Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
25
 
! Отговори
! преди 2 години
Така е, на хората им писна! МАХАЙТЕ ТЕЗИ СКАПАНИ СЕРТИФИКАТИ! В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЕЧЕ ГИ МАХАТ! ДОЛУ МАСКИТЕ!
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ-ДПС ще саботира Държавата до последно.Те вдигат цените. Техни хора са и в КЕВР и в ЕРП-тата и в хлебопроизводство. Те държат и борсите на едро.
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По кръчмите ходят само тези със зелената квитанция, така че си се оправяйте. Другите не влизат в сметката....
51
2
 
16
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Игленик, я тихо!Никой не е срещу ваксините. Срещу некадърните, неграмотни, прескъпи и прехвалени сервитутки сме. Сега трай и ми донеси една салата "Цезар"!
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не излезнаха на протеста на Възраждане, а се кикотеха на оная лудата с каската?? На ви са паток отзад.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има много ,,антикомунисти,, Като дойдоха комунистите на границата ни на 9 септември 44 година ,,антикомунистите,, не можаха и един щик да изкарат срещу тях :))) После пък като падаше комунизма в Европа в България се наложи комунистите да свалят комунизма щото ,,антикомунистите,, не можаха един човек да изкарат на улицата :))) Аве кат гледам кви са ни антикомунистите съм песимист и за държавата . Ама хубу е поне че имаме мноооого ,,антикомунисти,, :)))
48
3
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
На някои от тях наистина им разказаха играта. Имат ***, но и много читави хора фалираха, или са на ръба. Мерките просто трябва да отпаднат.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо реват не е ясно, нали само ваксувани и със зелен амулет влизат, а те както пишат са били вече много. Не ваксинираните, пенсионери и деца не ходят по кръчмите и нощните заведения.
46
6
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
не мога да разбера като наложат на някой бранш и сектор нещо всички други плюят, ами те така ви разделят и владеят и до всеки ще стигнат. Ще затворят ресторанти заведения, после хотели, после бакалии. после ще искат ваксинация на учители пълна, после на здравните работници, после на полицаите после на военните.... и така нататък ще ни изклатят всички поетапно затова трябва обединение и всички да сме срещу този фашизъм.... това е война срещу свободното човечество и правата колкото да звучи смешно
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В акушер-генекологичното отделение във Видин има ЕДИН лекар. Е-Д-И-Н!Но проблемите на държавата са Алибегов и сервитьорките....
44
10
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Какво стана бе, всички антиваксърчета, които ривахте срещу мерките и зеления сертификат, сега скочихте срещу ресторантьорите, защото отказвали да ги спазват! Дребни , продажни душички!
43
4
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
има студенти работещи по заведенията да се издържат. За тях ми е мъчно. За тези дето само това могат - не особено.
42
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
До 22 - те и данъците не си плащат, ти .... дапоемат лечение :)
41
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да водите война срещу народа, за да пазите правото си да продавате фалшив алкохол и кебапчета от екарисажа. Ми ще ви отговорим много бързо с камъни по лъскавите витрини,тогава що ще правите ми що ци?
40
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 35 - чудно ми е какво ли си писал когато сложиха КПП-тата? Извинявай, тогава на власт бяха ПП ГРОБ и това беше абсолютно наложителна мярка за ограничаване на вируса!
39
11
 
7
 
! Отговори
перко преди 2 години
ОСТАВКА. Остака на цялото правителство начело с президента. Това е решението!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мерките все пак се въвеждат със Заповед на министЕрката, не съм симпатизант на Кунчев, ама все пак... и още мерките изцяло са съобразени с изискванията на модела на управление, който е в сила днес това "Моделът кРадев", вече го усетиха бизнесът, пенсионерите, сега заведенията, после битовите потребители и накрая всички взимат самалЬОта за Скопие и заминават
37
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха, видяли са те танкове, смешници. Продължавайте да надувате цените още па после ревете - пица 18-25лв, хамбургер под 15лв няма, салати по 10лв, суши по 20-27лв. Вие нормални ли сте?
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посредственост, некадърност, лакомия и безотговорност - дефиницията ви е "моделът КрАДЬОВ"! Оттук нататък мизерията ви е ОСИГУРЕНА!
35
13
 
14
 
! Отговори
22 преди 2 години
Супер! Не са нужни танкове. Имам по-мирно предложение - СЗБ и БАЗ да поемат медицинските и болнични разходи за лечечение на болните от КОВИД.

Спонсорирани публикации