Служители искат парите кеш: Заведенията против заплати само по банков път

В по-малките градове няма много банкомати, таксите за теглене за високи, казаха от бранша
5 юли 2023 09:13, Анисия Иванова
266

Собствениците на заведенията у нас са категорично против предложените мерки за бизнеса в бюджета за тази година.

"Конкретно ни притеснява, че държавата абдикира от задълженията. Това се случваше по време на пандемията. Тези мерки са определени само за нашия сектор и ние се чувстваме ощетени. Каква е логиката за другите сектори да няма такива проблеми? Ние нямаме против касовия бон, но нека е за всички", каза председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов за "България сутрин".

"В по-малките градове няма много банкомати, а в тези, които ги има, взимат много големи такси. Нашите служители предпочитат да получават заплатите си в кеш. Иначе кой ще ги плати тези такси? Държавата, работодателят или самият служител, който просто е отишъл да си изтегли заработените пари?", допълни Коларов.

Още по темата

От Министерството на финансите твърдят, че това е начин за осветляване на бизнеса. Емил Коларов обаче смята, че това не е така.

"Не знам как един сериозен министър може да си го помисли това. Аз съм против практиката за даване пари под масата, но това не е начинът. Има други начини, по които всичко може да се маркира. По случая организираме инициатива, която ще обявим скоро", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По случай другото предложение на министерството, а именно, ако клиентът не получи бележка, не трябва да си плаща за услугата, Коларов каза: "Ние живеем в България. Ще има клиенти, които си тръгват още преди да сме им дали бележка и няма да си плащат. Защо тези промени ги няма във фризьорския салон и т.н.? Защо трябва да е само при нас? Какъв е ефектът?"

"Ако това влезе в сила, ще се опитаме по всякакъв начин нашата дума да надделее. Това е смехотворно. Назначиха човек, който няма нищо общо с този сектор, тя е професионалист, но може би в друга сфера", каза той за новия министър на туризма - Зарица Динкова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
9 преди 1 година
Мда, сега ще трябва да се чукат масите за по 1000 лв :D
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм против по карта да ми дават 3000 лв.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Емил Коларов предизвиква съмнение и проверки
45
7
 
12
 
! Отговори
Какви пари в брой преди 1 година
Какви банкомати, какви такси, какво теглене на заплата? Плащам навсякъде с картата без никакви такси. Ток,вода,телефон - през интернет. Вече в почти всеки магазин има пос терминал. А тези от Сусурлево, които пазаруват в хоремага ще им се наложи да заплатят 1-2лв. такса месечно за да си изтеглят заплатата от банката.
44
3
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Ееее, почти всички си получаваме заплатите по банка ама ви не можете..... ееее... колко па да са тия такси? Колко пък да няма банкомат там където се работи или в близкото село/град? Айде пак... и аз съм ЗА даже да не се дават бакшиши на сервитьорите, а да са включени в цената и да им се дават после като заплата върху която да плащат данъци!
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези заведения не са за всеки клиент. когато разбереш, че не си мият ръцете, през 15 мин пушат и после правят салата, не сменят олио два три дни, виж им физиономиите и речетатива на тези елементарни същества. Само глоби, отнемане на разрешение за бизнес и ежечасов контрол от службите за "заведения" в България. Ако ви е мило здравето въобще не влизайте в подобни места
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде в цивилизацията няма заплати на ръка. Това е явна схема за укриване на данък.
41
4
 
23
 
! Отговори
АААААА преди 1 година
Нещо взехте да се дърпате. Не искате да излезете на светло и да си плащате данъците както е редно. Служителите искали. Няма искам няма не искам всички с банкови карти, като всички нормални хора. Не да криете заплати, осигоровки и данъци. Вече няма мърдане Алибегов - бегай. Скоро и ДДС 20 % пак щото доста се наядохте.
40
0
 
20
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Като им намалиха ДДС-то само на тях, защо не реваха, че за другите няма??? Сега трябвало за всички. Когато почнат да си плащат данъците, като останалите, тогава ще са, като всички. Ако не им излизат сметките - да фалират!
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затворете му кръчмата. То бива наглост, но това вече е безочие.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кешът постепенно изчезва.И банкомати йок.С карта ще се разплащаме.Казват,че така по лесно се харчат парите.Стига само банките да богатеят.
37
2
 
18
 
! Отговори
Аман преди 1 година
от такива наглеци - крайно време е започнете да спазвате законите. Първо да ви върнат ДДС-то на 20% както е на всички. След това плащания само по банков път за заплати. Отделно минимум две проверки на месец от НАП и седмични от РИОКОЗ докато не вземете да се вразумите.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да им стъпя в кръчмите. Тези ли са най-силните, бе? Ние балъци ли сме? Значи аз всеки месец имам над 600 лв. отстъпки, а тези нула? Не могат да разделят на 2 магарета сеното, повечето са изкласили до 8 клас, сега ще ни правят на врабчета!!!!!
35
1
 
14
 
! Отговори
Алеко преди 1 година
Бай Ганъо срещу цивилизацията. Бай Ганъо се опитва да прави туризъм... Понякога се чудя дали България не е все още част от Османската империя. Пълно е с ***.79
34
3
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
А аз викам, нека ти въведат цифровата валута и ще видиш цар кеш колко е велик. Че и колко рязко на много ще им залипсва!
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тея тарикатщини, тези са едни от най-привилегированите браншове.По карта за да не укриват данъци.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе тарикати :) някои много му се крият дивиденти :))
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Али пак ли ше бега?!Беееегай бе Али,бегай!Свикнал на държавни помощи и общински.Какъв частник си ти бе?!
30
4
 
7
 
! Отговори
Асо преди 1 година
Държавата да плаща банковите такси тогава и да сложи банкомати във всяко село.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги е страх да излязат на светло, а крепостниците ги държат с липса на алтернатива....

Спонсорирани публикации