Калоян, обвинен в убийството на Кристина, остава в ареста

Каймакчийски поиска да бъде освободен
Обновена: 13 апр 2023 13:35 | 13 апр 2023 13:35, Стела Стоянова
29
Калоян, обвинен в убийството на Кристина, остава в ареста
Снимка БГНЕС

Кристина Благоева е била убита с пистолета на жената, която живее на семейни начала с обвинения за убийството Калоян Каймакчийски. Това показва експертиза на служебния пистолет на Йордана Соколова.

Това стана ясно днес в Софийския апелативен съд. На заседанието Каймакчийски поиска да бъде освободен, но съдия Галя Георгиева отказа и той остава за постоянно в ареста. Тя изтъкна, че има множество доказателства за вината на Калоян.

В залата се разбра, че Каймакчийски е взел пистолета от Соколова, без тя да знае. Натривки, взети от ръцете на Соколова, доказали, че жената не е стреляла с оръжието.

Кристина е била застреляна с 2 куршума в тялото на 3 април. Каймакчийски замислял престъплението предварително, посочи прокурорът по делото Светлозар Костов. Поводът - Кристина го зарязала на 23 март. Затова Калоян си набавил дрехи, ръкавици, автомобили и оръжие, което не е негово, посочи Костов. За целта взел тайно пистолета на Йордана Соколова, с която живеел.

След убийството, което станало в колата на Кристина, изхвърлил дрехите и ръкавиците си, прибрал и едната гилза от автомобила на 32-годишната жена, но забравил другата в него. Калоян накарал Йордана да върне пистолета в поделението в Мусачево, вместо да бъде държан в дома й, където бил по принцип.

Тялото на Кристина бе открито на 6 април в КИА, която Калоян купил. Тя е без регистрация. Свидетелят, от когото Каймакчийски купил колата, обаче разказал, че именно той я ползва.

Съдия Галя Георгиева напомни и че Каймакчийски има стари присъди за закана с убийство на друго бивше гадже и палежа на колата на нейния баща. Мъжът е реабилитиран по тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Калоян Каймакчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реабилитиран? По какви точно ОБЕКТИВНИ причини е бил реабилитиран, защото като видим последствията и не се сещам. А се питам, защо трябва някой да бъде убит преди законодателството да се сети, че някой заплашващ с убийство и палещ коли не става да се разхожда между хората.
25
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
този не трябва да излиза ще убие още някого това е сбъркана днк и е многоопасен
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никоя заплаха, не е случайна!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз пищов да беше си го държала в кобура между краката. Нямаше да се случи нищо.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази овенна има ли мозък? Естествено, че е знаела.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пускайте герберчето. Излежа си ареста. Заради някаква Мата Хари му пречите да бъде гербер.
20
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 1 година
Минавам само да кажа какво прочетох на едно друго място: на един човек МВР му конфискува току-що купен джип, след което го дръжи като "доказателство", а през това време шефовете на полицията го карат в продължение на години. Собственикът получава глоби за техни нарушения. Тука пък четем как някаква военна си оставила оръжието, че да може убиецът да го вземе, да излезе и да убие. Бил реабилитиран след закана за убийство и палеж. Все едно нищо не е било. Е ми какво очаквате от такива?
19
0
 
11
 
! Отговори
Сайга 12 преди 1 година
Служебното КНО (и боеприпасите) се получава докато е необходимо за съответните СЛУЖЕБНИ задачи. Наряд, сменен охранителен график, охрана на физически лица, охрана на ценни пратки и товари, конвой на задържани лица до съответното място за лишаване от свобода и пр. Записва се в дневник, и се връща ВДНАГА след приключване на дейността. Хайде сега и за сътветния командир на въпросната да се самосезира военна прокуратура!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук само се разрежда натрупаното напрежение и се притъпява нормалната човешка чувствителност.Все още има места по света ,където се прилага публичен линч,но за какви престъпления?А и затворници се пращат да воюват...тежко и горко,когото срещнат.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко дни писахте, че Калоян заплашил жертвата си, че това ще бъде последният й 8 март. Сега пишете, че тя го е напуснала на 28 март. Пък междувременно той живеел с друга на семейни начала... Знаете ли въобще какво пишете?
16
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
В село Черньово -ихтиманско,майка му била...кметица от Герб. Тя сина си не успяла да...възпита да стане...нормален човек,хванала се цяло село да...оправя.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН, при Вагнер 1 убит цивилен сваля присъдото с 1г. За дете - 2г.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До То остава и да не, не баш, ако е примерен затворник, след 13г. е на свобода. 2 работни дни=3 излежани.
13
0
 
19
 
! Отговори
Нещо не е наред преди 1 година
Как така убитата жена го е напуснала на 23 март,пък той живеел на съпружески начала със военната Йордана Соколова?Пак нещо не сте разбрали май!
12
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВАГНЕР: ТОА ПА АМАТЬОР, НЕМОЕ ДА НИ СТЪПИ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ ПО БРОЙ УБИЙСТВА НА ЖЕНИ В УКРАЙНА !
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от А1 колко хора заробиха с договори алчни мошеници, да се избиват едни с други напълно заслужено.
10
3
 
3
 
! Отговори
До АнонимеН преди 1 година
Много си зле във всяко отношение!
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама пуснете доброто момче да хапне малко агнешко по празниците бе! Бреййй какви лоши хора. Пък и до Дубай му се ходи на Калоянчо, човешко е!
8
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КАЛОЯН В СЪДА: НАЧИ ПУТИН МОЖЕ ДА УБИВА, А АЗ НЕ! ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!
7
0
 
16
 
! Отговори
То остава и да не преди 1 година
Остава в ареста , не ме занимавайте с този смъртник ще излезе след 20години (заради смешното ни законодателство) и вече ще е дърт пръч преееееееа си живота прoст мъж!!