Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
581
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дръжте здраво черпака и си затваряйте устата. Не сте на ниво. Кашавари.
580
0
 
3
 
! Отговори
132 преди 11 месеца
Абе защо се дава платформа на чистачи, миячи, пастири, готвачи? Всеки може да каже по нещо смислено, но останалите 99% са просто думи.
579
2
 
3
 
! Отговори
неразбрал преди 11 месеца
Къде точно вмирисаното телешко от Небраска ,САЩ е 200 лева килото ,че ще си правя консерви?А този угоен глупендър също става за русенско варено.За храна на бездомните кучета ,разбира се...
578
0
 
6
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 11 месеца
Този мирише на вкиснато от 3 метра.Като онова червясало телешко от 350 лева килото!
577
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 11 месеца
От кога глуповатите готвачи в кръчмите станаха шефове?Тази изме.кярска физиономия за 500 лв ще мие чинии цял месец в Гърция.А тук жалкия мияч се опитва да ръси мозък.-Марш да белиш картофи бе ,мишок!
576
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ася, говорим за говежди стек в по-голям размер (500гр) от свинските пържоли 150-200 гр, които готвиш вкъщи за семейството си. И взимаш контрафиле, но понеже не знаеш как се готви даже това - го правиш на фурна с картофи и става като джапанка, вместо на тиган за 1-2 минути и хубав сос...
575
0
 
3
 
! Отговори
на почивка преди 11 месеца
тръгва човек брои парички . на место като даваш всичко и край, отврат . Така ме лъжеха на лагер на море като бях . Искаш, плащаш, вземаш и после закво ти е моренце в шишенце и т.н. трябват кинти и мислиш за тоя дето ги е взел от теб за да ти покаже космическо качество и да те направи на две стинки
574
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Псевдо готвача Петров се изказва като типичния Бай ***. Как може да ти формират цена на грамаж на пържолите и то на сурово месо? Ужасен български манталитет! Хора, бойкотирайте българския туризъм и кръчмите. Ходете на почивка в чужбина. Дори и в съседна Сърбия, която не е в ЕС, разликата е на светлинни години.
573
0
 
7
 
! Отговори
Питанка преди 11 месеца
Този гнуснавец, до кога ще има публични изяви?
572
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
супер. вече и ромите няма да се връзват и ще търсят сметка от наглите кръчмари и мутри по бетономорието.. скоро и с политиците така..
571
5
 
2
 
! Отговори
Ася преди 11 месеца
Шеф Петров, колко пъти слага надценка ,от 200лв. на 350 за кг. 2 пържоли не са кило а максимум 2×300гр, в надценката влизат разходи и данъци не знам кой е селянин ,шеф Петров или тези които коментирате.
570
1
 
11
 
! Отговори
Мишлен БГ преди 11 месеца
За мен този кръчмен иманяр е гола вода, защото за тези цени и обслужаването трябва да е съответно напр. фрак бяла риза и папионка! Даже мога да си представя, че келнера е по джапанки! Затова ще посещавам истинските мишлени със звездичките! Следващия клиент трябва да НАП, финансова служба итн.
569
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
явно му е празна кръчмата на този субект и затова вдига врява... само от ''скариди-лайнярки'' може да разбереш колко му е багажа.. а в гърция е чисто, зелено, храната е вкусна и има за всеки джоб и най-важното - персоналът, какъвто си ти, шефче, е учтив, а не пренебрежителен към клиентите!
568
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера му гледах писанията у Фб...няйой да му обясни,че се пише Риб Ай,Rib Eye,а не Ри Бай.
567
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
те само ромите все още ходят на бг морето заради панаирите и шумната чалга, сега мутрите и тях ще изгонят..
566
0
 
13
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 11 месеца
Ами ако аз метна две три пържоли на скарата съм сигурен че ще ги направя по вкусни и ще са по ЕВТИНИ... ;)
565
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой спомена за сладоледа - как в парка ти пляскаха колкото се може повече в купичката или фунийката. Същото е. Продават ти 100 гр сладолед и виждаш цената, че е скъпа но си преценяваш и купуваш - после ти напляскат 250-300 гр сладолед, който не можеш и да изядеш наведнъж и ти казват 10-12 лева. Вече във всички такива мобилни щандове питат колко точки искаш - научиха се да не ти слагат колкото може повече и ти като си по къси *** с 5 лева в парка...да ти друснат 3 топки за да се отърват.
564
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Модата на ''бутиковите" храни тръгна от Япония - там в определени магазини се продава напр. най-обикновен пъпеш за 1000 долара и има достатъчно б***лами да си го купуват, само заради цената.. Но наш *** като този на снимката наскоро дойде от село и почна да взема "колосалните" 1000-2000 лв заплата, че сега и той да се покаже... Това си е гавра с храната и дано да има ад, такива мошенници ще гният в 9-тия кръг!
563
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Детето ми в училище го биха 1-ви клас, нищо не беше казал вкъщи, дори директорката като го е извикал САМ да се извини на побойника, защото се е защитил след няколко пъти удряне.Единственият път, когато се прибра разплакан от училище беше когато имало в столовата "спагети болонезе". Като го взех беше неутешим. Обясни, че са били преварени спагети с кетчуп и сирене!Вече и децата знаят кое какво е! Така че не ни правете на балъци. Тези пържоли не струват 200 лв едната!
562
0
 
2
 
! Отговори
2010 преди 11 месеца
ни впечатляваха с бургери - на панаира по 20 лв - скъпо и вкусно . На мармарис сигурно е 1600 лв 1400 гр т.е. 103 лв за сто грама . Има доза на омайност и усещане за нещо като атмосфера , обстановка . Първата статия се видоизмени с още 15 . Има такива хап ресторанти в цяла българия . Може да е на Велчев , такса спокойствие и т.н.