Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
7
 
13
 
! Отговори
+++ преди 3 години
-Всичко е пропаганда и измислица..С подобен коментар те слагам на чело сред слабоумните.. Точно доказа това което имах на предвид. Българина се е превърнал в една ревлива кифла... Освен да стене по цял ден, друго не виждам да прави... все некой друг, все нещо му е виновно..
231
1
 
14
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани---Гейм, сет, мач. Дотук сте.
230
2
 
8
 
! Отговори
до 233 преди 3 години
Носят маски не само в Zoom, но и докато говорят по телефона защото вярват, че вируса се предава чрез айфоните и 5G мрежата. :D
229
18
 
14
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Ядаха и пиха на кръчми с съмнителна хигиена после търсят лечение.Нали скъсахте синджира и се юрнахте по кръчми като не видели ,кой ви е виновен?
228
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: Анинимен ПотребителТи си Моят Господ!!!Покланям ти се доземи!!!Моля те, Господи, спаси ни от НОЩ!!Спаси ни от професор Балтов!Спаси ни от професор Мутафчийски!Спаси ни от професор Кантарджиев!
227
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този подпухнал и болен защо не се скрие и да си лекува инфектираното COVID Туловище. За кво бръщолеви изобщо тая карикатура на диабета свръх-затлъстяването и 6 степенната гуша с метаболитен синдром.Ей, ква втора ква трета вълна бе всичките сте кадаври когато дойде третата вълна.Особенно тия неваксинираните и тия дето не вярвате в Ковида.Ела да ти пусна на запис един мой работен ден.Ще ти стигне за цял живот.Парите са бок''лук с пари не можеш да си купиш живот!Очаквам Толуп и Сие да изпукат.
226
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се чипирам.
225
3
 
9
 
! Отговори
Сестра Аутопсии ВМА преди 3 години
Този подпухнал и болен дембел защо не се скрие и да си лекува инфектираното от COVID Туловище. За какво бръщолеви изобщо тая каракатура на Диабета свръхзатлъстяването с 6 степенна гуша и метаболитен синдром.Ей, Шопарляк ква втора ква трета вълна всички сте кадаври когато дойде третата вълна мухлььььььььььоооооооо!Да не мислите ,че парите може да ви спасят.Жалки люспи.
224
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтиев я си турни ръката на сърце и докладвай защо след >100 дневните демонстрации когато от >100 000 демонстранти навъртяха милиони човеко-часове на всичките тези хора - та защо нямаше хиляди измряли демонстранти, полицаи и зрители от тротуарите. Защо бе? Е, и как така от училищата, ресторантите и театрите ги намотахте хилядите статис-стъкмистики.На Флорида пълно с хора, в Минск пълно с хора. За полит-доктор тоя не фели. Разбива ГЕРБ и реномето на Борисов
223
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие професоре не лекувате хората от неразумното им поведение , вие ги лекувате от ***--ло --ум--ното им поведение .
222
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекувате последствията от некадърната кампания за масова ваксинация, където няма ваксини, няма организация и няма качествен пиар - за сравнение израел вече затвори и последното ковид отделение. Хората им били виновни все едно е тяхна работа, каква наглост!
221
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не! Хората боледуват и умират, защото върнахте присъственото обучение и отворихте ресторантите! Не организирахте успешно и ваксинирането!
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До протестъри Дай Боже ,дай Боже ,че оня Червеният Гербер,дето не е откраднал и една стотинчица , вече наднича и от .. Да те е страх да влезеш по малка нужда ,особенно да клекнеш по голяма . Наднича и отдолу вече и носът му ,аха да се забие в г...ът ти .
219
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекувате последиците от тиквеното неадекватно управление!!! Не вменявайте вина на гражданите. Виновно е правителството, което разхлаби мерките въпреки, че цяла Европа беше в червен цвят. С този ход са пряко виновни за погубването на десетки хиляди човешки живота.
218
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мам.... стара как нагло ни внушават ежечасно как ние сме виновни за тяхните провали.
217
4
 
6
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
Само р. овч и дъщеря му теодора овч. ще ни оправят. Из цяла софия снимката на дъщеря му ни преследва. на всеки билборд на бсп.
216
4
 
21
 
! Отговори
6 преди 3 години
Днес пред БНР този и още двама се оляха в хваленето на правителството!Всичко било перфектно , а статистиката на правителствотза броя на умрелите била некоректна!?И още -гражданите сами сме си били виновни , обещания за ваксини в бъдеще време и т.н.!Хоризонт отдавна се е превърнал в поделение на ГЕРБ!Национално радио !Нищо подобно-слугинаж , апологетика,лакейничене !Никакво достойнство!Купени са!Лъжете малко по-тарикатски-под.енявате ни!
215
1
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
До българинВ някои щатски фирми ги задължават да носят маски по време на брифинги в zoom (всеки от дома си), било "добро за морала и дисциплината"
214
2
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Гледам сега по телевизията на НАСА репортажи от Байконур.Подготовка за изстрелването на тримата нови астронавти на МКС.Една американка и двама руснаци.Тримата са стерилни. Поне трябва да бъдат - при всички космически полети минават дълъг период на карантина (повече от 14 дни).И тримата са с маски в автобуса, който ги кара към ракетата!!!Това ми прилича на някакъв нов вид световна религия - какъв е смисълът тримата да са с маски в автобуса??? От кого се пазят??? Взаимно един от друг ли???
213
5
 
25
 
! Отговори
Мъртвешка глава преди 3 години
Този подлец връзваше битите деца от протестите по леглата в Пирогов. Балтов, не сме те забравили, скоро ще дойдем за теб!