Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
21
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Оказа се, че си от скритите лимонки на путлеристите. Жалко, Генерале! А те уважавах...
50
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва акция за отменяне на 3 март като национален празник Сега е моментат да сменим тая натрапена ни от руснаците дата
49
18
 
18
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Путинизмът съвсем скоро ке се преследва като престъпление срещу човечеството !
48
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достойно!
47
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев да ги започва, всички червени национални предатели и свързаните с тях олигарси на топло аз национална измяна. Този на разпит в прокуратурата заедно с учителя му.
46
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уреди си децата на държавна службичка
45
20
 
18
 
! Отговори
Хигиена преди 2 години
Най-големия майтап е, а може би трагедия, че този се мисли за военен експерт ! Трябва масово уволнение на генерали в БНА. Да идват млади офицери без обремененост от путинизъм...
44
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха! Какво се обяснявате, като ученички бе? Българите изобщо не се интересуват кой е военен министър... Интересуват ги доходите и инфлацията...
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класика американски и руски *** падат от небето ( камъните не могат да се вредят от тях) Понеже някой пита на смени ли сам приятел денонощно са с дневна и нощна смяна и почивки в 13 часа и 9 часа тогава обядват и вечерят след като получат парите в съответните посолства.Нещо общо имат и на едните и на другите не им дреме за България а за САЩ и Русия само не знам защо да тук а не са в съответните страни американските и руски патриоти с български паспорти купени за инвестиции.
42
14
 
19
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
ало, българския министър, децата ти къде служат??Синът ти кой го назначи в БЕХ? А ти тогава беше ли вицепремиер???Дъщеря ти случайно да работи в Булгаргаз? Случайно да отговаря за международното сътрудничество?Или тя напусна работа за да не си в конфликт на интереси?Аман от такива българи, които уреждат собствения си живот и на цялата си рода.Нормално е да си на страната на Газпром-т.е. Русия,защото заплатата на щерката ти е сигурно колкото пенсиите на цяло едно българско село. Не ти вярвам
41
21
 
19
 
! Отговори
ами преди 2 години
Нито като министър председател беше читав нито като министър на отбраната
40
6
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
Бивш министър...
39
12
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Да се върне...редовната наборна военна служба и да стане както в Израел -този който не е бил поне...войник,да няма право да заема държавни постове.
38
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хлевоустник! Казали са на такива като него, че войната ще свърши до понеделник ( вчера). Сигурно вече се е виждал като наместник на Батюшката..
37
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е изпята песен, прочетен вестник, минало!
36
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро родина не признава. Заради интереса си стана канадец, сега пак чужди кукловоди му дърпат конците.
35
15
 
17
 
! Отговори
Янев: преди 2 години
"България не ме обича, а аз съм егати пича"
34
4
 
15
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Бъди здрав и щом си силен ще продължиш в правилната посока!Допуснал си грешки, всички го правим.Никой не е роден министър.Казано е ...има ли грешка има и прошка, рано или късно!Днес времето е безумно, затова трябва да се действа .....умно!
33
19
 
15
 
! Отговори
Dtrumppp преди 2 години
Добре, добреСега изчезни..
32
4
 
21
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
А защо ми спряха руските канали,а порното бичи!?Грешка Private нямам картина,а имам звук!Той също ли е руски!Еб.ти демокрацията,еб.ти чудото!Демократичния ЕС тръгнал да прилага кристалнната нощ!

Спонсорирани публикации