ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС

Искнето е заради два казуса
30 май 2024 20:37, Стела Стоянова
138
ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС
Снимка БГНЕС, архив

Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание на Народното събрание за следващата седмица, тъй като имаме два казуса. Единият е свързан с, бих казал, грандиозния гаф по отношение на тази грама, която е изпратена в последния момент с искане за гласуване, което не съответства на позицията на България.

Това заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната – Демократична България", предаде БГНЕС.

Денков подчерта, че искането, изпратено до представителство ни в ООН, е от служебния премиер и външен министър Димитър Главчев.

"Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, това щеше да бъде огромно петно върху България, което години наред щеше да се използва срещу нас. Добре е, че посланикът, всъщност, не е свършил това. Аз бях изключително изненадан днес да видя буквално някакви лъжи, че това не е последен документ", каза той и добави, че истината се знае и може да те проследи документът.

Втората тема, заради, която от ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента, поясни Денков, е свързана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. "Всъщност, при увеличението на бюджета за тази година на Здравната каса бяха предвидени средства, така че да има за минимални заплати за медицинските сестри поне 1500 лева и за лекарите стартова заплата поне 2000 лева", отбеляза той.

Денков посочи, че това е борба, която "ПП-ДБ водят от две години", и сега отново виждат опит да бъде отложено с още една година. "Вместо да търсят решения, защо непрекъснато се опитват да измислят някакви доводи, с които да се отлагат такива изключително важни решения за България", каза още той и допълни, че като заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови болници да се отворят, на която и да е частна верига, няма да има кой да работи в тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: НСПП - ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев е оказал натиск върху Главчев, да нареди, България да смени позицията си за Сребреница. Вероятно, го е заплашил че ще съботира правителството.
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сърбия отдавна играе с тази карта:" подкрепяйте Вучич, не ни обиждайте с геноцида в Сребрениза, давайте ни пари да развитие и достъп до евпопейски пазари, не ни прочете да сме близки с Русия и Китай...иначе ще има нестабилност на Балканите. Сърбите още вярват че Путин със сила ще направи Велика Сърбия, ще й върне, според нея, отнетите територии /Косово, Черна Гора, част от Хърватия, БИХ/ и ще я направи лидер на Балканите.
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сърбите избиха над 8000 мъже и момчета в Сребреница. Факт. Отбелязват "геноцида над сърби извършен от фашистите българи", според тях. Насэскват антибългаризма в РСМ. Е, как може, да очакват българите да си затворят очите за истината и да гласуват с "въздържал се" за геноцида в Сребреница?
102
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
77 Това е лъжа, сърбите са избили в Сребреница над 8000 мюсюлмански мъже и тинейджъри. До скоро криеха масовите гробове в които ги бяха хвърлили. Имай почит към мъртвите.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
93 Виж, минусите.
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
104 Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори, като бащите и дядовците на Киро просто, Лена от парапета, Кокорчо международният измамник, Лорер имотният брокер в политиката, Настимир фикуса, Ицо Хазарта средния пръст в парламента...Никога ПП,ДБ!
99
11
 
7
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Ако ГЕРБ ДПС ИТН управляват България пак нямаше да има пари за нищо.
98
15
 
4
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на СССР и възбуждане -Атака и НДСВ НФСБ ВМРО бандата на прехода!!!!!всички ревът срещу ПП ДБ защото им объркаха сметките!!!! Хора гласувайте за които си решите но после да не страдате със замразени доходи и ниски заплати!!! Цялата ни фамилия ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, това щеше да бъде огромно петно върху България, което години наред щеше да се използва срещу нас"--------------Плъха прави от мухата слон. Абсолютно никой нищо няма да ни каже за заемането на неутрална позиция "въздържал се".
96
4
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Хахахахахаха :))) Навремето и Серж гея ги въртеше същите номера. Като видя, че ще загуби от новопоявилата се тогава партия ГЕРБ, говоря за 2009 година и ударно вдигна всички заплати и пенсии, за да може като дойдат ГЕРБ на власт да се чудят от къде да намерят пари. И тези мърлячи и те сега така го играят. Давай да качим всички заплати, че то така и така е ясно, че няма да управляваме, ама да си сложим един плюс, пък после ГЕРБ и ДПС да му мислят :))))
95
1
 
12
 
! Отговори
Бирата преди 3 месеца
Е,време е,затъжих се за цирк.Да видя последните номера преди маратона на 9-ти
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не бива, ще се изтълкува зле, предизборна реклама. А докторите с тия е-рецепти и сега се мъчат с дългите писаници и загуба на ценно време и за пациенти и за лекари.
93
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Плъха ще счупи глупомера.
92
5
 
18
 
! Отговори
тТт преди 3 месеца
Мислех си, че никой не би могъл да се конкурира с Недоразумението Пленлиев, но явно съм сгрешил... -))))))))))))
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предизборна демагогия
90
2
 
12
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
ДенкуФ, кажи ся, кво стана с меча на хан Кубрат дету го подари на Зеленчукъ и колку памперса смени като чу сирената за въздушнъ тревогъ у Киев???? -)))
89
2
 
14
 
! Отговори
леле преди 3 месеца
и тоя като нинова ше увеличава доходи по време на предизборна кампания :) сега чакаме нинова отново да почне с безплатното здравеопазване , а може пак да отиде да се снима с козички
88
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо България не инициира резолюция за геноцида над собствения си народ, а се занимава с другите?
87
23
 
2
 
! Отговори
9 преди 3 месеца
Денков беше най-свестния премиер до сега.
86
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С няма ли да има извънредно заседание заради катастрофата в Аксаково, където Кирил Петков уби с автомобила си човек!?