Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
28
 
! Отговори
Еййй преди 6 месеца
Какво гнусно и лицемерно изчадие си ти. Лице, като глава на овен и очи, като на сериен убиец.
119
4
 
17
 
! Отговори
Мария преди 6 месеца
А бе Ники,я грабвай пушката и заминавай да се биеш за Украйна ,за да почувстваш по- осезателно със сърцето си страданието и героизма.А Копейкин и той да усети със сърцето си страданието и героизма на руснаците.Стига празни приказки,трябват дела,дела
118
2
 
5
 
! Отговори
в-к таймс преди 6 месеца
Тази стратегия изглежда достатъчно разумна, но съдържа един изключително важен извод и един потенциално катастрофален недостатък, които все още не са сериозно разгледани в публичните дебати на Запад или Украйна. Изводът от това, че Украйна стои в отбрана за неопределено време дори и да го прави успешно е, че териториите, които в момента са окупирани от Русия, са загубени. Русия никога няма да се съгласи на масата за преговори да предаде земя, която е успяла да задържи на бойното поле.
117
2
 
3
 
! Отговори
в-к таимс преди 6 месеца
Стратегията на администрацията на Байдън(след провала на Украйна ) сега е да поддържа украинската отбрана до президентските избори в САЩ с надеждата да изтощи руските сили в дълга война на изтощение. Както знаем от Кипър, който е разделен между международно признатата гръцка република Кипър и турската република Северен Кипър от 1974 г., подобни преговори могат да продължат десетилетия без решение или подновен конфликт. Ситуация, в която Украйна запазва своята независимост, свободата си да се развива като западна демокрация и 82% от законната си територия (включително всички нейни основни ист
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още малко и ще се разплача от техния "героизъм", потекоха ми сълзи Денков :)))
115
2
 
6
 
! Отговори
Кукуряк преди 6 месеца
В провежданата в Париж конференция на НАТО се обмисля възможността войски на ЕС и НАТО да се изпратят в Украйна чрез двустранни споразумения, без да е ангажиран целия военен блок. Малко като "военната операция" на Русия ама от другата страна, без да се обявява официално война. Народното събрание трябва да го гласува. И оттам ще пращаме колкото малко военни имаме. След като това не промени нищо ще започне и мобилизация на населението. Сами си го докарахме и на никой не може да се сърдим.
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Центаджиите ги чувстват много нещата. Каквото им зазвънят центчетата, такова хоро играят
113
2
 
18
 
! Отговори
I'm преди 6 месеца
Зеленски и Деков се виждат за последно ! Двамата път ги чака.
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя да се бие на фронта ли е там ? Ако не , чий го бара там ?
111
3
 
7
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Този нашият да не е пил ***?!
110
4
 
12
 
! Отговори
в-к таймс преди 6 месеца
Украйна не може да спечели войнатаДългоочакваната контраофанзива през миналата година се провали. Русия си върна Авдеевка, което е най-голямата ѝ военна победа от девет месеца насам. Президентът Володимир Зеленски беше принуден тихо да признае новата военна реалност.
109
17
 
4
 
! Отговори
Браво на Денков! преди 6 месеца
Сега копейките ще получат психично разстройство. Ромският им лидер от Варна ще има да се обяснява в посолството на злотото при Митрофанова.
108
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълен резил е тва мекотело.
107
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това недоразумение от снимката е за затвора !
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя плъх с еврейска мутра, скоро ще му го наденат отзад. Иде март, другарю, пак ще има газ да пикаете сите продажници. Но нито тъпите ви санкции, нито каквото и да било , ще спрат машината Русия, да довърши фашистката ***. Пращайте им помощи на друсаняците, на металолом стигат хаха
105
0
 
14
 
! Отговори
Зе преди 6 месеца
украинските пощи вече са готови с новата пощенска маркаЗе, на фон на горящ Ейбрамс......
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През ден ли ще се ходи на посещения в Украйна ?! Разбирам съчувствието, но можеше и от тук да го изрази.
103
2
 
15
 
! Отговори
j преди 6 месеца
я... амчи то и Абрамсите горели прилично, даже повече от добре..... За първи път използван абрамс и той загорел .....
102
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оо пуснах сълза!
101
39
 
5
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 6 месеца
Браво на Академик Денков!

Спонсорирани публикации