Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма

В зимните курорти цените са от различен порядък
11 дек 2023 07:00, Елка Василева
191
Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма
Снимка: архив, БГНЕС

Три дни купон за посрещане на новата 2024 г. - това се оказват най-масовите оферти, които се предлагат у нас. Причината е, че 31 декември е в неделя и хотелите предлагат пакети с три нощувки - включват 29 и 30 декември, като във всяка от вечерите е предвидена програма с различни изпълнители, пише „24 часа“.

И тази година едно от най-скъпите места за посрещане на новата година се оказва Велинград. Там в повечето петзвездни хотели тридневният купон излиза между 6000 и 7500 лева. Миналата година градът се прочу с оферта за 11 500 лв. за 4 нощувки, сега престоят е намален с ден, а цената вече е 7550 лв., свободни места обаче няма.

Най-скъпата оферта е за президентски апартамент на 5-звезден хотел в Бургас срещу 8050 лв. Толкова струва престоят на двама за 4 нощувки.

Всъщност за цената решаващи се оказват екстрите, за колко души е помещението за настаняване, има ли спа и други глезотии.

Някои хотели например са се изхитрили и предлагат на пръв поглед приемливи цени, но таксуват отделно празничната новогодишна вечеря, а други са предвидили дори за Нова година стандартната блок маса или брънч.  

В хотелите с по-висока категория има програма с участието на всички популярни музикални, а на някои места и комедийни звезди, а където цената е по-ниска - има диджеи.

В зимните курорти цените са в различен порядък.

Хотелите в Пампорово масово правят отстъпки от около 15% за резервации, платени до 15 декември. Новогодишните куверти с празнична вечеря са около 250 лева за възрастен и 130 лева за дете.

В Пиринския край предлаганите пакети за 3 и 4 нощувки се оказват разпродадени още в края на лятото.

Висококатегорийните хотели продаваха 3-дневни пакети от 1000 до 2000 лв. на човек и като бонус - продажба на стандартни и ВИП ски карти, безплатни трансфери до пистите и първа станция на лифта и др.

В Банско в някои хотелски ресторанти цените за празничната вечер стигат до 500 лв. на човек.

Включени са 30 г гризини, ордьовър 150 г, патешко магре с вишнев бонбон 150 г, агнешки котлет 250 г, баклава 50 г, баница - 100 г, погача - 100 г.

Силен интерес има и към празнуване на Нова година по морето. Кувертите вече свършиха, заяви съпредседателят на туристическата камара във Варна Стоян Маринов.

Хотелите във и около Варна залагат на ол инклузив и музикална програма. Децата между 3-6 г. плащат 320 лв. за куверти, а от 6-12 г. - половината от цената за възрастен.  

Цените на офертите в Бургас са в широк диапазон. Най-ниската тръгва от 50 лв. на човек в квартален ресторант и стига до 5786 лв. с две нощувки в 5-звезден хотел.

За Слънчев  бряг оферти не се  предлагат, тъй като хотелите в най-големия ни  черноморски курорт не работят през зимата. Повечето собственици не отварят, тъй като не им излиза сметката за персонал само за няколко празнични дни.

В малките градчета около Бургас по-голямата част от базата също ще е затворена.

От месеци са резервирани всички 250 хотела, къщи за гости и туристически бази в Еленския Балкан, макар цените да са с 15-20% над миналогодишните.

"Запитванията не спират, но за съжаление всичко е заето. За Коледа има по-голяма вероятност да се намерят свободни места, а наемите варират от 400 до над 1000 лв. в зависимост от капацитета на вилата", обясни Десислава Колева от туристическия информационен център в Елена.

Във Велико Търново цената е в зависимост от категорията на мястото за настаняване. Над 1500 лв. струват 3 нощувки в стая с изглед към Царевец в четиризвезден хотел. 2216 лв. е цената за ВИП апартамент с 4 места.

Там глезят гостите си още със спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина", наблюдаван от ресторанта на хотела по време на вечеря на 30 декември.

В Странджа наемът на къща за гости започва от 70 лв. на стая за двама и стига до 130. В някои случаи стопаните на къщите оставят баница с късмети.

Традиционно офертите на луксозните хотели в България са съизмерими с почивка за Нова година в чужбина.

При това има и екзотични дестинации на същите цени. Едно от предложенията е за екскурзия до Лапландия - 6 дни се предлагат за 1995 евро на човек.

Ако там времето е твърде студено, може да се отиде на плаж за Нова година. До Занзибар например може да стигнат до 2800 лева на човек. Включени са 7 нощувки, а за различни екскурзии и други атгракции се доплаща. Най-скъпо излиза целедневно сафари - близо 1000 лева на човек.

Изобщо няма смисъл да се правят сравнения с още по-близки дестинации като Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Там офертите масово са между 450 и 650 лева на човек на ден за тридневни пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
Защо преди 9 месеца
М.у.т.р.и. Е цензурирано
22
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 29 Хубаво, че такива ми*зерн*ици като теб са малко.
21
2
 
18
 
! Отговори
Аз за 1000 лв преди 9 месеца
В чужбина съм карал нова година в супер рукс хотел къде и президента не е виждал такъв
20
0
 
53
 
! Отговори
Вие нормални ли сте преди 9 месеца
8000лв за гнусният и усмърдял Велинград
19
2
 
32
 
! Отговори
Ееее преди 9 месеца
При местен тарикат не стъпвам. Има къде да си дам парите с кеф
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи наистина си ходил, добре. В Африка съм работи, там наистина е много хубаво. Хубави празници
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До22.На плажа в Занзибар само да легнеш и идват африканките.Уж да ти предлагат да купиш нещо ама веднага се разбира за какво идват.Само си избираш най хубавата пантера и после екшън.А за жени в Занзибар ходят застарели или грозни европейки за да вкусят от забранения плод.Там е лесно.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
23 имало е. Нищо няма вече, всичко дето става за нещо е заето. Ние се забавихме, хората не са виновни
15
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За 250 лв на ден има къщи в Родопите се дават под наем целите без хазяи с оборудвани кухни. Може да си вземете агне и да го опечете. Не си струва да се дават 8 бона за някакви хотели във Велинград.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
17. Не обикаляше ли Япония, сега и Занзибар налази, там ходят жени, че ония могат да те обесят с оная си работа. Там мацките на боб не гледат.
13
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тружениците на копейкин още не са се събудили, да ни обяснят колко хубаво е в русия.
12
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е то за тея пари по добре Занзибар.Какви са тея пари за Банско,Варна и другите дупки в сравнение със Занзибар.Там е лято ,плажове и дашни пантери тип Наоми Кембъл.И лесно се плющят,докато бях там изплющях две газели.Смятам пак да ходя.Приключенията са гарантирани там.
11
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми хубаво пиянчо, но навсякъде всичко е пълно тука. Даже и по разни хижи и къщи за гости няма места, нищо, че средно идва по хилядарка на човек.
10
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е, в ЕС хората са богати, а не като в русия.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един добър пенсионер и българин. Защо повече българи не са, като тебе, бате. Жив и здрав.
8
4
 
42
 
! Отговори
пияница мистик преди 9 месеца
"В Банско в някои хотелски ресторанти цените за празничната вечер стигат до 500 лв. на човек. Включени са 30 г гризини, ордьовър 150 г, патешко магре с вишнев бонбон 150 г, агнешки котлет 250 г, баклава 50 г, баница - 100 г, погача - 100 г." === На агнешкия котлет като му махнеш кокала и ще ти останат 100 г. Погача 100 г. на колко се равнява? На една земелка май :))) Излиза, че да идеш до Лапландия или Занзибар и то за повече дни е по на далавера. Съседите пък избиха рибата с евтини цени
7
3
 
60
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
За богатите е ясно. Сега да питам какво направи правителството и кметовете за стотиците бездомници , умиращи по пейките от студ и глад ?Дори отпадъците от храна в кофите за *** е замръзнала.Прибраха ли ги на топло и да им осигурят храна и баня ? Няма ли милост за тези клетници ?Причините да стигнат до това състояние са различни и не бива да ги съдим всички еднакво.Не са бездомни кучета , а хора , като всички нас.За болестите да не говорим.
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде да не обикаляш Япония. Всъщност може, но с Google. В нета вярно има много яки мацки, цъкай там и не лъжи. Но 8 бона си е много за тука, туй вярно
5
5
 
34
 
! Отговори
Хе хе преди 9 месеца
С 8 бона обикалям два месеца из Югоизточна Азия и Япония.Да не ви разправям колко мацки срещнах....Новогодишни смешници!Една стинка няма да ви дам.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно няма, аз толкова пари нямам, но дойдоха гости от чужбина, решихме там да ги закараме, ама, всичко пълно. За под 1000 лв 3дневен пакет няма. Бах тоя Велинград.

Спонсорирани публикации