Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
641
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кашаварю Петров ти го отнесе заслужено покрай обидния език!
640
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефове на 20 чинии, 3 тигана и горе-долу толкова тенджери. Скрийте се и засрамете. Когато заслужите, хората ще ви титолуват иначе сте просто готвачи.
639
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвач и акъл, една мусака не могат да приготвят, трябвало да е деструкционирана сами си го яжте! Наглеци.
638
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ТОХаджиите си въобразиха,че са фактор в обществото.Заблуда.Обслужващ персонал са.
637
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А имаше случай преди години,ирландско говеждо замразено от 14 години.Искаха да го пробутат на пазара ..
636
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивам да хапна едно стекче в ресторанта под блока. Дано да не са свършили Прайм рибай -те.
635
4
 
14
 
! Отговори
19 преди 1 година
Кой създаде тази недосмислица сами наричаше се шеф? Че и ги лансира. Обикновени готвачи. Те ни хранят, нищо повече.
634
3
 
10
 
! Отговори
И преди 1 година
Още някой да гадае по касова бележка какво месо е приготвено? От умрялата крава на комшийката или дълбоко замразено от не знам си къде. В капанче по джапанки.
633
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки с метла или черпак ще ни обяснява на тези които го храним как би трябвало да живеем? Сиктир!!!
632
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, готвачите имали мнение. Всеки има право! Вашето мнение го виждаме в чиниите. Дотам!
631
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме достойни за Варненската мутроривиера, затова ходим в Гърция и Турция балъците... :-))))
630
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш в кухнята!
629
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвачи, нито са плюване нито за жалене. Те това могат.
628
4
 
14
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 година
И този трябва да се приземи на земята. Ако е свикнал да слугува на безкрупулни богаташи го разбирам.Приказват се клишета от самозванци Това ми напомня филма на Луи дьо Фюнес (Големия ресторант) същия цирк и сега по тези измислени ресторанти с тези надути готвачи правещи се на всезнайковци.Да вземат и да почнат да плащат достойно на техния персонал а не да укриват данъци и да ЕКСПЛОАТИРАТ ПЕРСОНАЛА.МИЛИОНЕРИ ИСКАТ ДА СТАНАТ ЗА ГОДИНА от там идват и надутите цени навсякъде
627
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Интересен коментар за надценката. Ако на 200лв надценка 75% са му ниски, то какво ли прави тоя готвач с нормалните пържоли.
626
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее, шеф Петров, четох че във вашият ресторант по 2,5 часа, 3 ч, 3,5 часа обяснявате на хората какви невероятни неща сте им приготвил и каква чест е за тях да хапнат вашите блюда. А по темата какво - нещо не давате сервитьорките да кажат на клиентите какво ще ядат хората и на каква цена? Не така. ;-) Ако сервитьорката им беше обяснила, както го правите за себе си - всичко щяха да разберат и с радост да си хапнат стекове за 490 лева. Сигурна съм!
625
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си поръча човек един таратор в някое капанче във Варна,възможно е да му кажат цена - 200 лв,понеже млякото е от алпийска коза доена само по пълнолуние.
624
3
 
16
 
! Отговори
Биньо медарев преди 1 година
Друго не кусвам само пържоли по 600-800 лв бройката
623
3
 
21
 
! Отговори
Е преди 1 година
Как готвачите не разбраха, че украсяването на чинията е комплимент към клиента, а не повод за вдигане десеторно на цени спрямо вложеното, труда, разходите и печалбата?
622
2
 
9
 
! Отговори
Ало преди 1 година
Останалите популярни шефчета защо не се изходите по темата? Или за да си създадете мнение трябва да отидете на място. Имате ли подходящи джапанки?