Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка

Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой, употребил забранени субстанции, обясни той
Обновена: 14 май 2024 09:31 | 14 май 2024 09:20, Елка Василева
286
Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка
Кадър: bTV

„Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място и нашето семейство мисли точно това – какво можеше да се случи, колко е крехък човешкият живот, колко бързо и нелепо можем да загубим тези, които обичаме и всичко, за което живеем. И двете пострадали деца са от нашето семейство. Казаха се няколко неверни неща в медиите. Първо, че това е било ВИП парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един депутат“. Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ и водач на листата на коалицията в Габрово.

Още по темата
Каза се, че е имало едва ли не специално отношение и никой не бил задържан и разследван. Знам от съпругата ми, че на всички са взети натривки, всички са разпитани, има задържан. Прокуратурата обяви, че предстои да повдигне и обвинение. Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой на рождения ден, който е употребил забранени субстанции“, обясни Божанков.

От прокуратурата казаха, че използваното оръжие е револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум, който е законно притежаван, но е бил оставен без надзор от собственика му. По думите на Явор Божяанков оръжието е попаднало в детска игра. Как обаче е станало това?

„Не мога да преразкажа това, първо защото има следствена тайна, второ защото не съм бил там. Децата казват, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано правилно. Вкъщи ми разказаха, че е станало за секунди, докато всички деца са били с различни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас“, допълни депутатът.

Божанков каза, че не е разговарял със собственика на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, свързан с производство на хляб. Познават се, тъй като децата им учат заедно от 1 клас.

Раненото дете е сестра на съпругата на Божанков. В момента то е в болница и се възстановява. Възстановява се и семейството на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал подкрепа на сина му.

„След участието тук отиваме всички в болницата, за да видим как се възстановява. Малкият дявол. За щастие се размина, не искам дори да казвам какво точно се размина и ми е трудно да си представя как можеше да завърши всичко това. Благодарни сме на Господ, че се размина по този начин. Трябва да благодаря и на служителите на МВР, били са изключително внимателни. Ще работим със сигурност със специалист, който да ни помага. Засега казва, че е добре. Познавам си добре детето и наистина го преживява драматично. Всички вкъщи бяхме в шок първия ден“, разказа Явор Божанков.

В неделя детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Сред гостите са били и съпругата на Божанков и двете им деца. Той самият не е присъствал.

Именно едно от децата на Божанков - по-големият му син, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е пистолет, а револвер, всеки който е боравил с двете знае, че има огромна разлика. При револвера няма зареждане на патрон в цевта, патрона си е в барабана, на повечето модели няма предпазител, този е такъв, изстрела е мигновен, отделно е по-тежък и по-мощен. Според наредбите на КОС се държи в непреместваема каса, незареден и т. н. Собственика револвера е проявил груба немарливост, особено в присъствието на деца.
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако имаш оръжие и семейство, требва да го държиш под ключ, но в БГ е чалгата :)))
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз от оръжия на разбирам особено. Но знам, че има специални правила за съхранение.Какво прави това оръжие на празненство???Оръжие се използва в два случая-за убиване или за защита. В този случай защо е било необходимо???Относно детето-на 12години е достатъчно голямо да осъзнава действията си и ако е било възпитано правилно няма да пипа и използва чужди вещи, особено пък оръжие.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тобре че не са объркали пицата с кристали с детската пица
59
14
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
На копейките им плащат да плюят и да хейтят по сайтовете. Заработват си по една шепа копейки за да си живуркат криво ляво.
58
3
 
15
 
! Отговори
безсрамници преди 4 месеца
"Умно" като баща си.На 12 години да не разпознае истинския пистолет от играчката...Ами то нали и баща му толкова е истински политик.И си играе на такъв.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма ли кой да простреля и тоя проститут с една играчка 1 100 гр. в слоочието. Съпартийците му увесени по дърветата по пътя Търново - Арбанаси, а милиардите върнати в бюджета. То е герберунгелите не са крали така и не са били токова нагли и жалки
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
пищака не бил негов, утре детето няма да е негово, а в други ден и той не е бил там
55
1
 
20
 
! Отговори
Ям домати с колците преди 4 месеца
Някой тук държал ли е Смит енд Уесън? Не,нали? НЯМА абсолютно никакъв начин да бъде "помислен" за играчка.Както и няма абсолютно никакъв смисъл да се обсъжда статията. Хората са от ВИП-а, правоимащите. Това което четем е удобната и нагласена версия на това което е станало. История , подготвяща оправданието на виновния зъшита с бели... чисто бели конци и поднесена на наивния читател. Боен револвер "оставен" без надзор ??? Неподлежащ на съд малолетен дето го "мислел" за играчка??? Повервах...
54
2
 
14
 
! Отговори
Тия дето влизат в преди 4 месеца
защита на Божанков - да ви го кажа по модерно му, на много глупав хълм избрахте да yмpете.
53
1
 
19
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 месеца
боен пистолет тежи доста, изглежда по друг начин и веднага се вижда че не е играчка, стига лъжи божанков
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължаваме промяната !
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Избийте се до десето коляно ! Ако не, ние ще помогнем !
50
2
 
10
 
! Отговори
Туй детенце преди 4 месеца
Добра кариера започна!
49
1
 
17
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 месеца
Много лъже, Божанката......повече от възрастен ром!
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До мери - и какво е видяло "Мери"? Божанков с пистолет да стреля ли? Или понеже мразиш Божанков заради позицията му, дай да залеем света с хейт? Пълни глупости.
47
2
 
5
 
! Отговори
До Наблюдател преди 4 месеца
СПОРЕД ПРЕДИШНА СТАТИЯ ОРЪЖИЕТО Е "револвер Смит енд Уесън" 357 магнум" НАЙ-ВЕРОЯТНО 6-ЗАРЯДЕН С БАРАБАН ЗА РАЗЛИКА ОТ ПИСТОЛЕТА,КОЙТО Е С МАГАЗИН И ПЪЛНИТЕЛ С ПАТРОНИ, ЗАТВОР,ЗАТВОРНА РАМА И Т.Н.
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имам скромни познания в оръжейното дело. Основно - Валтер ППК. Защо би потрябвал револвер точно на един индивид? Нито като безопасност, нито като самозащита, нито като практичност. Такова пушкало подчертава едно единствено нещо - късата пФишка на собственика си. А отношението му към оръжието го подчертава ясно. Пълен ***.
45
4
 
8
 
! Отговори
мери преди 4 месеца
Що се вързвате това са големи деца за каква игачка говори този депутат , че сина му не е виждал оръжието на баща си ли ?? И не е присъствало на разговори за това? Боже бабини дивитини. Просто не е очаквало че ще стреля това оръжие .Направило се е на голям мъж като баща си. каквото видяло това и е направило. децата подрражават на родителите си
44
1
 
4
 
! Отговори
И татковците им преди 4 месеца
Като бъркат в джобовете на народа, търсят играчки. Ама ще уловят накрая туй, дето ще им отхапе крадливите ръчички!

Спонсорирани публикации