Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март

Цените в момента са прекалено високи, заяви Никола Стоянов
56
Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март
Снимка: БГНЕС

Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за внос на руски петрол у нас, заяви  бившият икономически министър от служебното правителство Никола Стоянов пред БНТ.

Според него няма анализи и прозрачност какво са сметнали експертите след падането на дерогацията.

"Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас. Важната задача за българското правителство е друга, ползвайки тази дерогация да гарантира ниски цени за българските граждани, нещо което не се прави и в момента цените са прекалено високи спрямо цените на суровините. 17 държави са с по-ниски цени от България при положение, че ние ползваме най-евтината суровина. И второто нещо, което трябва да прави правителството е да си събира данъците", заяви той.

Стоянов показа в ефира на БНТ графика със събраните данъци от "Лукойл" у нас. По думите му, по времето на служебния кабинет миналата година са събрани 87 млн. лева през декември, през март 126 млн., а сега не е ясно дали влизат пари в бюджета.

"Лошото е, че всички тези турболенции водят до една абсолютна непредвидимост - за всеки икономически субект в българската икономика най-важното е предвидимост. Щом за такива големи субекти като "Лукойл" няма предвидимост сами разбирате какво остава за останалите", каза още бившият икономически министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: гориваНикола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как пък не е работа на България да търси купувач!!! Точно България Задължително да търси Купувач и да си удължи милиардите , които Лукойл е ЗАВЛЕКАЛ в продължение на години България . За работа в сивия сектор , за неплатени данъци ,за използване на пазара , за неотчетени горива. В другия случай е пълна Национализация на Рафиерията
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То до тогава:"Я камилата, я камиларя"!
6
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
До Shark - Интелектуален инвалид!
5
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Напротив, ясно е - 2,4-2,5 евро/литър
4
1
 
12
 
! Отговори
Нищо няма да стане преди 8 месеца
Цените ще се вдигнат, *** чо ще си мълчи и ще бачка със сведена главица. Управляващите много добре го знаят това. Утре Пеевски може да излезе и да напсува народа на майка и съм сигурен, че реакцията ще е нулева. *** чо е страхлив и винаги чака друг да го оправя. То това се и случва в момента, оправят го.
3
8
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
5лв/литър, тъкмо да спрат таралясниците на *** и да настане малко спокойстиве из градовете.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ясно ли е какво ще стане със заплатите на депутатите след 1 март? Пак ли ще си го увеличат?!
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как не е ясно?Много си е ясно даже.