Главчев: Лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство

Според него в кабинета има приемственост
1 юли 2024 13:30, Нели Христова
73
Главчев: Лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство
Снимка: БГНЕС

"Партиен кабинет бих казал повече, виждате обаче че има и министри от служебното правителство, което говори за приемственост и за оценка на работата. Ако бях аз, щях да предложа почти всичките, но тогава пък щеше да се изгуби партийността". Така служебният премиер Димитър Главчев коментира предложения състав на кабинет от страна на ГЕРБ-СДС при връчването на първия мандат от президента Румен Радев.

"Знаем, че с първия мандат беше заявено от лидера на ГЕРБ, че кабинетът ще бъде партиен и на малцинството. Тепърва сигурно ще има разговори между политическите партии в Народното събрание, предстои да видим. Аз лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство, винаги е по-добре да е редовен кабинетът и с пълен мандат", каза Главчев.

Още по темата
Служебният премиер каза, че се надява кабинетът на ГЕРБ-СДС да получи нужната подкрепа и призова партиите в парламента:

"Не е лошо лидерите на политически партии да вземат добър пример от европейските лидери, които в края на миналата седмица се обединиха и сформираха мнозинство. Мисля, че в българския парламент има сили, които са от тези семейства и ако погледнат този пример, ще сформират един много стабилен кабинет", допълни Димитър Главчев, съобщава бТВ.

По думите му никой от служебните министри, предложени от ГЕРБ в проектокабинета, не го е информирал за това.

Главчев каза, че служебният кабинет не подготвя актуализация н бюджета, защото не е редно.

Служебният премиер коментира и позицията на България за срещата на върха на НАТО.

"Още днес ще изпратя позицията за НАТО в секретното деловодство в Народното събрание и всеки един народен представител може да се запознае с нея. Няма никакви поводи за спекулации. Имаше бомбастични заглавия дали ни вкарва служебното правителство във война – това са абсурдни тези. Няма нищо различно от позициите и решенията на Народното събрание", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Общество
Икономисти: Политиците бягат от пенсионната реформа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 дни
А когато две, три хранителни вериги държат 90% от пазара кой определя цените?Когато два, три оператора държат 100% от пазара за мобилните и интернет услуги, кой определя цената!Когато имаш една рафинерия за горива, която продава на всички бензиностанции, кой определя цената!Май ти не ги разбираш нещата кой и как определя цената!Агент Алиса Девър!ЦРУ!!!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе деградирал пияднурник, Тиквата отдавна е в затвор, живее в перманентен страх винаги с пазванти, има увредено здраве, качва се по стълбите като дърта баба и е цяло чудо как не е пykнал досега. Никой не е прокопсал от крадени пари - нито той, нито неговите наследници. Както ти си напълно деградирал пияндурник и лентяй, който нищо не е направил през живота си, освен да пълниш тоалетната чиния, a на такива като теб и Тиквата харода им вика фабрика за л***а.
37
1
 
7
 
! Отговори
истински мъж преди 4 дни
Много,ама много ви си иска герберасти да останете на власт.За да се провължава с кражбите на народна пара.За да сринете и малкото останала държавност.Затвор за тази п-ас-мина.Ами ти БЕ,от един счетоводител до 50-та си година,от какво упрвление на държавата накрая се оказа,че разбираш?***, и си продължи с дебит-сметки,кредит-сметки,с отчетите и пр.,от каквото разбираш.Лично на мен ми се гади като чуя герб.
36
0
 
9
 
! Отговори
Хабибито преди 4 дни
Отдъхни си...негоден за нищо освен послушко чиновник !!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Дедо под асмата преди 4 дни
Днес Докато режа краставичка със сол . Чета клюките и гледам стар вестник. Партийни дрогари обесняват нещо на първия другаря т. Живков. И така . Нищо не се е променило.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Василев - да те светна да знаеш, понеже виждам че не ги разбираш нещата, цените не се определят от правителството а от търговците. Цените растат ако има много пари в населението и купуват много, или ако разходите за производство са нараснали и тогава и цената расте, или просто вече няма храна и храната става оскъдна и за това цената и расте, но всичко това няма нищо общо с правителството и политиците.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама ти и сега можеш да си отдъхнеш . Няма да ни липсваш а на твое място веднага ще са намери работник за тази толкова ,,тежка,, работа ;) Задъхания :)
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
При Тодор Живков нямеше тоалетна хартия и банани, а по вишките имаше картечари и не можехме да бегаме на запад.
31
2
 
3
 
! Отговори
Днес преди 4 дни
Пълна медиина мъгла за победата на народа в Франция и Австрия...
30
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 дни
Днес влизам в най-долнопробната хранителна верига Тмаркет и цените пак са нагоре!Какво правите ви да ви е.а майката долнопробна, вече храната поскъпна със 100% , а тока,горивата и те със 100%!Как мислите тези всички хора , които не са гласували дали няма да излязат, само че на протести и пак да се бият с полицията???Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
може да има скоро преди 4 дни
и даниил е нов патриярх . формулата е патриарх и премиер да облъчат и водят народа . ергена, стани богат , евролига 2024 до колко са христянски .
28
1
 
3
 
! Отговори
до пияницата преди 4 дни
правим квото правим, поне не сме се почнали от 7 сутринта като теб. Само пияница може да реди такива слова пияндурнико. Копейки били хората че не искат война. В Мордор покупвателната способност е доста по висока от тази в доста ЕСССР държави. Взривете сега Козлодуй и ще видиш и на ГРОБ и на галенити от посолството и на ДПС и на другите мижетурки какво ще ви се случи.
27
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
До комунист === И какво му беше спокойно на живота през соца бе, другарю пенсионер? За един виц бой в районното от милицията или ако е рецидив в концлагер в Белене. Нямаш право за повече от 1 апартамент, чакаш за кола половин живот, банани, тоалетна хартия и Кока Кола само по Коледа. Блееш във витрините на Кореком като гладно Гаврошче. Вариш пред блока лютеница и компоти за да спестиш. Магазините празни, нищо няма, всичко с връзки, даже услугите. Не дай си боже да ти се развали печката
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ей ама каква саможертава прави глaвокa само. За държавата го прави, за доброто на овцете. хи хи хи
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
САЩ разчитат на нас от 35 години и не са спирали. И ще продължават така до последният Българин.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Главчееев, да ти пръснат главата дано!!!!!
23
8
 
1
 
! Отговори
БАЦЕ Е ГЕНИЙ! преди 4 дни
ГЕРБ СЕ ВЪРНА! БЪЛГАРИЯ СЕ ВЪРНА НА КАРТАТА. САЩ И ЕС РАЗЧИТАТ НА НАС! СТИГА ШАРЛАТАНИ, ВЪЗРОЖДЕНЦИ И ВЕЛИКИ! СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ, ДА ЗАЛОЖИМ НА СИГУРНОТО!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ами като пратиш български войници в украйна и ще те бесим хазарско изчадие.
21
0
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 дни
Дано, дано . За " секретарка без екстри" на т иквн диста неща свърши. Както можа. Толкова, важното е батковците да са доволни
20
3
 
8
 
! Отговори
комунист преди 4 дни
Ще го търсите спокойния живот от социализма.