Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията

рокът за подаване на документи за свободните места е 24 февруари
15 яну 2023 22:55, Нели Христова
266
Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията
Снимка: БГНЕС

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона "Црънча", който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

"Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка", заяви ген. Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона "Црънча", чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

"Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици", споделя военнослужещият Марин Петков.

"Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това", отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят", разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
хайде, отивайте да се биете срещу путин, да защитавате украинската мафия, на компютъра е лесно да го плюеш!
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма фили и фоби. С кого сме в условие на война бе образ ? На кого сме обявили война ?
116
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам да си платя да скоча с парашут вместо да ми плащат и да ме пратят да скоча дето не ми е работа и не ни е работа на некой куршум. Благодаря.
115
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американофили, русофили все са чуждопоклонници. С тези политици ни армия ще имаме, ни икономика, ни суверенитет. Ако върнат задължителната наборна служба и ни извъртят всички от 87ма заедно по 2-3 набора - перфектно, да ще отида с удоволствие да служа, но не на НАТО и на Русия, а на България. Но това няма как да стане докато "лидери" са иманяра разпродал българската история - Борисов и имигранта с над 25 години в чужбина Кирил.
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към Украйна ли смятат да ги пращат?
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли колко е заплащането на един редник?
112
2
 
8
 
! Отговори
Боба и старшината преди 1 година
Никой не желае да става командос и да скача с парашут. Убеден съм, че свободни места за склададжия- артелчик няма. Друго си е да има кьор софра.
111
3
 
10
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
Теляци за полевите бани ли търсят?Каква армия има България?Хахахахахахах!
110
4
 
13
 
! Отговори
Очаква се преди 1 година
Последният украинец да даде живота си за демократичния свят към средата на лятото. След това е ред на съседните страни- Полша, балтийските, Румъния, България. Но- изискването е изпратените контингенти в Украйна да включват само отявлени русофоби тествани на полиграф. Русофили категорично да не се мобилизират- те са инструктирани да застрелят командирите си и да минат на страната на врага.
109
5
 
22
 
! Отговори
Doom преди 1 година
До Грозно е. Виж кой кого трепе https://rusvesna.su/news/1673582660 войната е грозно нещо. Срамота е да има такова избиване в 21 век, заради интересите на запада.
108
9
 
29
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Никой няма да се навие!! Да не е луд!!? Кой ще тръгне срещу братушките?? Нали ще бъде прокълнат от дедите си!!!
107
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно сега айде нема нужда
106
4
 
27
 
! Отговори
Русофоби на ход преди 1 година
Тъкмо бройка за един батальон с представители от рода на Емили тротинетката. Нали тези индивиди ще наказват Путин. Да се организират и да пътуват към Украйна.
105
22
 
3
 
! Отговори
Успокой се преди 1 година
До Адска Мобилност - да не ревнеш, рушофиле? Сега ли осъзна, че НАТО е по-силна от Русия?
104
25
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По-добре да съм модерен войник от НАТО, от колкото в Русия. Едните имат автоматични пушки с бронебойни патрони, оптика, нощно виждане, бронежилетки и каски, трасиращи куршуми, тактическа поддръжка, а другите имат камуфлажната униформа от дядо им и ръждивия калашник без патрони, хвърлени на бой, без да имат хал-хабер къде отиват..
103
23
 
2
 
! Отговори
Грозно е. преди 1 година
НАТО изсипва Русия като брашнян чувал в Украйна. А дори още не са стъпили на място.
102
22
 
7
 
! Отговори
Актуално състояние преди 1 година
Стоя и чакам да бъда мобилизиран от НАТО. Дори бих отишъл в Украйна, но смятам че това е обидно за украинските герои, както и за хилядите руски войничета, които нямат никаква вина. Всичко това е страшна трагедия между два народа. В мига, в който се разшири - ще хвана пушката. В момента няма смисъл. Гледам с разочарование какво се случва. Да почиват в мир всички жертви и от двете страни. Те не са виновни, че Путин е комунистически терорист - те комунистите толкова си могат.
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то и програмисти се търсят, ама няма.
100
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"велика русия" се задъхва срещу една малка Украйна, какво ще стане с НАТО, дето са цяла Европа и САЩ вътре? Скоро и Украйна. Украйна ще е важен член в НАТО. Аз лично подкрепям Украйна. Не виждам причина да подкрепям политика на червения ботуш. Ако има нужда, дори ще отида на фронта в Украйна, но Украинските Герои нямат такива нужди. Справят се с моГилизираните и сами.
99
2
 
11
 
! Отговори
до само ЦСКА преди 1 година
Глупости! Силовите структури преди 9.9.44г. и след 10.11.89г. са само за да пазят компpaдоpckaта управляваща каста. Военните са в случай, че полицията изпусне каишката на плебса. Колко примери има в историята как военните правят преврати в името на САЩ. Ехеее говори ми ти за какво била армията. Патриотизъм преди 89г. някъв имаше, но пак за нечии интереси, тогава СССР. Ама народа не беше гладен, а тия от БКПто не парадираха така нагло с парите и властта си, нито я използваха открито да грабят.