Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка

Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой, употребил забранени субстанции, обясни той
Обновена: 14 май 2024 09:31 | 14 май 2024 09:20, Елка Василева
286
Божанков, след като детето му простреля друго: Помислили са револвера за играчка
Кадър: bTV

„Както казват хората – малкият дявол. Всеки на наше място и нашето семейство мисли точно това – какво можеше да се случи, колко е крехък човешкият живот, колко бързо и нелепо можем да загубим тези, които обичаме и всичко, за което живеем. И двете пострадали деца са от нашето семейство. Казаха се няколко неверни неща в медиите. Първо, че това е било ВИП парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един депутат“. Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ и водач на листата на коалицията в Габрово.

Още по темата
Каза се, че е имало едва ли не специално отношение и никой не бил задържан и разследван. Знам от съпругата ми, че на всички са взети натривки, всички са разпитани, има задържан. Прокуратурата обяви, че предстои да повдигне и обвинение. Взети са тестове за алкохол, за наркотици, не е имало някой на рождения ден, който е употребил забранени субстанции“, обясни Божанков.

От прокуратурата казаха, че използваното оръжие е револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум, който е законно притежаван, но е бил оставен без надзор от собственика му. По думите на Явор Божяанков оръжието е попаднало в детска игра. Как обаче е станало това?

„Не мога да преразкажа това, първо защото има следствена тайна, второ защото не съм бил там. Децата казват, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано правилно. Вкъщи ми разказаха, че е станало за секунди, докато всички деца са били с различни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас“, допълни депутатът.

Божанков каза, че не е разговарял със собственика на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, свързан с производство на хляб. Познават се, тъй като децата им учат заедно от 1 клас.

Раненото дете е сестра на съпругата на Божанков. В момента то е в болница и се възстановява. Възстановява се и семейството на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал подкрепа на сина му.

„След участието тук отиваме всички в болницата, за да видим как се възстановява. Малкият дявол. За щастие се размина, не искам дори да казвам какво точно се размина и ми е трудно да си представя как можеше да завърши всичко това. Благодарни сме на Господ, че се размина по този начин. Трябва да благодаря и на служителите на МВР, били са изключително внимателни. Ще работим със сигурност със специалист, който да ни помага. Засега казва, че е добре. Познавам си добре детето и наистина го преживява драматично. Всички вкъщи бяхме в шок първия ден“, разказа Явор Божанков.

В неделя детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Сред гостите са били и съпругата на Божанков и двете им деца. Той самият не е присъствал.

Именно едно от децата на Божанков - по-големият му син, който е на 11 години, е простреляло другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 44 - ми тогава ни обясни как е виновен! Като бълваш мъгла, вземи я оправдай! Сподели - с кое действие Божанков накара детето да вземе "случайно забравения там" револвер и да гръмне? Как го стори?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пази боже! Добре, че не се е случило нещо по-страшно. Но...егати РД партита, на които някой държи зареден пистолет, при това в присъствието на деца наоколо!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не разбрах колеги къде е вината на детето, за която бащата да носи отговорност? Некакви злобни индивиди са тук за сутрешния си хейт. По интересното е кой е собственика на револвера дето го оневиниха набързо. Нечий спонсор? За близка ситуация Алек Болдуин който въобще няма вина го разкъсаха. Но виж, тук?! Не е чел Чехов - ако в първо действие има пушка на стената, тя непременно трябва да гръмне до края на представлението. Това, че не е чел Чехов поне е сигурно. Всичко друго....?!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Детето е явно интелигентно като баща си, та както е казал народа от играчка-плачка сега нека социалните и закрила на детето да му разгонят комунистическата фамилия а вие вярвайте, че е невинен нали за това ви плащат?
39
3
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 4 месеца
Какво възпитание имат в САЩ относно оръжията? Ти знаеш ли колко деца умират на година, простреляни от други деца или самоубили се с оръжията на близки? Говорим за 2-3-4-5 годишни дечица. Пълна забрана трябва за носене на огнестрелни оръжия! Никой няма нужда да носи такова, освен оганите на реда и военните, когато са на фронта....
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оръжието се държи в каса под ключ ! Обаче затова нито дума нали ???
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хлъскав , мазен и накрая нищо не казва..
36
4
 
9
 
! Отговори
на да преди 4 месеца
на 1.04 беше много устат , как щял да с маха от политиката и после се подиграваше на тези които са повярвали. ..
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Божанков, *** такова...кой нормален човек ще остави патрони в пистолета си в къщата си бе? Хептен за овцееее ни взе.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вярваш ли си? Ти пистолет играчка на това дете не ки ли купувал? Излагаш се навсякъде с това тъпо обяснение!
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъвто бащата, такъв и синът. И кажи ми какви пеиятели имаш, за да ти кажа какъв си ти.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бе той тежи 100 кила...
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aми в нормална държава бащата подава публично оставка на момента и никога не вижда публична държавна позиция. В България излиза и започва да си хвали лайййното, как добре реагирало. Клоунска държава сме.
30
2
 
12
 
! Отговори
до 29-ти преди 4 месеца
Човек, това е револвер, няма патрони в цевта, а в барабана. Не съм сигурен, че има и предпазител някакъв, може по-модерните версии да и да имат, но като цяло не е характерно за тия "класически модели". Този пистолет е абсолютно непрактичен за самоотбрана, поради големия си физически обем, тегло и извънредно мощния патрон. затова и съм го нарекъл "позьорски". Говорим си за, човек, който иска да го играе американски шериф от холивудски екшън, само дето няма елементарна култура за носене на оръжие.
29
5
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 4 месеца
Трябваше баща си да простреля в тиквата.
28
4
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Ами айде да помислим. Понеже не се предприемат действия срещу притежателя на оръжието трябва да предположим, че той съвсем съвестно го е бил оставил на предпазител и без вккаран патрон в цевта. Ако е така, то излиза, че детето в процеса на игра е освободило предпазителя, вкарало е патрон в цевта и е произвело изстрел, считайки, че в ръцете си държи играчка. Само на мен ли ми се струва, че многото несъответствия подсказват, че обяснението за случилото се е съшито с бели ама много бели конци ?
27
0
 
2
 
! Отговори
До Мен преди 4 месеца
И кое не ти се връзва?
26
1
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 4 месеца
Знам я аз тази "играчка", една от любимите ми е, но винаги с нея върви и второ пушкало - пистолет. Id est, с револвера действаш бързо, че е доста мощен, а после минаваш към другото, с по-лесното презареждане.
25
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 4 месеца
раненото дете е сестра на съпругата на Божанков нещо не ми се връзва логически.
24
0
 
25
 
! Отговори
Аз пак да питам, преди 4 месеца
какви приятели има тоя, дето ходят с тоя позьорски пищов, който тежи над 1 килограм, в сакото по разни празненства?

Спонсорирани публикации