Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
17
 
! Отговори
Барикади преди 2 години
Трябва фа блокират ключови кръстовища в столицата, да има барикади от камъни, пейки и дървета.Без окупация на президентството и Народното Събраниеняма да дъане.Видяхме как при януарските протести от Подмяната веднага излязоха в болничен от страх!!
33
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или пълен локдаун за всички ваксинирани или никакви мерки... Това е решението. По заведенията са само такива индивиди (ваксинирани)... защо ще ги затварят тогава....?
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов ще ви каже как става, още малко...
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевци при една грешна стъпка, Възраждане идва.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боколан Първий си плащаше такса спокойсвие на Алибегов, за да продава интересите на ресторантьорите, ама Киро Ментата още не се е светнал как става номера.
29
2
 
37
 
! Отговори
- преди 2 години
МОЖЕ И БЕЗ ЗАВЕДЕНИЯ!Това е УСЛУГА, която се ползва ако се предлага, но никой не умира, ако не се предложи!
28
2
 
33
 
! Отговори
морски преди 2 години
нашенеца ходи в Турция да хапне качествена и евтина храна. Тези алхимици да фалират! Мошеници! Измамници, неплащащи и на персонала си!
27
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойдат ли позитанковците, започва се пак. Жанвиденовото управление ще ни се стори само една сладка приказка. Тия съсипаха всичко.
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, мадурковци! Тепърва ще видите що е емиграция и вонята на добре изгнилия комуньоизъм! Хубаво е да видите как "учената" ви челяд мие ***...ве на Запад само заради избора ви на "модела Мадурко"!
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българина бръкнеш ли му в джоба и е готов да затрие и държавата!
24
9
 
28
 
! Отговори
Нормалните хора преди 2 години
След работа се прибират вкъщи. А тези, които ходят по нощни заведения, не са създали и един лев национален продукт. Но определено са национален проблем.
23
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не го махнат тоя продажник Алибегов, бял ден няма да видят ресторантьорите
22
7
 
35
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Майко, майко, какви танкове драги ми Алибегов. 100 полицая ще са достатъчни, даже дали няма да са много за мизерното ви протестче.
21
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще пишете за тоя немотия с мазната коса Алибегов и неговите пишман колеги ресторантьори? Пращайте им данъчни и толкоз!
20
5
 
33
 
! Отговори
Нямат наяждане! преди 2 години
Тези печелят лесни пари само от един рожден ден, дори и на техни хора! Вие работете на заплата и си плащайте всички налози.
19
8
 
8
 
! Отговори
fx преди 2 години
Евала, общ протест, накъде, повече, другите браншови мълчат като бити... велосипедисти... бтпп къде са, пекарните измряха с тоя ток.. леярните, дървен материал колко е.. ало вие кинаджиите... само така, нещо тряв се строши за да се оправи
18
6
 
35
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Хаха ще стане като миналия път, ще се изпокрият като мишоци.Вие до сега 100 пъти трябваше да въстанете, ама ... Пък и като гледам по "Кошмари в кухнята" какви мърлячи и некадърници държат заведения, по-добре да понамалеят малко.
17
26
 
8
 
! Отговори
Отец Иван преди 2 години
Антиваксърите няма да влезнат во царството небесно,и ще се черват от срам пред нашия създател!!
16
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям ги напълно! Нито една мярка до момента не е сработила, защото именно ваксинираните разнасят най-много заразата благодарение на кафявия сертификат...
15
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте само Първите, които оповестяват ЯЛОВОСТТА на "модела коМоНЬОизъм" - няма област, в която главоломния ръст на цените, сметките и мизерията да не са довели до ХАОС и упадък. По-страшното е, че ПРОПАГАНДАТА тотално проми бездруго крехката безмозъчност на една трета от измета на страната, и за съжаление - ВСИЧКИ, най-вече тези, които изработваме поминъка и благоденствието на измета, който си избра "модела кРадьов", страдаме от техния мадурковско-венецуелски "избор".