Енергетиците не искат преговори с Денков, блокадите остават

Те освиркаха енергийния министър
30 сеп 2023 21:37, Стела Стоянова
172
Енергетиците не искат преговори с Денков, блокадите остават
Снимка БГНЕС, архив

Блокадите на протестиращите енергетици и миньори на магистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката остават, а нито един от синдикалните лидери няма да се отзове на поканата на премиера Николай Денков за преговори в Министерския съвет. Това са резултатите от преговорите на министъра на енергетиката Румен Радев с недоволните работници, които продължиха повече от 2 часа. Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които вчера бяха приети от правителството.

Енергетици и миньори поискаха от Радев извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове. Министърът не пое гаранции за такова заседание и за пореден път ги призова да приемат поканата на Денков за разговори утре в София, пише БНР.

Радев беше освиркан, след като не даде конкретен отговор на въпроса колко от работещите в мините и ТЕЦ-а ще бъдат принудени да се разделят с работните си места догодина. Той обаче увери протестиращите, че по плановете ще може да се преговаря с Брюксел.

Още по темата

"Първият срок за предаване беше 30 юни. Най-последният беше 30 септември. Уточнението, което постигнахме с тях, беше: "Ето ви го този вариант, но по този вариант ще се преговаря". Отговорът беше: "Да! По този вариант ще се преговаря".

По-рано през деня Радев обяви след тричасова среща с административното ръководство на държавните дружества “Мини Марица изток" и ТЕЦ "Марица изток 2", че териториалните планове вече са изпратени в Брюксел. Изненадващо енергийният министър заяви, че не е запознат с вчерашното предложение за 36 заплати за напускащи работници от сектора в преход. И добави, че не е сигурен и откъде ще дойдат тези средства.

Министърът увери, че работата на енергийния комплекс "Марица изток" е гарантирана до 2038 година, както и че няма заплаха за енергийната сигурност на страната.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
как им плащаш като не си внесъл бе
38
2
 
8
 
! Отговори
Новата преди 11 месеца
Демокрацията се превърна в робовладелство. Нищо ново, даже много назад във времето се върнахме.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То и едни депутати получават половината си заплати в плик.
36
4
 
5
 
! Отговори
Айде преди 11 месеца
На работа у фирмите на дс ченгетата. Те прибраха парите, те са работодателите и успешните бизнесмени, сами постигнали успехите.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съсипват нашата енергетика,за да може Камилата Харис да диша чист въздух на другия край на света.Обаче тя ще е на светло и в разкош,а ние на тъмно и студено.По заповед на посолствоТО е.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бе ние едни сервитьори не можем да накараме да си плащат данъци и осигуровки.
33
11
 
5
 
! Отговори
456 преди 11 месеца
Ясно е,че миньорите не знаят какво искат,а синдикатите и разни политици ги подстрекават към анархия!Против съм такива ултиматуми!
32
7
 
9
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Енергетиците нямат място в шоплука, щото там е яко набълбукано с платени краварски фашисти.... Блокаж на магистралите е разковничето... Блокаж на икономиката... ===))) само тогава, ще почнат да вдяват краварските слуги...
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как работят ТЕЦовете, без тоя народ по пътищата?
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изборите със сигурност са фалшифицирани! Няма как толкова много хора да гласуват за англосаксонските агенти от ППДБ! А членовете им са нагли и работата им е да псуват по форумите по цял ден!
29
9
 
2
 
! Отговори
НОЩ предлага: преди 11 месеца
Първо тези интелигентни и образовани работещи да се научат да си плащат данъци и осигуровки върху реалните доходи и тогава да завиждат на миньорите на заплатите и пенсиите.
28
1
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 11 месеца
Ха ха ха вие акъл не искате бе малко умния, за какво ви е, беднотията не се влияе от него, тя зависи само от простащината колкото е по-голяма и тя расте прогресивно с нея ! Ха ха ха "пRост народ - слаба държава", това явно нищо не ти говори ?
27
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Тоя мишок Денков защо си мисли ,че някой ще преговаря с него. Най много да предизвика енергетиците да дойдат в София и да го напъхат в мишата дупка от където е излязъл.
26
2
 
10
 
! Отговори
Сценарист преди 11 месеца
След енергетиците, медиците...
25
3
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 11 месеца
Толкова сте прости, че дори не можете да се засрамите от този факт ! Пишете ми още минуси, но с тях ум не идва, а само беднотия !
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Емигрантите и *** да не се обаждат, народът подкрепя протестите и всички действия по свалянето на канадско украинското правителство
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ППДБ трябва да се разкарат веднага! Да хващат за Киев или Канада! Плюнка в лицето на всички от ППДБ!
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Търсете си обещаното обезщетение,затварянето така или иначе ще се случи!
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Без хляб, режим на тока, хиперинфлация, девалвация на лева, тоя филм сме го гледали
20
18
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 11 месеца
Българите като цяло са много проста, зла, завистлива и лицемерна нация ! Да протестират тези "кирки" и "лопати" на площада пред НС или МС къде поюсвета блокират магистрали, какво са виновни българите които пътуват, каква вина имат те, че тези им блокират пътя ! В нормална свободна и демократична държава никой не може да забранява на друг да пътува като му блокира пътя, това е диктат по ПУТИНСКИ !