Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците

"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие"
24 юли 2024 13:25, Александър Попов
229
Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците
Снимка: БГНЕС

Ако хората, останали без покрив при пожарите, желаят, ще могат да бъдат настанени в хотели. Ако има някой желание от тях, ще има възможност да живее при условия, при каквито живеят украинските бежанци, след като това е измерителят за благополучие. Разбира се, това го казвам даже не и с ирония, а със сарказъм, тъй като знаете украинските бежанци по какви причини са в България – те са подгонени война", заяви премиерът Димитър Главчев.

Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината. Обезщетения по линия на земеделското министерство ще има за регистрираните земеделци.

"Търсим и ще намерим, мисля, вариант да се изплатят обезщетения на такива, които не са регистрирани като земеделски стопани, които са изгубили животни вследствие на стихията", каза премиерът.

Димитър Главчев разговаря по-рано днес с българския патриарх Даниил.

"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят и да се обединят да действат заедно, тогава и резултатите ще са много по-добри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: пожариглавчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гранция ще раздадат и български паспорти на виски укро нацисти , които са в България момента
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат, но няма начин. Тоя съвсем изпадна.
24
0
 
16
 
! Отговори
Аууу Главата преди 1 месец
ТръгналДа сравнява злополучета на хора чиито къщи са изгорени от пожар със злополучието на бежанци, чиито къщи са разрушени от бомби!Според него само втората група са горки и злополучни!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхме ги какво представляват пострадалите ви, злобни помаци, които се кефиха на хората на Пеевски. Оправяйте се, и това ви е много
22
2
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Главчев, улраинците са подгонени от военните окръжия, затова са тук. Поне мъжката част. Лошо няма, стига да са реципрочни нещата и да приемем руски бежанци. То не че има разлика за тях де. Разликата е само в главите на европасмината.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, в хотел Берлин на Пеевски, и в къщата на Трифонов, само трябваше да ги арестувате вече
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромите в хотелите могат и да ги почистват и поддържат по социални програми и така да си докарват прилични доходи. Държавата просто трябва да гласува необходимия закон.
19
8
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛЕ 1 преди 1 месец
ТАМ ТИ Е МЯСТОТО.... ОТДАВНА
18
8
 
4
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ И БСП преди 1 месец
СЕГА ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА НАСТАНЕНИ В ХОТЕЛИТЕ....
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Впрочем, ТЕЦ-овете работят масово на 50% от капацитетите си ... хммм ....
16
1
 
2
 
! Отговори
СЛАВА НА БРАТЯТА.. преди 1 месец
САМО ЕВРАЗИЙЦИТЕ НЕ СЕ ДОПУСКАТ БЕЗПЛАТНО В БЪЛГАРИЯ И В ХОТЕЛИТЕ
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В хотелите могат да се настанят също ромите от махалите. Така ще се разчисти незаконното строителство, а държавата може да плаща на хотелиерите помощите, които сега плаща на ромите и ол инклузивът няма да бъде проблем.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да главчев - Длъжни сме да дадем на тези хора еквиваленто или по-добро! А не да им метнем 4000 лева, да докараме 5 кутии, които са за бракуване, да си направим "пиара", след което да се бием в гърдите с "аз помогнах".
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11 - Дядеца щеше да му плесне един шамар, ако се беше наврял още малко. Киро ниога няма да разбере, какво им е на тея хора. Не, че не може - просто не иска. Тате от БКП-то, животец в чужбина, сделчиците с на другите с тактовци от БКП-то и някои от ДС-то! Ех колко прекрасен е живота! Да си го беше живял, а не да идва тук и да ни "спасява", докато жена му продава торти за по 200 лева.
12
0
 
19
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Съвсем НЕСАРКАСТИЧНО съм готов да организирам настаняване на Главанавчооглу в Южна килия с красив изглед,24/7 WiFi, СПА процедури под душовете,нурукуру масаж,педдиикюрр,подкожно татуиране на интимни части с кожена игла,споделено джакузи,олинклузив и още куп екстри,съответстващи на "високото положение в обществото и елитността на Г-н Главанавчооглу". Безплатен транспорт и настаняване в ЦСЗ и малък тържествен митинг за посрещането му :) :) :)
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента." - Ами послушай го и спри да правиш такива остроумни коментари, да се подиграваш и да ми каваш, че керливите ти 4000 лева, ще закърпят работата. Вече не можеш си купи и 20 годишна кола с тея пари!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен и това ми стига подобно на " екскурзиантите " да се изправиш очи в очи с пострадалите хора , очевидно нещата стигат до там вече , да ти го обяснят детайлно , те няма какво вече да губят и ще са пределно искрени ,
9
0
 
39
 
! Отговори
Zzzzzzz преди 1 месец
Главоч , дано децата ти и внуците ти живеят във фургони . Заслужаваш го , щом обясняваш какво е благополучие ! Темата е дълга , но щом удряте на двоен аршин хората , които да ви хранили като слепи кучета и украинските търтеи , заслужавате само това .
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината." - МЛЪК БЕ! Не те ли е срам! Коят гоидна е това? 4000 лева си докарват някои сервитьорки!
7
1
 
35
 
! Отговори
Абе Главчев преди 1 месец
Не се ли усещаш какви глупости дрънкаш? Как може да съпоставяш българите с тези неканени туристи! И къде ги виждаш тези хотели? А животинките ще си ги вземат ли? Тези хора нямат пуделчета и дакелчета като украинските гърли? А на пострадалите храна по три пъти на ден раздаваш ли? Колко медицински екипа посетиха и посещават хората , и те боледуват!Направо ми се гади от тебе!

Спонсорирани публикации