Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията

рокът за подаване на документи за свободните места е 24 февруари
15 яну 2023 22:55, Нели Христова
266
Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията
Снимка: БГНЕС

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона "Црънча", който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

"Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка", заяви ген. Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона "Црънча", чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

"Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици", споделя военнослужещият Марин Петков.

"Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това", отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят", разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия може да е писана само от някой овенен
97
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивайте....спомнете си Кербала......
96
16
 
7
 
! Отговори
САМО ЦСКА!!! преди 1 година
Войникът е най-достойния човек! Защото брани род, родина и народа, независимо какво управление имаме!!!
95
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнаха да събират бъдещите трупове,които ще пратят да се бият срещу велика Русия по заповед от запада.
94
10
 
21
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Братя и без това сме малко! И без това сме икономическо пушечно месо и нео колония на САЩ! Остава и за свежо месо да ви бутат в месомелачката, не оставяйте народа ни без мъже! Не може да сте толкоз тапи??
93
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси се ново българско месо за месомелачката в незначителния за Украйна град Бахмут!
92
4
 
19
 
! Отговори
до Вземете страна преди 1 година
Шъ вземат! На фронтовата линия пред армията на РФ. Все пак бананите, гей прайдовете и зелената енергия (демек мръзненето) са истинските ценности, които ПРОСТОлюдието си избра някъде около края на 20 век- 1989г. "Кой не скача е червен!" Помните ли го? Е как да не отидеш да положиш чело срещу АК47 за горните "безценни" идеали, докато детето ти седи гладно заради инфлацията. Направо не знам как не се е наредила опашка от поне 35к човека да бранят западната свобода!
91
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му се мре за НАТО и американската хегемония :)))
90
2
 
11
 
! Отговори
Пригоджин преди 1 година
Затворници има колкото искате !
89
7
 
6
 
! Отговори
Избори 2023 преди 1 година
ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ДБ ИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ. НЕ ГЛЕДАЙТЕ ДРУГИ ПАРТИИ.
88
4
 
5
 
! Отговори
ЛЕСНО Е! преди 1 година
На следващите избори, трябва да изберете Възраждане или ДБ. От там нататък, всичко ще си дойде на мястото. Никакъв ГЕРБ, никакво БСП. Само Възраждане или ДБ. Това е избора. Много е лесен. Направете го.
87
3
 
6
 
! Отговори
??? преди 1 година
Що ме банна бе Пyтьo-Maринкин? Какво като ме банна бе байо? Да не мислиш, че ще спра да си изразявам мнението против ГЕРБ свободно??????? Ако си си въобразил подобно нещо - в грешка си.
86
6
 
4
 
! Отговори
Вземете страна преди 1 година
На следващите избори гласувайте или за Възраждане или за Демократична България. Няма "посредата". Вземете ясна позиция. И гласувайте. Много е важно да разкараме ГЕРБ. ГЕРБ са "балансьори" и ни държат по средата на блатото, когато трябва да излезем от него. Ако има златна среда, тя е между ДБ+ПП и Възраждане, а не нещо различно. Замислете се над този коментар, защото той е много много в средата. Златната среда. Имаме нужда от баланс. Дайте палци нагоре.
85
6
 
8
 
! Отговори
12 години преди 1 година
За 12 години Бойко е държал златния баланс между Русия и НАТО, което по презумпция не е лошо позициониране, но де факто е много лошо за държавата, защото ни вкара в криза, породена от конфликта между двата свята. И сега ГЕРБ вдигат рамене и говорят, че са евроатлантици... не си правете илюзии. Ако нещата бяха другояче, ГЕРБ щяха да вдигат рамене и да твърдят, че са путинофили, като Възраждане. ГЕРБ са нагаждачи. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ. НИКОГА. АКО ЩЕ ДА ВИ ПЛАЩАТ. ВРЕДНИ СА. Или Възраждане или ДБ
84
9
 
6
 
! Отговори
Сега ще ви обясня. преди 1 година
На ГЕРБ не им пука каква политика изповядват. За 12 години, всичко което е носело пари за тях и техните структури е било тяхна политика. Ако политиката е била да съсипят армията, правили са го... Истината е, че България е разделена от путинофили и путинофоби и няма как да се насадиш "посредата", така че всички са доволни - фаталната грешка за Лойко, който сега трябва да вади от 20 извора вода, за да докаже как точно не е путинофил, а е евроатлантик. ГРОТЕСКА! СРАМ, ПОЗОР! Трябват хора с топки.
83
7
 
8
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Който не е чувал приказката "Под шапка мозък не вирее", нека да я види и запомни. Нито мъже, нито жени са с всичкия си, да "доказват на някого нещо", да натриват носове или каквото там подобно мЕлоумно да си мислят. Обикновено тия, амбициозните и много нахаканите, се осират както трябва накрая в стремежа си да "се докажат". Примери в България милиони сигурно.
82
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибира се войниче отпуск на село. Вижда баба си и почва да се хвали: Бабо глей ся туй е граната и се хвърля ей тъй....БУУУМ, и срутил тоалетната на двора. Гледа бабата изумена и вика: Ах чедо какъв мъж си станал в армията. Да беше жив дядо ти немой ти се нарадва. Опулил се младежа: Що бе, бабо, ко стана с дедо? Бабата отговорила: В тоалетната беше, сине! Толкоз за "модерната" ни армия!
81
8
 
6
 
! Отговори
Видими Резултати преди 1 година
Налага се да оставим липсващия подпис под статията: "Видими Резултати - ГЕРБ!"
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам да ставам нахален за това може полковник да ме назначите. За генерал по нататък
79
9
 
19
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Щатите са решителни и уверени в победата, затова ще се бият с Русия до последния украинец.

Спонсорирани публикации