Доброволците на СО ще гасят пожара в Беклемето

Кметът Терзиев изпрати 12 доброволци
20 юли 2024 13:28, Александър Попов
7
Доброволците на СО ще гасят пожара в Беклемето
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев изпрати екип от 12 човека от Доброволното формирование на Столичната община за Карлово, за да се включи в гасенето на пожара в местността Беклемето, съобщиха от местната администрация.

Искането за помощ е от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов във връзка с възникнал пожар и неговото бързо разрастване в старопланинския проход.

„В тези изключително тежки дни е важно да проявим солидарност и да се подкрепяме. Признателен съм на доброволците и на служителите на Столична община, които се включват в борбата с пожарите на територията на страната. Доброволците от Столична община са преминали обучения, имат необходимото оборудване и могат да окажат професионална помощ при гасенето на пожарите“, каза кметът Васил Терзиев.

От петък 12 души, водени от директора на „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) Красимир Димитров, участват в овладяването на огъня в с. Воден. Вчера заедно с пожарникарите и силите на Българската армия, които са на терен, те успяха да ограничат периметъра на огнената стихия. Екипът на АПП остава във Воден и през днешния ден продължава работата си, допълниха от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 1 месец
Ще записват ли скоро, доброволци за Парламента?Ако е да, къде ще е записването?
5
0
 
4
 
! Отговори
Резил преди 1 месец
Кмета ИЗПРАТИЛ... Олее. Не ги е изпратил а те сами са отишли. Нали са доброволци. Доброволно са отишли. Можел е да командирова общински служители но доброволците за това са доброволци - защото доброволно правят каквото искат. И ако помагат заслугата си е лично тяхна а не на тоя па лячо.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Госпожиците Бони и Хекимянка ще са в най-горещите точки.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно това е новата мода, шефовете да активират хората да стават доброволци, но директори, ръководители и подобни не се включват, те само се бият в гърдите.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мале, мале, само да не го разраснат, да не се получи обратен ефект. Че, като им гледам "работата" в София, страх ме хваща.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно се засрамиха заради упреците, че вчера цял ден изливаха вода на жълтите павета и празнуваха. Техниката вместо да е на пожарите, беше в София на центъра. Сега замазват поредния гаф. Хората видяха колко струват.