Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март

Цените в момента са прекалено високи, заяви Никола Стоянов
56
Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март
Снимка: БГНЕС

Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за внос на руски петрол у нас, заяви  бившият икономически министър от служебното правителство Никола Стоянов пред БНТ.

Според него няма анализи и прозрачност какво са сметнали експертите след падането на дерогацията.

"Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас. Важната задача за българското правителство е друга, ползвайки тази дерогация да гарантира ниски цени за българските граждани, нещо което не се прави и в момента цените са прекалено високи спрямо цените на суровините. 17 държави са с по-ниски цени от България при положение, че ние ползваме най-евтината суровина. И второто нещо, което трябва да прави правителството е да си събира данъците", заяви той.

Стоянов показа в ефира на БНТ графика със събраните данъци от "Лукойл" у нас. По думите му, по времето на служебния кабинет миналата година са събрани 87 млн. лева през декември, през март 126 млн., а сега не е ясно дали влизат пари в бюджета.

"Лошото е, че всички тези турболенции водят до една абсолютна непредвидимост - за всеки икономически субект в българската икономика най-важното е предвидимост. Щом за такива големи субекти като "Лукойл" няма предвидимост сами разбирате какво остава за останалите", каза още бившият икономически министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: гориваНикола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма да има правителство да поеме отговорност. Даже не е сигурно дали, въпреки приказките, няма да оставят правата на Радев без промяна, за да му прехвърлят горещата тема!
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как не е ясно какво ще бъде след 1-и март 2024 г., ексмин.Стоянов? Досега премиерът е българин, председателят на НС също е такъв, а министърът на ВнР и този на финансите са чужденци, дето Боце от Банкя и от Козяк 16 ги докараха тук, та да изтърбушат България. На 1-и март премиер става Мара ГАБРИЕЛ, почти спираме НХК и започваме да купуваме гориво с 1,50-2 лв по-скъпо, Делян Пеевски става лидер на ДПС, БиБи си остава лидер на ГЕРБ, Тагаренко ще разпродаде МО,Пеевски и Боце ще разпродадат България
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като не е ясно, защо нашите марионетки искат да махат дерогацията?
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПРИГОТВЕТЕ СИ ДЕСЕТАРКА ЗА ЛИТЪР И НЕ ПИТАЙТЕ!!...
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя и сега цената на горивата е същата като в ЕС-----НИКАКВА РАЗЛИКА....ХАХАХА
23
4
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 8 месеца
Ще стане като в цела Европа....ХАХАХАААА....СЪЩАТА ЦЕНА НА ГОРИВАТА!!!
22
4
 
16
 
! Отговори
Честито бугараци преди 8 месеца
Напротив ясно е чакайте десеторно краварско увеличение на руският петрол
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тез киризи бяй тука нъмъзъ!
20
3
 
14
 
! Отговори
Мисля преди 8 месеца
Че на всички е много ясно- цените ще бъдат по-високи от сегашните .МНОООГО ПО-ВИДОКИ!А някой ще е взел комисионни и ще е извън Бг на топличко!
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е ясно за мaлoyмнитe само. Цените ще са по-високи от колкото сега. Нито правителство нито търговците имат интерес от ниски цени. Едните ще взимат по-високи данъци, а другите повече печалба. Това е и причината лукойл да държи цените високи въпреки дерогацията. Иначе няма как да плаща 60% данък печалба. ПП прецакват всички, и замазват положението с вдигане на заплати, но когато и цените се вдигат ползата е никаква. Държавата пак прибира същото и народа пак си стои беден.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чака ДПС да го направи отново министър.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Я яхайте велосипедите, цяла Европа може, калпака не можел, но ще се научите. Хубавите времена за България, тепърва идват. А и повечето живеем вече добре. Промяната е хубаво нещо.
16
3
 
12
 
! Отговори
Отговор за 20 преди 8 месеца
И Боко и Кир Кокор взимат под масата и затова се карат и Лукойл има гръб, не си плаща данъците и продава по-високо, за да избие рушветите. Имайте малко акъл и разсъждавайте. А Лукойл е 20% на Рокфелер, проверете, има официална информация.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Даже е много ясно какво ще стане ,със цените,но д-р.тагаренко,ще ни спаси,като почне да внася петрол от у Крайна.
14
2
 
18
 
! Отговори
ПРАЯЧ СЕ НА ГЛЕДАЧ преди 8 месеца
И това ми било анализатор. ЯСНО Е и още как. Цените ще са нагоре и то яко.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Алекс В края на 2014 година цената на горивата в България са били Б-1,8 лв Д-1,75 лв при цена на петрола около 100 $ за барел. Като си такъв умник ще ми кажеш ли защо сега, като купуват руски петрол па 60-70 $, цената е толкова висока?
12
1
 
7
 
! Отговори
Не е ясно преди 8 месеца
с колко ще се вдигнат цените на $чекмеджетата след 1 март
11
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Бившият министър манипулира данните.Тези 17 държави са предимно извън ЕС.Не е коректно да сравняваш цени в държава от ЕС с държави извън съюза.Акцизите са различни.В Румъния е малко по евтино,но тя има собствен петрол.Цените на горивата в България са от най-ниските и това е благодарение на рафинерията в Бургас.Ако не работи,цените ще скочат.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
9
4
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
До Аз. Ще ти се. И ти си от онези с таралясниците, и ти знаеш, че цената на горивата ще се вдигне.