Калоян, обвинен в убийството на Кристина, остава в ареста

Каймакчийски поиска да бъде освободен
Обновена: 13 апр 2023 13:35 | 13 апр 2023 13:35, Стела Стоянова
29
Калоян, обвинен в убийството на Кристина, остава в ареста
Снимка БГНЕС

Кристина Благоева е била убита с пистолета на жената, която живее на семейни начала с обвинения за убийството Калоян Каймакчийски. Това показва експертиза на служебния пистолет на Йордана Соколова.

Това стана ясно днес в Софийския апелативен съд. На заседанието Каймакчийски поиска да бъде освободен, но съдия Галя Георгиева отказа и той остава за постоянно в ареста. Тя изтъкна, че има множество доказателства за вината на Калоян.

В залата се разбра, че Каймакчийски е взел пистолета от Соколова, без тя да знае. Натривки, взети от ръцете на Соколова, доказали, че жената не е стреляла с оръжието.

Кристина е била застреляна с 2 куршума в тялото на 3 април. Каймакчийски замислял престъплението предварително, посочи прокурорът по делото Светлозар Костов. Поводът - Кристина го зарязала на 23 март. Затова Калоян си набавил дрехи, ръкавици, автомобили и оръжие, което не е негово, посочи Костов. За целта взел тайно пистолета на Йордана Соколова, с която живеел.

След убийството, което станало в колата на Кристина, изхвърлил дрехите и ръкавиците си, прибрал и едната гилза от автомобила на 32-годишната жена, но забравил другата в него. Калоян накарал Йордана да върне пистолета в поделението в Мусачево, вместо да бъде държан в дома й, където бил по принцип.

Тялото на Кристина бе открито на 6 април в КИА, която Калоян купил. Тя е без регистрация. Свидетелят, от когото Каймакчийски купил колата, обаче разказал, че именно той я ползва.

Съдия Галя Георгиева напомни и че Каймакчийски има стари присъди за закана с убийство на друго бивше гадже и палежа на колата на нейния баща. Мъжът е реабилитиран по тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Калоян Каймакчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Да беше опукал вежди преди 1 година
Рашидов нямаше да има недоволни !
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебния пистолет, бил "по принцип" у дома на военната?!?!? Айде бе, това ако е вярно, някой друг военен "по принцип" да не си държи, я гранатомет, я снайпер вкъщи??? Или журналистите са яко нефелни, или правят публиката на улава.....
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е селянкатаа с бакенбардите и сукмана - Миглена Узунова да си ходи. Хр са знаели за заплахите и до предишната приятелка на този, той самият е бил осъден, а А1 са му осигурили достъп до лична информация и домовете *** хората и най-важното - не са предприели нищо, за да спасят момичето. Узунова да се връща в Сливен. И без това не става за нищо!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Соколова , нали самата прокурорка педи три дни по БНТ1 я нарече Сотирова?!?!?!? Айде не правете публиката на ***, МОЛИМ?!?!?!? И тая военнослужеща звание и местослужене има ли си?
2
0
 
18
 
! Отговори
HH преди 1 година
Искал да бъде освободен, а като уби момичето така жестоко и хладнокръвно не се сети,че ще си полежиш в затвора?!
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко трябва да си нагъл,за да искаи да те пуснат след убийство?!Този е доказан психопат и трябва да лежи в затвора докато е жив.