Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
22
 
12
 
! Отговори
siroco преди 2 години
Ти не си мой и на 60% от българите, цаняй се при Путин, може да те прибере, само се разкарай........
30
38
 
18
 
! Отговори
ники преди 2 години
Този не вярвах, че е такъв продажник и подлогна на Путин. Срам за цялата нация!!
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха го без да искат герой духачите от хранилките. СЕГА Е НАРЕД РЕФЕРЕНДУМЧЕТО и чао ЕС и НАТО .
28
10
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Ще го помоля, да кажа за какво се бори с думи и право в очи. Не с недомлъвки, както всички до сега.
27
30
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ей, голяма трагедия стана като махнаха този безличен човечец. Чак 20 статии написахте за това, Днес :))) Бойко Борисов ги махаше по трима на ден като този и на никой не му правеше впечатление :)))
26
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този престъпник и руски кавал Янев ,ще бъде съден за държавна измяна в полза на нашия най-голям враг Русия ....Има много ясни доказателства и затова беше отстранен ,макар и със закъснение ...
25
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това някой да служи на България явно е порок някакъв си затова сме на това деридже Стефан Янев бе един достоен министър Българин
24
17
 
33
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Янев се опълчи на сащ и нато и не допусна да ни забъркат в тяхната касапница.И го отстраниха сега новият храненик на нато ще ни на бърка на бързо.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега имате идеална възможност да нападнете Македония и да си я върнете, докато всички големи риби се занимават с Путин и Лукашенко.
22
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този джунгал Кирчо се взе много на сериозно, а е по-зле от Борисов, който все викаже аз, аз, аз.
21
11
 
12
 
! Отговори
Баба Марта преди 2 години
Вързаха ли ти мартеницата Янев?
20
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чат пат се появява някой разбирач,за да предложи у нас.военните да вземат властта и те да управляват..Та с тоя и Радев такова управление правят..Другия път като ви дойде тая тъпотия в главата,изгонете я! С червени кхмери никой не е успял!
19
5
 
8
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Колко троллл,до колко сте на работа, или сте на смени, м?
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев май ще прави партия на националистическа основа. Като нищо ще замести Копейкин, който вече се чуди как да си заслужи рублите.
17
26
 
21
 
! Отговори
Другари янев преди 2 години
Би било по достойно да замълчи, повтаряте се и ставате банален за обществото.
16
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , ама киро не го разбира това. Той самият е чужда собственост.
15
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадно ли ти е янев, че ти беше този който показа кирчо и кокорчо на хората. До преди да ги направиш министри, те бяха никои
14
8
 
39
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Г-н Янев, джендерастията и Киро няма да те разберат. Те за държанки на САЩ и те им са най-мили. А Киро си е канадец, къде го търсиш за национални интереси и т.н. Тия джендери са като комунистите едно време - интернационалисти, а държавата и нацията за тях няма стойност.
13
10
 
14
 
! Отговори
Копейка преди 2 години
И той ли партия ще прави.
12
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо вчера стана премиер и се привидя на Бог. Почна да коли беси и притежава. Дните му са преброени