Пак отменен полет на "Райънеър”, хора висят 15 часа на летище София

Сред пътниците - възрастни и малки деца
3 юли 2024 16:50, Инна Ангелова
29
Пак отменен полет на "Райънеър”, хора висят 15 часа на летище София
Снимка: БГНЕС

Пътуващи българи с малки деца не излетяха от летище София до Мадрид. Полетът, който е отменен, е на нискотарифната компания "Райънеър”, съобщава БНР. Повече от 15 часа хората нямат никаква информация.

Полетът по разписание е бил планиран за снощи, 22:30 часа. Самолетът не излита, а малко след полунощ на пътниците им е обяснено, че има сериозно закъснение. Пет часа по-късно им е съобщено, че полет няма да има.

 "Дори не го обявиха официално, просто между хората. И казаха да си вземем багажа и ще ни настанят - тези, които не са от София, в хотели, а на следващия ден полетът ни ще бъде в 12:30 часа. Тоест днес“, разказва жена, която е трябвало да пътува до Испания.

Жената допълва, че на летището е имало много семейства с малки деца, които са плачели. Имало е и много възрастни, които са помолили да излязат на въздух, но от авиокомпанията не са реагирали по никакъв начин.

Днешният полет е бил планиран за 12:30 часа, но също закъснява. По-късно е обявено, че самолетът ще излети в 18:30 часа. Пътниците вече не са сигурни дали ще има полет, защото получават разнопосочна информация.

От "Райънеър” отказаха коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: софияполетсамолет
Още от София
Задържаха мъж, продаващ наркотици на работно място
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Old School преди 1 ден
Всички които не са пътували през 90-те и ранните 2000 реват яко, аз имам месеци сумарно прекарани по летищата, дори на Дегол съм бил 2 дена със спален чувал.
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Като купувате за 9.99 билети, ще чакате.
23
1
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 1 ден
Никога повече няма да ползвам услугите на тази компания. Съветвам тези които все още не да се прекарали с тях, НЕ ползвайте услугите им. Заради отменения им полет на 28.06.24 г. от Наполи до София, ни върнаха в първи клас. С болно дете, отсъстваме от работа, нямаш алтернатива за връщане, следващ полет след 6 дни....За прибиване са
22
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
И къде е драмата? Пътниците са настанени в хотел.Летището е държавна граница и не може да излезеш на въздух,когато си пожелаеш.Това се контролира от Гранична Полиция.Не зависи от която и да е авиокомпания.
21
0
 
3
 
! Отговори
КАЛАКУТА преди 2 дни
Летище София е нищо. Как съм патила в Германия в новото им летище,най грозното и неуредено на Света, на което пилоти са отказвали приземяване - нещо нечувано по Света където съм изпускала и самолет...Ужас !!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изпуснах полет. Не работеха таблата. Пишеше, че полетът закъснява, след което излезе "boarding" без gate и докато стигнем до правилния гейт самолетът беше излетял /за около 5-10 минути/, преди обявеното време за очаквано закъснение. Служителите ни обясниха, че е бил пълен и не са ни чакали, а са продали билетите на други. Заедно с нас не излетяха и други двама турски граждани, с които се случи същото от същия полет.Внимавайте с летището и оператора Swissport.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
EU261 директива пуска се 72 часа след първоначалния час на излитане отнема 1 минута
18
0
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 дни
Ами искайте си обезщетение по надлежния ред, какво само ревете по форумите. Най-ме кефи като кажат "дори не ни дадоха вода". Ако не те настанят в хотел - плащаш си и после си търсиш обезщетението. Ама то не може да пътуваш с 20 евро в джоба...
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Полага се компенсация от 400 евро за полети над 1500 км , до 1500 мисля че беше 250 има си европейски регламент Моят полет от Бирмингам до Бургас беше отменен, настаниха ни в хотел и отпътувахме на сутринта Дадоха ни и по 10 паунда ваучер за магазините на летището и ни обясниха къде да попълним формуляр за компенсация 350 паунда в случая Пътувах с TUI
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То ако си мислите, че и с Луфтханза не се случват подобни неща явно не сте запознати как работят полетите изобщо. А ако е имало повреда, то може да са благодарни че не са ги качили щото можеше да им е за последно.
15
1
 
5
 
! Отговори
До mery преди 2 дни
Това добре! А за пропуснати нощувки заплащат ли разходите по хотелите? На каква печалба ще си? Една промяна на полет за друг ден, носи големи загуби от всякакво естество!
14
6
 
1
 
! Отговори
несебър преди 2 дни
Другари а помните ли онези които идваха отгоре и затова Мъск ни пращаше да живеем на Марс. .... И как се казваше ....турболенция ... но истината не ви се казва нали живеем в светла демокрация.
13
0
 
15
 
! Отговори
mery преди 2 дни
Ами пътниците да си подадат заявленията за обещетения при закъснения на полета и даже ще са на печалба. Изплащат обещетения за закъсненията даже за вътрешните полети София - Варна, но само ако има основание, някъде четох че им предложили хотел и храна.
12
2
 
13
 
! Отговори
42 преди 2 дни
До снобарите дето се оплакват от нискотарифните. Имам пари и за ненискотарифни, но не виждам смисъл. Десетки пъти съм ползвал Уиз без нито един проблем, никога. Райън са по-големи ***, но и те се ядват при полети на цена от 17 евро! А най-много проблеми съм имал с България еър. Точно те са измамници и мошеници.
11
0
 
3
 
! Отговори
Ryanair преди 2 дни
Има неща , които не се превеждат от английски
10
0
 
10
 
! Отговори
До Райън и Уиз преди 2 дни
Мдааа, по 20 евро билети нямааа, ама за 30 евро си взех двупосочен преди месец за Бари. Като изскочат пак ще взема...
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нискобюджетните си имат кусури, особено Райън, но могат да се преглътнат предвид цената. Докато Луфтханза нямат изинение. Безобразни ценова политика, нула сървис - държат те гладен и жаден, редовни закъснения и отменени полети. През ковида бяха дотирани, не им попречи да уволнят повече от половината персонал ей така, и сега никой не постъпва на работа при тях. Още мигат и дават заето, и не могат да се съвземат.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Райън и Уиз - Въднъж ще е добре, като за начало, ама немааааа,,,....
7
16
 
7
 
! Отговори
Райън и Уиз преди 2 дни
Райън и Уиз са измамници, не знам колко пъти трябва да ви измамят, за да разберете, че сиренцето е безплатно само в капана за мишки и полети по 20 евро НЯМА
6
3
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Луфтханза са същите като уизеър и Райънеър - тесни изсуркани самолети и никакъв сървис. Българите поне в сървиса са по-добре, а и имат няколко нови по-широки самолета.