Да отраснеш на воля: Семейство иска да върне децата си към корените им

Историята на семейство Ганеви, което сбъдва мечтата си да заживее далеч от града
20 юли 2024 18:45, Красимир Ангелов
63

В последните години, съпроводени с пандемия и войни, все повече българи предпочитат спокойния живот на село пред динамиката на големия град. Според данни на националната статистика първият по-голям отлив от градовете е през пандемията, сред причините - високите цени на имотите и забързаният начин на живот.

Bulgaria ON AIR ви среща със семейство Ганеви, което избира да отгледа децата си на село.

Диана, Калоян, Емили и Тея - семейство Ганеви, което сбъдва мечтата си да заживее далеч от града. Избират да отгледат децата си по-близо до природата в русенското село Божичен.

"Животът на село ни дава свобода, независимост, спокойствие", сподели Калоян Ганев.

"Всичко това, което могат да видят от първо лице, как пониква цветенцето, как пониква доматът - тази свобода и този свеж въздух са нещата, които винаги са ни дърпали към селото", каза Диана Ганева.

Двамата са категорични, че животът на село не ограничава.

"Селото дава също толкова възможности, колкото и градът. Би било толкова прекрасно, ако повече българи се занимават със земеделие, животновъдство, пчеларство. Толкова много възможности има за работа от вкъщи, селото дава безброй възможности пред младите хора, само трябва да си отворим очите да ги видим", допълни Диана.

А те са категорични, че ежедневието им не се е променило особено.

"Работата за нас не спира, работим точно колкото бихме работили, ако сме на 8-часов работен ден. Само че е по-различно, защото ние избираме кога и как. Винаги може да излезем на двора, да подишаме малко чист въздух", разкрива майката на две деца.

А Калоян превръща пчеларството от хоби в професия.

Диана пише книги и поддържа социалните мрежи на семейството. С клипове под слогана "С деца на село" те желаят да популяризират селото и да го направят по-привлекателно.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Да даа преди 1 месец
Училище , детски градини , болници , работа . А у русенско кат навали сняг седиш по 3-4 дни затрупан. Готин е живота на село *** при Тато . За всички работа , лекари , учебни заведения . Иначе и аз си бия камшика на село лятната ваканция , не познавам никой , който му се седи в София . Единствено 4 тв гореспоменати причини , пълнят големите градове с хора
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То, по селата само iдиоти, пропадналият български манталитет царува там. Закривай
49
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Работа от вкъщи ,пчеларство и социални мрежи.Чудесно.Обаче какво се случва с децата,когато завършат селското училище? В главата им ще има само чалга и ракия.Как ще се реализират с това съдържание е въпрос с повишена трудност.
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марш на село да копате с мотиките у ТКЗС-то... Да има БГ чушки и домати у Кауфланд :)))
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!Адмирации!
46
4
 
17
 
! Отговори
буля преди 1 месец
Тези деца къде ще учат?Видя се,че по интернет не става.Във всички държави има ферми и стопанства,но там имат пътища.А тук -няма.Гледам тези дни репортажи по телевизиите-не може да говори българина български език.Не може да се изкаже.Речника му е 50 думи ,и то на странен акцент.А благодарение на Урсула български мед не се изкупува.Толкоз.
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави са че на село има възможност за РАБОТА, ама българинът не много работен, все е уморен и все чужбината го влече.
44
2
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
'Животът на село дава свобода, независимост, спокойствие Калоян Ганев.Аха, свобода от кой ? от правителството от мобилизация от ветеринарни и мед. ваксинации? В празно село си свободен в истинско село и керемидите имат мнение за теб и имаш задължения към общността от която си част.Живота на село е суравикурав.
43
8
 
14
 
! Отговори
Невменяеми? преди 1 месец
Децата винаги са жертви на родителите си - тези,които ги създават.Ако две разклатени дюшемета- тьотя и чичо са решили ,че искат да кибичат на село в курникъ в гююбрето в нивата с кравата с офците и хамалската работа в липсата на каквато и да е цивилизация, препитание и лечение, заобиколени от тежко не вменяеми умиращи хора то недейте ги героизира моля недейте им приписва и каквито и да е ценности това НЕ Е е изборът на децата им.
42
12
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
На тия трябва да им се отнемат децата веднага.
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ние живеем на село, ама на село в Англия. Различно е.
40
4
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Се връщах "окончателно" няколко пъти, за около 6м ти минава носталгията, от опит го казвам.
39
3
 
16
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Айде всяко семейство да станат влогъри и да пушат книги. Голямо откритие продават, ***. Има и работа, за която трябва да се стой в града и в офиса за съжаление.
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мога да ви кажа, че тия хора са с проблеми с централния. Хем искат да си върнат децата към корените, а са ги кръстили Емили и Тея. И това е най-малкия им проблем.
37
1
 
11
 
! Отговори
видял преди 1 месец
Село Божичен е невероятно !! Има много красива крепост и от там минава голяма река !
36
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента в който видят свобода тия деца ако някой ден отидат да учат в университет, ще си бият камшика. Къде ще ходят в гимназия ? С останалите ромчета? За кой ще се оженят на село - за роми? Звучи много романтично, но леко необмислено и направо утопично с примеси на куку.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато селото не изгори или не го залее язовир
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята на семейство Ганеви. Всяка вечер ще ви показваме една история на едно смейство в България и как живеят те, какво правят, какво ядат, как спят, как ***. Защото друго няма какво да ви покажем, в тази държава не се случва нищо, извън нея също нищо не се случва и затова ще ви разказваме истории от големи и малкия град за малки и големи.
33
3
 
11
 
! Отговори
ъхъ преди 1 месец
И под свобода разбират да не си мият зъбите и да не си оправят къщата преди да излязат!!! На село свобода няма, няма и почивен ден - длъжен си да работиш за животните и реколтата, ако искаш да отгледаш нещо.
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в такива бивши руски сателити е новина, че някой си се изнесъл на село. Пропагандата не спи. ДС и мисирките работят с пълна пара