ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС

Искнето е заради два казуса
30 май 2024 20:37, Стела Стоянова
138
ПП-ДБ иска ново извънредно заседание на НС
Снимка БГНЕС, архив

Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание на Народното събрание за следващата седмица, тъй като имаме два казуса. Единият е свързан с, бих казал, грандиозния гаф по отношение на тази грама, която е изпратена в последния момент с искане за гласуване, което не съответства на позицията на България.

Това заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната – Демократична България", предаде БГНЕС.

Денков подчерта, че искането, изпратено до представителство ни в ООН, е от служебния премиер и външен министър Димитър Главчев.

"Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, това щеше да бъде огромно петно върху България, което години наред щеше да се използва срещу нас. Добре е, че посланикът, всъщност, не е свършил това. Аз бях изключително изненадан днес да видя буквално някакви лъжи, че това не е последен документ", каза той и добави, че истината се знае и може да те проследи документът.

Втората тема, заради, която от ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента, поясни Денков, е свързана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. "Всъщност, при увеличението на бюджета за тази година на Здравната каса бяха предвидени средства, така че да има за минимални заплати за медицинските сестри поне 1500 лева и за лекарите стартова заплата поне 2000 лева", отбеляза той.

Денков посочи, че това е борба, която "ПП-ДБ водят от две години", и сега отново виждат опит да бъде отложено с още една година. "Вместо да търсят решения, защо непрекъснато се опитват да измислят някакви доводи, с които да се отлагат такива изключително важни решения за България", каза още той и допълни, че като заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови болници да се отворят, на която и да е частна верига, няма да има кой да работи в тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: НСПП - ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
14
 
4
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Ако ГЕРБ ДПС ИТН управляват България пак нямаше да има пари за нищо. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
84
13
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
ГЕРБ ДПС ИТН дъното искат да няма лекари в България и да застанат зад Югославия която уби да 10000 човека. Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята.
83
15
 
2
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на СССР и възбуждане -Атака и НДСВ НФСБ ВМРО бандата на прехода!!!!!всички ревът срещу ПП ДБ защото им объркаха сметките!!!! Хора гласувайте за които си решите но после да не страдате със замразени доходи и ниски заплати!!! Цялата ни фамилия ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
82
8
 
3
 
! Отговори
И РОМКАТА НИНОВА преди 3 месеца
СЕ ПОКРИ ОТ МЕДИИТЕ НАПОСЛЕДЪК
81
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалкарец джендерастев Денков, вас кой ви бръсне за сливa вече веее? На изборите сте най- много 4-ти след ГРОБ, Възраждане и ДПС.
80
5
 
19
 
! Отговори
РИБЕШКИЯ му ПОГЛЕД преди 3 месеца
Е ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПОМНЯ ЗА НЕГО
79
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кабинета на Кицо, нареден от Шойко и Биши е готов!
78
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я вървете вече Всички сещате се къде! Цирка ви Приключи! Българина само ви тегли една Цветуща и дълга вече само Щом ви види тук! Време е да престанете да ни занимавате с Игричките си! Всеки вече Знае за кого Ще Гласува!! ПП,ДБ и ГЕРБ.Фс се напъват и да не.Все тая!
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стоян Михалев в парламента неуспял певец отврат този ли наглец нищоправещ за какво го бива както и Хазарта позор сте
76
4
 
10
 
! Отговори
А КЪДЕ СЕ СКРИ преди 3 месеца
ЧАЛГАРЯ, ДЕТО С ИТН НАПРАВИХА СЕКЦИИТЕ НА ДОГАН В ТУРЦИЯ ОТ 35 НА 166 ?
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 73 Бесрамна лъжа!!! Обаче в България под похлупака на цензурата няма как да прогледнеш. Факт е, че поне 160 човека от тези "убитите" които са написани на паметника в Сребреница са си живи и здрави. Ако толкова си заслепен, виж в Интернет защо Република Сръбска подаде документи да се отдели от Босна.
74
3
 
18
 
! Отговори
++- преди 3 месеца
Тоя сурикат се е взел насериозно.Ама то ПпДб сте бита карта какво заседание хората отиват на избори той не мой излезе от роля на мотика.
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 72 Не това е подигравка с целия български народ, който беше управляван известно време от това сламено човече и шмекерите от неговата партия.
72
3
 
13
 
! Отговори
haha преди 3 месеца
няма ли кой да го сапуниса тоя и да го...па да го прати по-живо по-здраво...най накрая ще спре да куткудяка като кокошле
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
68 Това просто не е вярно. Всички избити в Сребреница са мюсюлмани, идентифицирани са. Сърбите доскоро ги криха в масови гробове. Имай почит към избитите!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
71 Ха,ха,ха, това виц, ли е?
69
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв умен, интелигентен поглед има академик Денков! България е единствената държава в света управлявана от академик. От толкова образован и умен човек.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 66 Знаем каква ще е сглобката. ППДБ още в деня след изборите ще идат да лижат сладолед при Шиши и в Банкя. Вече им видяхме коронния номер.
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната Простотия на ПП
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 39 Там е работата, че не става дума за избиване на мюсулмани а за голяма нагласена провокация с пропаганден ефект. Значителна част от труповете са сърби християни, а от списъка на убитите "мюсулмани" на които е направен паметни над 150 човека са си живи и до днес. Даже по една чужда телевизия журналисти взеха интервюта с някои от тях, ходиха до паметника да ги видят там. С две думи - поредното американско фалшименто.