Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
1
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 11 месеца
Блек лаЙногнус било месото от хамерика!!! замразено 20 годишно от държавен резерв Ало готвач -*** кой те познава тебе? Във Ресторант на Нусрет,ако изобщо знаеш кой е, сме яли телешко от породата Лимузин, 5 човека със десертите, със златни хамбургери за децата за 930 лева.
600
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ася аз си купих наскоро свински вратни пържоли, но на цяло парче -16 лева и нещо за кило и 200 някъде от фирмен магазин.По-скъпо е, но пържолата си я режа 2,5 см дебела към 3 см. 5 пържоли направих и едно крайче. (250 гр едната) Какви са тези пържоли твоите две по 150 грама - 300 гр. двете. Не знам. Нещо за шницел ли?
599
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прочетох в интервюто "скариди-лайнярки" в Гърция и не поисках да прочета от какво още разбира. Аз пак ще отида в Гърция. Тоя нека сам да се чуди как да си напълни кръчмата.
598
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе неприятни личности, защо изобщо коментираме. Кашевари.
597
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При готвач Петров не бих стъпил отново, при Ангелов също никога, а при онзи татуирания и онази изрусената няма начин, гнус ме е. Парите са си мои.
596
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слуги с претенции за елит.
595
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лека му пръст на Майстор Миро, никога не се е титулувал шеф, макар да бе единственият в България. Посрещаше и изпращаше с усмивка, сядаше на масата и някакъв комплимент. Кога отново ще имаме такъв?
594
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Шефове били, на 10 тигана и толкова тенджери. Чак да му стане смешно на човек. Дръжте се нормално, изпълнявайте си функцията и дотам. Няма откъде да знаете какво има или няма в главата на седналия на масата и не ви е работа. Просто обслужвайте!
593
16
 
2
 
! Отговори
Същият преди 11 месеца
Браво на шеф Петров.Крсйно време е цървуланковци дане се правят на сноби.Азлично никога не бих си поръчал отвъдморската пържола.Но това си е мое решение.Кскто си казвахме едно време дядо му се бръснеше с мотика,с той сега ми се прави на голямата работа.Я да вземе да удари една глава лук на коляното и да се наяде като човек.Добре ще да е да си припомним притчата за жабата и гьола.
592
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвачи, какво да се очаква. Малко над нивото на миячи.
591
0
 
12
 
! Отговори
Бай Х преди 11 месеца
Чудесен.......невероятен....както казва Любо Пенев.....невероятен наглец
590
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, че шеф Петров е готвач, а не е лекар, еле пък хирург. И светилата там се самозабравиха от парите си в болниците и ни режат като пържола на тезгях. Аман от популизъм и криене на голи *** един на друг.
589
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като продаваш на грамаж е редно да попиташ колко е достатъчно, а не давай колкото си искам, пък самоходната касичка да плаща... Видели сте го човека и сте решили да го ощавите колкото може, вместо да ви залежава говеждото у фризера, защото никой не го ще...
588
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поне този изглеждаше по-различен, така се показваше, а се оказа обикновен кашавар.
587
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докога ще се големеят, научили 5 техники и 100 рецепти. Ами таблицата за умножение се учи във втори клас. Експериментирали, яжте си го сами. Готвачи, що им се вързваме :)
586
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам шеф Токев да каже нещо по темата, а не този отвратителен чичко, който само обижда.........Естествено, че не сме Ви на нивото, шеф Петров - ние на обиждаме като вас. Вашето ниво е дъното. :-)
585
0
 
6
 
! Отговори
Така се става богат! преди 11 месеца
Чакам съобщение пребит кръчмар иманяр!
584
0
 
11
 
! Отговори
А бе преди 11 месеца
Поредния готвач с претенции. Отиди и опитай, после коментирай. Можеш ли да различиш месо от умряла крава от истинско?
583
2
 
8
 
! Отговори
Е преди 11 месеца
Все ще се намерят хора, които от суета или показност ще ходят в заведенията на т.н. главни готвачи, докато не осъзнаят колко е реалната стойност на храната. Дори да застане до мен, бих изгонил. Там съм да се храня спокойно. Шефчета, мястото ви е в кухнята, да е вкусно, а не украсено.
582
0
 
14
 
! Отговори
Шев на кенеф преди 11 месеца
Когато спрете да им ходите по ресторантите на тия шопари и пияници, ще им дойде акъла.