Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците

"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие"
24 юли 2024 13:25, Александър Попов
229
Главчев: Пострадали от пожара могат да живеят в хотели като украинците
Снимка: БГНЕС

Ако хората, останали без покрив при пожарите, желаят, ще могат да бъдат настанени в хотели. Ако има някой желание от тях, ще има възможност да живее при условия, при каквито живеят украинските бежанци, след като това е измерителят за благополучие. Разбира се, това го казвам даже не и с ирония, а със сарказъм, тъй като знаете украинските бежанци по какви причини са в България – те са подгонени война", заяви премиерът Димитър Главчев.

Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината. Обезщетения по линия на земеделското министерство ще има за регистрираните земеделци.

"Търсим и ще намерим, мисля, вариант да се изплатят обезщетения на такива, които не са регистрирани като земеделски стопани, които са изгубили животни вследствие на стихията", каза премиерът.

Димитър Главчев разговаря по-рано днес с българския патриарх Даниил.

"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят и да се обединят да действат заедно, тогава и резултатите ще са много по-добри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: пожариглавчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Явно условията на украинските бежанци са измерител за благополучие"" - МЛЪК БЕЕЕ! Много хора живеят много под това ниво, на "уркайнските бежанци". Да, това е мерило за благополучие, но докато ти го казваш унизително и иронично, аз го казвам с болка в сърцето, защото знам, как живеят редица българи. Същите тези българи, за чийто благополучие, ти носиш отговорност, сега, когато си се наел да си ни управник!!!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сякаш са чели коментарите в Днес, където от една седмица най-често се упреква правителството, че украинците живеят в хотели, а българите във фургони. Аз също бях част от хората, които написах доста упреци. Но българите сме с друга нагласа, друга народопсихология и не предвидих, че почти никой няма да напусне селото. Имаше хора, които казаха, че едвам ги изкарали от горящите къщи. Някои възрастни казаха, че живота за тях приключил. Много голяма трагедия.. Главчев не предлага хотел, а БАЗИ.
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Др.главчев,а ще имат ли по 40 на ден.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прави впечатление Главчев , че не схващаш за какво става въпрос , бавносватлив си си .
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами добре, тогава къде да отида за да се запиша и аз да живея като украински бежанец? Щом за теб, Главно, това не е мерило за благополучие? Откраднахте милиарди от бедния българин, а сега ирония и сарказъм изполвате? Нагли наглеци!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В гроб с събрани само гении