ДАЗД погна родителите, дишащи райски газ пред бебето

В агенцията е постъпил сигнал за случая в Созопол
Обновена: 4 юли 2024 21:50 | 4 юли 2024 19:40, Анисия Иванова
32
ДАЗД погна родителите, дишащи райски газ пред бебето
Снимка: Facebook

Държавната агенция за закрила на детето се сезира във връзка с публикации в медиите и социалните мрежи, свързани със снимка, на която по непотвърдена информация, родители употребяват т.нар. балони с райски газ в присъствието на бебето си. 

Случаят

Млада майка и нейният спътник "дърпат" балони с райски газ, а до тях кротко ги гледа тяхното бебе. Случката е от центъра на Созопол, а снимката предизвика взрив от възмущение в социалните мрежи.

"Балоните са по-безвредни от бирата или водката. Големи моралисти станахте всички. Не сме давали балони с райски газ на бебето, само ние с баща му ги дишахме. Балончетата ни засмиват за по 30 секунди и край, а вие с вашия алкохол сте като зомбита", написа Цанева във facebook.

Самата майка пък е непълнолетна.

Информация за случая е подадена към ДАЗД и през официалната интернет страница на Агенцията чрез опцията „Подай сигнал“.

Още по темата

Своевременно Държавната агенция за закрила на детето е сезирала и е изпратила писма с искане за предоставяне на информация и предприемане на действия по компетентност към Дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив, Районно управление към МВР – Созопол, до Регионална здравна инспекция – Бургас и до кмета на община Созопол.

Припомняме, че съгласно Закона за закрила на детето всеки човек, на когото стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжен незабавно да уведоми дирекция „Социално подпомагане“, Държавната агенция за закрила на детето или Министерството на вътрешните работи. Същото задължение има и всяко лице, на което това е станало известно във връзка с упражняваната от него професия или дейност, дори и ако то е обвързано с професионална тайна.

Най-бързата възможност за подаване на сигнал е чрез обаждане на Националната телефонна линия за деца 116 111. Тя работи денонощно, без почивен ден и е безплатна. При подаване на сигнал за дете в риск операторите на телефон 116 111 незабавно сезират органите за закрила на детето за проучване и предприемане на мерки и действия за защита.

Сигнал за дете в риск може да се подаде и на официалната електронна поща на ДАЗД: sacp@sacp.government.bg, както и на сайта на Агенцията чрез бутона „Подай сигнал“. Всеки гражданин може да подаде информация и да бъде консултиран и на място в Държавната агенция за закрила на детето в София и в регионалните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Общество
"Малката Русия" отстъпва по Черноморието на млада България и застаряваща Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преиграване преди 2 дни
дай да отчетем дейност:)))
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Детето без дрехи, тия духат балони от шарен флакон за 30 секунда веселба
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хелий не е райски газ, така ли
27
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 дни
Ааааахахаха, сега остава да погнат родителите , дето карат пияни , дето играят еффбетове , дето не закопчават децата си с колан в колата, а ги държат на предната седалка ....не е само райския газ ...и питам се от къде идва този газ , това се продава нелегално магазини за химия и болници
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой я е бил тази в устата да пише коментари и да признава, че са смукали райски газ. Мълчи си там, и накрая като дойдат тези от ДАЗД кажи на адвоката си че е било балон с хелий... и всички по живо, по здраво. Но сега има за какво да се хванат черно на бяло
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да направят тест за дрога на бебето. 100% ще се окаже че е пушило пасивно поне трева
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 25 годишна възраст няма човек капацитет да взема трезви решения като за деца, семейство, да не говорим за финанси и работа за да има нормален живот. Предната част на мозъка все още не е развита. Ама нали, говорим за хора, тия не влизат в това число. Най-добре да им вземат детето и да го дадат на някой, който ще го гледа.
23
0
 
11
 
! Отговори
Не сте в час. Хич. преди 2 дни
Първо непълнолетната майка има нужда от закрила, поради това, че е станала майка. Второ непълнолетният бащата има нужда от закрила, защото е станал баща. Къде са бляли лекарите изродили родилката и къде е бляла Общината, като е издавала акт за раждане? Трето, и двамата имат нужда от закрила, защото някой е продал "райски газ" на непълнолетни. И чак тогава, ясно като бял ден, да, бебенцето има нужда от закрила. Да оставим настрана тъпотиите, че родителите им могат да дадат съгласие да са в брак.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Приличат на роми.Ама може и наши да са си - то вече не се различаваме особено.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Оная ромка която на 17 години има 5 деца що не и вземат децата ?По телевизията я показваха дори не може да каже кой кога я е таковал щото е била пияна на мотика.
20
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дазд да си гледа нас*аните *** и да не се бърка в семействата на хората.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Безмислени циркове.
18
2
 
12
 
! Отговори
Учител преди 2 дни
Още не наживели се тръгнали деца да гледат. Липсва знанието как се гледа семейство и за това имат вина родителите им и образователната система.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако бяха роми няма проблеми, ама на българите ще им зимаме децата Райския газ забранен ли е
16
2
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 2 дни
Операциите ми бяха в чужбина,тъй като и там трябваше на момента да ме кърпят,а след 34 години здравни осигуровки не съм ползвал въобще лекарска помощ и вероятно няма и да ползвам,освен ако някой не си забие колата в моята.Тъй че съм горд донор и на здравната каса и още флиртувам с младите дами сервирьорки,колкото и да ме дърпа дъртата кукумявка,ако се усети.Не съм и нарцис като политиците и никога не ми мисли,че съм живял достатъчно.
15
2
 
20
 
! Отговори
МАХАЛАТА В СЛИВЕН преди 2 дни
Я влезте по кварталите с ромско население да видите там как се отглеждат деца. Ама там си затварят очите институциите. Двоен стандарт в българия. Ако си българин ти разкатават фамилията отвсякъде, обаче ако си от малцинствата никой не те закача за нищо. България мащеха за българите.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тази не изглежда свястна майка и мъжа й по-добре да си направи ДНК тест че като гледам детето май не е от него.
13
2
 
7
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 дни
А бе вредата от тютюна е правило в 90% от случаите,както и от алкохола.Идваматами дядовци почти удариха сто години,а единия не сядаше без бира на масата,а другия без вино,предимно каберне и то само на закуска изпиваше над литър.
12
1
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 2 дни
Днес.бг кво става днес ? Пушили райски газ, Созополо, Олимпиякос...Иначе за "новината"-от тази агенцийка,да се разходят из римските квартали, да погледнат и по черноморието.Ааааа да забравих-страх ги е да влязат в едното и им дават безплатни почивки през септември на другото
11
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 дни
До До Фитокаши3и, подстрекаването към самоубийство е углавно престъпление. пак си пиян и пак пресоли манджата.