Хаджигенов след ареста: МВР не знае какво прави, пуснахме жалба в съда

"Изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление"
Обновена: 8 апр 2022 19:32 | 8 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
185

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията по-рано днес. Причината бе кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София.

Двамата бяха арестувани и отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече, а прокуратурата обяви, че не смята да им повдига обвинение.

Още по темата
С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Знаете ли какъв е проблемът? Че нищо не се е променило в МВР не от времето на Цветан Цветанов, а от времето на развития социализъм. Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта. Не можаха да ми отговорят“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след освобождаването си от ареста.

"Полицията действа, както обикновено - неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива.

МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

"Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно", коментира Бабикян

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алековият бай *** ако имаше една кофа с боя, щеше да направи същото като тези тримата.
25
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕшРашков е от ДС, както и останалите русофилчета, обаче явно показа топки и им бръкна в гащите, те затова реват така :))) Иронията в българската политика е, че всички са комунистически русофилчета, поне големите риби :)))
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи по логиката на тия двамата банани с пижами аз мога да си вандалствам колкото си искам и полицаите нямат право даже лична карта да ми искат. Браво! После ми говорят за принципи и правова държава...
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако залея вратата на Хаджигенов с блажна боя и заснема това, значи ли че той няма да ми повдигне обвинение? Веднага ще си намери и правни основания и медии пред които да осъжда вандалският ми акт.
22
0
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Е,тез двамата при Бойко не бяха ли руски агенти!?
21
0
 
18
 
! Отговори
гАРО преди 2 години
ИМА ЛИ ПАРИЦИ, ИМА И ЗА БОИЦИ
20
2
 
20
 
! Отговори
ТЪПО преди 2 години
Хаджигенов е прав - Полицай няма Право да ви иска Лична Карта , Няма Право КАТ да те СПИРА на Пътя , Няма Право НОИ да ти иска Превод на Осигуровки от Заплата , Няма Право НАП да ни Иска Данъци за Смет , Нямат Право Магазините да искат да плащаме за Продукти ВЗЕТИ от Витрините .
19
0
 
21
 
! Отговори
Кадиров от Своге преди 2 години
Този Хаджигенов пък бил и голям наглец,съжалявам че Боко навремето не му "сви сърмите"и изхвърли на улицата . . . като в Буча !
18
2
 
17
 
! Отговори
Еш преди 2 години
Ама чакайте сега. Нещо не разбирам. Нали бяхте много доволни от Рашков?! Сега пък не знаете министерството му какво прави.
17
0
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
А ти с мръсната уста ясно ли ти е какво направи?Кой ти е дал диплома нещастнико , депутат щял да става!
16
0
 
33
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Каква гражданска позиция бе, кавал? Това е просто хулиганска проява. Посолството на друга държава се води де юре собственост на тази държава. Ела ми у нас да ми хвърлиш кофа боя на вратата - нещо подобно. Ама ще си тръгнеш без зъби.
15
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е анорексика Копейкин или Болен, нали русофилчета.......хахахаха :)))
14
0
 
26
 
! Отговори
До Соросоида Хаджи преди 2 години
Хаджигенов, ще ти кажа истината - не си правиш никаква самореклама, а постигаш обратния ефект, с този акт повиши с няколко процента вота за "Възраждане". Вие направихте Костадинов зорлям следващия министър-председател.
13
0
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Абе Кой ПРОКУРОР СИ НАПРАВИ ОТВОД УТРЕ МОГА ЛИ ДА СИ ПЛИСКАМ БЛАЖНА БОЯ ПО СГРАДИ И ДА НЕ МИ НАПРАВЯТ НИЩО
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял ден медиите представяха тази вандалщина като "гражданска позиция", а сега и прокуратурата не намирала основания за повдигане на обвинение. Ето затова сме на 115-то място по свобода на медиите, а прокуратурата ни е най-корумпираната в ЕС.
11
1
 
29
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Ако съм съдия бих отсъдил. Един месец да боядисват огради и къщи в Столипиново и Факултета. После ще заобикалят от километър руското посолство.
10
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов ги изнерви максимално русофилчетата, не им даде дори да дишат :))) Те естествено по единствения начин който могат, тоест с арест........хахахаха :)))))
9
0
 
23
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
*** идиотитe. няма да ви излезнат сметките, пак сте на бунището,поне вече ви разбраха хората
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да изразя гражданска позиция като напръскам с онези големите мъркучи къщата ти с цялото съдържание на един ла***воз с обем поне 10 кубика миризливи ла**а. Тогава ще бъда сигурен, че ти като "димукрат" няма да ме съдиш.
7
1
 
36
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Това само в България се случва- извършителят заснема сам вандалския си акт и съучастниците си, и прокуратурата не може да си свърши работата дори с видеоматериали като доказателство.