разделението държавник vs селски терикат много бие на очи.
39
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бездарните гербери - все Радев им е виновен!
38
8
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Драстично същият съм! Герберастите съм ги игнорирал далеч преди Радев да се кандидатира за президент не Радев ме е разделял от тях! Престанах да ги познавам, да ги поздравявам, да ходя по сбирките им. Дори мисля, че териториално трябва да се изолираме и ги оставим да виреят в собствената си простотия и величие?
37
10
 
10
 
! Отговори
V преди 3 години
герб е дпс .От едната страна трябва да останат герб и дпс от другата да се коалират за българско правителство . герб и дпс убиват България .
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак, Тъ.Пу., защо Радев ще иска да раздели хората? Каква му е целта? Да не би преди това всички да сме били про-гербави?
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ издивяха,защото протестът започна, в защита на Президентската Институция,след нахлуването на тежковъоръжените мутри на Ушеф в президентството
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сочна, едрогърда жена. Сигурно е говорила големи глупости, гледах я на спрян звук.