Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията

рокът за подаване на документи за свободните места е 24 февруари
15 яну 2023 22:55, Нели Христова
266
Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията
Снимка: БГНЕС

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона "Црънча", който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

"Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка", заяви ген. Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона "Црънча", чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

"Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици", споделя военнослужещият Марин Петков.

"Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това", отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят", разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
25
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако имаше свястна армия,тая държава нямаше да стигне дотук ! Виж генерали бол ! На хранилка !
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят" ----///----- Това може ли да е мотивация на нормален човек и войник? Да доказва някому нещо? Това е пълно мало умие. Или да влезеш в армията, за да скачаш безплатно с парашут :)))В нормалните армии такива кандидати не стигат по-далече от първия психотест.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо вдигнаха възрастта за кандидатстване до 40 години, защото няма кой да кандидатства. Преди на 40 години се пенсионирваха, а сега тепърва на 40 да започваш да служиш. Смяях
55
0
 
19
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Едно време тъпичките само ставаха военни и полицаи а сега ги правят бизнесмени .
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазете българските наркомани, на тях им не дреме за вас.
53
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако искате да си изкарвате хляба с пушката идете в някоя ЧВК ! Ще направите пари ! Но да си губите времето в една от най презрените прослойки в БГ обществото -военните трябва съвсем за нищо да не ставате !
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По престижно е да работиш касиер някъде отколкото войник
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само диваци там и жени
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни комплексари в тази армия. Търсят хора а като почнеш гледат да те изгонят. Не те зачитат за човек, хващай вика лопатата не я гледай. Питам ги за гробар ли съм кандидатствал или за длъжността
49
3
 
30
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
Ква държава да вардят бе ,енергото и тока продаден на чужденци ,централи на чужденци ,заводи ,хотели на мафията ,земеделци мафиоти тщ,телефони чужди ,кое е българско ?то няма държава вече.украйнско знаме развяват ,него ли да вардят ?
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, Христо и Лена за забавление да тръгват, заедно с тролеите форумни еднорози.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ншата армия е нак-велика, защото е от генерали.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията е добре за жените, бременни никой за нищо не ги закача. Командирите ги сещате се. Никой читав мъж не може да просперира в армията защото жените са с предимство винаги. Общо взето губене на време, гаврят се с хората защото се мислят, че са много умни а всъщност са едни комплексари
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво може да предложи българската армия на един млад човек? Ръждясал Калашник, плиткоумни старшини, още по плиткоумни генерали и най-шумкатския президент до момента - РадефО!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До къде я докарахме.....и по-зле ще става!?
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ентусиастите за нато са само в коментарите. Там са най-силни. А казармите пустеят.
42
4
 
18
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
я се разкарай бе, никой не иска да умира за кухи каузи и за ши6аната родина, има дронове, има инженерни части дето изстрелват ракети, слез на земята, бъдещите войни ще се водят без хора, само с машини.
41
0
 
28
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
те затова се записват в армията, щото в цивилния живот няма шанс да им се отвори парашута.
40
14
 
19
 
! Отговори
Пепел ви на устата преди 1 година
В българската армия е пълно с достойни мъже и не ви прави чест да се подигравате с тях. Не са виновни, че 30 години я съсипват. Един ден тези смели мъже ще ни бранят и те живеят с тази мисъл всеки ден, докато вие седите на дивана, пишете мерзости и си бъркате в пъпа. ДА ЖИВЕЕ БА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има надежда rлyпаците явно са на привършване.

Спонсорирани публикации