Хаджигенов след ареста: МВР не знае какво прави, пуснахме жалба в съда

"Изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление"
Обновена: 8 апр 2022 19:32 | 8 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
185

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията по-рано днес. Причината бе кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София.

Двамата бяха арестувани и отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече, а прокуратурата обяви, че не смята да им повдига обвинение.

Още по темата
С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Знаете ли какъв е проблемът? Че нищо не се е променило в МВР не от времето на Цветан Цветанов, а от времето на развития социализъм. Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта. Не можаха да ми отговорят“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след освобождаването си от ареста.

"Полицията действа, както обикновено - неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива.

МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

"Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно", коментира Бабикян

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щяха да са 24 часа в ареста? Кво стана? Пак двойни стандарти. За кокшка няма прошка, за милиони няма закони. Кой им плати гаранцията?
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов е нагъл подлузурко. Как ги съчетава двете неща само той си знае :)
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамата непрекъснато се правят на интересни. Натегачи. Ами това което се направили си е чисто хулиганско поведение. Трябвало е един бой да си изядете в полицията,за урок. Втори път да бъдете по нормални и разумни.
43
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов нападна Мутрофонова, че обижда България, ония пуяк "социолог, русофил", напусна от възмущение, направете си сами сметката за какво става на въпрос :)))))
42
1
 
18
 
! Отговори
Мххх преди 2 години
То всеки е против войната, но Русия избива фашисти, ако Хаджигенов е фашист като Гешев ами добре да ходи в Украйна!
41
1
 
15
 
! Отговори
Излъган протестиращ преди 2 години
Сега разбрах защо проф.Минеков се отдели от тези двама питекантропи.Срам ме е че по време на протестите срещу Банкяра,тези двама змияри ги възхвалявах и издигах "едва ли не" в култ.Дори на последните избори гласувах за партията в която членуваха заедно с Мая Манолова /май, вече я забравих коя беше/ и искренно наивно вярвах че ще влязат отново в Парламента.Както са казали старите хора:Пилците се броят на есен . . .Днес вече разбрах че единствените хора на които бих имал доверие, че ще защитят българския интерес са:д-р Константинов, Цонев и адв. Гунчева
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре значи може да реши да цапа стената на китайското посолство и на всяко посолство, което не го кефи, но явно според прокуратурата това не е престъпление.
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По една пушка им дайте на тия и да ходят на фронта да се бият срещу Русия. Много е лесно да се биеш със сгради и да хвърляш боя по сградата. Нека да отидат на фронта да се бият с руснаците, да ги видим какви мъже са.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов и Бабикян са специалисти по улични атаки. Що не залеят ***? Щото БСП не дава.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой, който не е съгласен с тези излезе и ги набие едно хубаво, престъпление ли ще е или изразяване на гражданска позиция както твърдят. Срам е, че някога въобще са влизали в български парламент. Но да речем, че затова основна вина има Мая Манолова. Тя ги пробута там.
36
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов казва истината, естествено заблудените русофилчета му се хвърлят от безсилие :)))
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта."............Не бе, никакво основание нямат, защото "вие знаете ли кой съм аз", нали така?
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Татарстан представители на петролната промишленост обявиха, че са готови да наемат всички работници на завода на Форд, който затвори. Въпреки това Форд не освобождават хората и продължават да им изплащат заплати в изчакване на развоя от ситуацията.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли бо.клуци. Това си е хулиганство при всички случаи. Явно са се сдушили с Каскета щом просто така са ги пуснали.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз Хаджигенов прочел една адвокатска книга и сега като му искат лична карта се прави на интересен да пита по кой член и коя алинея му я искат. Леле леле.
31
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30Ти си аматьор, показваш го с плитките си русофилски коментари :))))
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия откриват хиляди нови работни места. Затварянето на западните заводи резкри нови възможности и пазарни ниши за местния рублев капитал който иска да завоява позиции докато китайските, индийските и турските производители не са запълнили нишите с внос.
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбабикян и Хаджиженчо са аматьори. Поръчково е. Не е спонтанно. Така изкяриха пари от протестите с палатковите лагери. Една вечер преди година част от протестиращите начело с Отец Зарята гонеше Сбабикян по софийските улички. Скандираха: "Къде са ни парите? Откраднахте ни 100 000 лева от спонсорите. Върнете парите на протеста!" Тогава Сбабикян избяга. Гледах ги на живо в един канал, който излъчваше протеста. Видеото още е налично. Тези дори и протеста предадоха. Крадци и мошеници са.
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, ако е адвокат да си изгори дипломата, ако не знае МВР на какво основание му иска личната карта. А, ако не я е предоставил е достатъчно основание да бъде задържан за установяване на самоличността му. Полицаят не е длъжен да гледа новини и да знае, че е бил депутат. Не се представя с лична карта, не се знае кой е - задържа се.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алековият бай *** ако имаше една кофа с боя, щеше да направи същото като тези тримата.