Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията

рокът за подаване на документи за свободните места е 24 февруари
15 яну 2023 22:55, Нели Христова
266
Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията
Снимка: БГНЕС

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона "Црънча", който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

"Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка", заяви ген. Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона "Црънча", чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

"Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици", споделя военнослужещият Марин Петков.

"Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това", отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят", разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
22
 
! Отговори
Разкош от мизерия преди 1 година
Евроатлантическа трагедия. В две части.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да се подчиня на нато ида служа за нато никога а за моята родина с удовоствие
36
6
 
24
 
! Отговори
птица преди 1 година
Тъй-тъй, и крайният срок е символична дата. Казах ли преди време, че ще ни хвърлят активно във война против Русия? И че някой трябва да свърши работата на хукрите? И това е при положение, че нямаме правителство, а представяте ли си ако Пп бяха на власт?
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсете жени да попълнят квотата в армията.
34
2
 
22
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Само като знам какво е - имаш 3 часа сън на ден, това е абсурдно. А какъв студ беряхме навремето и глад. Макар да ни хранеха - то ти е гладно.
33
17
 
14
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Продавачка във Фантастико взима 2400 лева чисто и 400 лева ваучери. Вече млади хора отказват да работят за под 4000 лева чисто, а всеки на по 20 години иска поне 7 хиляди чисто да започне каквато и да е работа. Няма да споменавам за програмисти, че там са елита на обществото и за под 30 хиляди лева на месец никой не работи.
32
3
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кифла скача с парашут :)))
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то генералите станаха политици. Само Баланите останаха в армията.
30
1
 
19
 
! Отговори
Баба Гина преди 1 година
А може ли да публикувате къде да подаваме документи. Трябва да кандардисам моя дЕдо да се пусне кандидат. Ако не успея, може и аз да се пусна на безплатните парашутни скокове. Само 2 парашута да ми дадат, че нещо много съм се закръглила нещо. Автомат разглобявахме и сглобявахме за 7 сек на времвто. Все нещо ми е останало спомен. И, ако може да заковат мишените, че движещите се не ми харесват.
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Генерали има ли свободни места?
28
2
 
38
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 1 година
За 1000-1200 лева заплата няма кой да се върже.Балами вече няма.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тука само брадати татоирани гейове. От де войници?
26
2
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Пръв, пръв ама отзад напред, нали е обратен.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете им свободно дрога в армията и ще се препълни от желаещи да са войници.
24
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде украинофилите да отиват за пушечно месо.Онзи с програмката за лайкове СатаНато е пръв.Нищо,че е обратен.
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм готов, идвам. Само при едно условие- учебните стрелби да са по живи мишени. Моля да ми ги наредите в редица като бутилки бай Бидон, Макарон, Щмурц, Фонльяйнен, жипсито от Льондон и Наркомана. Опа, последния си е за колегата Путин.
22
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално евроатлантиците не могат да съберат 500 души за фронта иначе са хиляди по нпо-тата. Чичо Сам да ги набуххти на фронта да докажат предаността си години наред взимат грантовее.
21
2
 
2
 
! Отговори
Голда преди 1 година
Гобараш
20
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има толкова много войнициФатмаци и ФатмашкиПартии, няма ли нито един, който да махне чуждите нацистки знамена от президентството и столичната община? Оставете само българското знаме. Всички останали знамена - долу на земята.
19
3
 
28
 
! Отговори
Е как криза, бе? преди 1 година
В евроатлантическа България всичко е по мед и масло. Заплатите вървят нагоре, цените надолу, пенсионната възраст намалява всяка година, инфлацията е отрицателна, няма просещи, бездомници, здравеопазването е безплатно, селското стопанство и космическата индустрия бълват продукция и процъфтяват, населението расте в прогресия, раждаемостта е двуцифрена. От какво се оплаквате?

Спонсорирани публикации