Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
621
4
 
18
 
! Отговори
Савата преди 11 месеца
Аз мога от телешко за 20лв за кг. добре изпечена и много сочна пържола.Тайната е в марината и дългото печене.А на някакви пишман готвачи ,пардон шефове,им е нужно месо от 1000лв.Извинявам се ,но тонът ми дойде в повече.Арогантна посредственост.
620
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Запознат 635Не знам с какаво си запознат, но хубав стейк не се прави от прясно месо. Месото трябва да отлежи - зрее - седмици. При този процес месото дори често се покрива с плесен, която се изрязва преди да се хвърли на скарата.
619
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знаех, че това специално месо от опашката на кравата е било толкова скъпо, понеже било здравословно. Ми то по магазините е пълно със здравословни кокоши трътки и никой не ги купува, понеже са ефтини! Как може месото от трътките на кокошките да са 100 пъти по ефтини от месото от опашките - трътките на кравите? Какво е това безобразие?
618
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Лондон ядох такава "пържола" за 20 паунда в един от най-добрите ресторанти. Значи в Лондон е по-евтино.
617
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Класния бургаски хоремаг сигурно е размразил дълбоко замразения специален стек на микровълновата преди да го опече :)
616
1
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 11 месеца
Направиха реклама на ресторанта само. В България като не се произвежда телешко месо от този вид, всичко е внос и е застояло и прахлясвало с месеци наред по разни складове и хладилни помещения със съмнителна хигиена. Аз никога не бих си поръчал такъв стек, защото животното ще е заклано преди около два-три месеца в най-добрия случай.
615
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Просто разни смeшници в ресторантьорския и хотелиерския бизнес започват да се правят на интересни и да ни взимат за хептен будали и да искат да ни наложат, че е нормално да ни продават стоки и услуги скъпо. Всичко с идеята на тях да им е добре, за да взимат повече пари и да забогатяват. Все едно някой от бизнеса с транспорт да убеждава утре хората, че возенето с автобус от София до Варна е нормално да струва 240 лева в едната посока. Той шофьорът се грижи за вашето здраве на пътя все пак.
614
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дълбоко замразена телешка плешка от военните запаси я кръстили с някакво засукано име и ми я продават, все едно ще ям човешко месо. Като взема една гьостерица и като ги запукам всички тия дето се правят на шефове ...
613
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има чинии за миене, марш шефове, хората очакват храна.
612
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 11 месеца
Готвачи, какво да ги правиш, вкарай в кухнята.
611
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направих си труда да прочета част от коментарите за ресторанта на шеф Петров в Гугъл. Почти всяко второ мнение е колко е нагъл, арогантен и как обижда. Особено ако мнението ти не съвпада с неговото. Особено ако си българин, а не чужденец. И ей такива.А имаше и няколко коментара, че изглежда просто не-чист - да се изразя по-галантно...И този снобиди ли кара хората да плащат да му ядат в ресторанта? Аз не бих отишла там да ям дори безплатно, ако ще попадна на хулиган, който ще ме обижда...
610
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАП НАП НАП !!! Проверка!
609
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
трoл Петров
608
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвачи били шефове. А жената така добре миеща входа супер шеф ли е на парцала. Хайде седнете си на *** готвачи.
607
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шефове на чинии и чаши, посуда. Те ще ми кажат как да се храня!
606
0
 
14
 
! Отговори
Ако бяхме норм Държа преди 11 месеца
Ако бяхме нормална държава, този ресторант щеше да е фалирал поради липса на клиенти. И следващия път щеше да е шеф на метла и лопата, а не на тенджерии ***.
605
0
 
15
 
! Отговори
Испания преди 11 месеца
В Испания също може да се купи от това месо, но извинявам се, не на такива цени. В Бг да си ги купуват. А тук си изяждам един ентрекот (стек ли пържола ли както му казват тези готвачи, ентрекот за мен е пържола на български, също и по-горе споменатото ) плащам си(между 30 и 50 евро) и си заминавам. Със здраве български готвачи (прехвалени) , от които единия дори не направи забележка, когато в черешката на тортата един от участниците сложи магданоз на паея, Недопустимо.
604
0
 
16
 
! Отговори
edin ot ??? преди 11 месеца
Г-н ,Петров(шеф)вижда се ,че сте нагъл и неграмотен тип ,вероятно нямате образование ,или сте с купена диплома за "някакво"такова щом си позволявата да използвате вулгарни епитети ,и уронвате достойнсвото на хората!Интелигентният човек си служи с факти и доказателства а това вие не го правите ,голи приказки и клевети,вие сте представителна извадка на мутрите,явно те са ви дали ,"титла"(шеф)!!!
603
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо път (pat) е със звездички?Красна дума ли е? Ходя си по пътя, например.
602
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От коментара на шеф Петров разбрах само, че има скариди-ланарки (за 1-ви ***!) и явно или той не готви скариди в ресторанта си изобщо, или неговите скариди не какат. Хахаххаха