Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски ,какво ще работиш ?
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Манете ги тия. Някой чувал ли е Сиднито? Как е? Гласувал ли е? Купил ли си е БГ сирене?
113
16
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 3 месеца
Наш Румчо много иска да бъде Путин,онова джудже язди гол до кръста и наш Рундьо да н остане по назад и той гол до кръста се гмурка в Черно море, очаквам на следващата снимка да лови сьомга
112
3
 
12
 
! Отговори
Кокорчо преди 3 месеца
Вече ми предложи г-н пеевски за финансов министър и аз приех, ще имат нашата поркрепа. Нашите избиреатели да го ....
111
1
 
3
 
! Отговори
Тц тц преди 3 месеца
Калпазани с калпазаните от старата школа.....
110
7
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
До българин. Ти си поредният глу.пав наивник, който вижда поредното ни "спасение" в някаква президентска република. Няма да сработи и това, защото проблемът е в матр'яла. А и ти май си представяш президентска република, ама ако Радев е президент, нали? Щото след това като дойде друг и не ти харесва, ще ревеш, че президентска та република е лоша.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гербер Намалете избирателете на 3 % за какво са ви.
108
16
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Абе Рундев, що се правиш на чукнат? Свикай консултации и започвай да връчваш мандатите. Ай ше ти се не види..... слугата на Мордор.
107
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На цялата ни простотия и протежето на Решетников се пише велик.Аре марш и ти предателско г.о.в.н.о
106
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС си беше Убава работа , ама се явиха едни янки , и едни англо-саксита , и сринаха из основи ЕС още преди войната в Украйна , накрая накараха ЕС да им ПЛАТИ и войната с Русия !С цялата си наглост се изкихаха :--''НАТО / САЩ / , няма да пази ЕС , защото не си плаща достатъчно ...'' .Добре де , ЕС не е ли и той НАТО , защо си приписват НАТО само за тях ???
105
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гора ама то там нощувката била 350 лева егати гората, а Кокорчо сигурно пак е почерпил с плата от подбрани меса и вина за десетки хиляди, нищо че са лузъри и народа им показа, че не ги иска! И после вика надебелял защото се притеснил от Делян Добрев!
104
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мачкай, Румба !
103
6
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 3 месеца
До 79. Отговарям ти елементарно. Да, вярно е, че голяма част от избирателите не гласуват, ама така работи демокрацията. Другото е в Северна Корея. И пак, ако ГЕРБ са толкова лоши, че да се саморазпускат, защо избирателите не гласуват за други? Май отговорът и сам можеш да го намериш. Това е, за съжаление, племето в тази географска ширина. А ти си философствай колкото искаш.
102
10
 
8
 
! Отговори
До фат мак Радю преди 3 месеца
Олекваш Радев, провали ли се партии, е как ДПС са се провалили като станаха втори?
101
4
 
13
 
! Отговори
Анатема крадци !!! преди 3 месеца
Ако имахме политици, нямаше да сме на последно място в ЕС !
100
5
 
14
 
! Отговори
тулуп преди 3 месеца
Алексей Петров го няма. Шефовете вече са Борисов и Пеевски.
99
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отказа на народа да гласува показа, че се избира само някаква държава в държавата или МАФИЯ. Дали е партийна десна евроатлантическа и т.н все тая важно е че е мафия и си избират некви партицци за главатаре. Така ще стигнат и до 3 % гласували или се избират едни други.
98
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И сега, като не успяха да игнорират партия Величие, как ще почнат да я припознават некои другаре за да яхнат народната любов. И ще има Опааа, изведнъж от партийката набрала инерцийка ще качат на автостоп скрития си конник, нещо като парашутист с предплатен билет.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Звучи като заплаха.
96
9
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Президентска република е единствения шанс да се спасим. "Западната демокрация" се оказа неработещ модел за страната ни. Казвам "западна", защото при нея волята не е на българския народ, а на тези които са ни превзели икономически. Иначе демокрация трябва да има. И ако народа реши да имаме президент на власт, нека бъде така както е решил народа.

Спонсорирани публикации