Почина и бебето на издъхналата родилка в Кърджали

То беше прието в тежко увредено състояние
24 юли 2024 10:33, Александър Попов
13
Почина и бебето на издъхналата родилка в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Новороденото, което е петък беше транспортирано от Кърджали и настанено за лечение в Клиниката по неонатология на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, е починало, съобщи БТА.

За кончината съобщи директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев, като посочи, че на бебето ще бъде извършена аутопсия.

Детето беше прието в тежко увредено състояние, след като майката беше транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Сергей Ростовцев” - Момчилград в кърджалийската болница, където беше установена липса на сърдечна дейност. Въпреки предприетите реанимационни действия, родилката почина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОГ да прости жената и детенцето! Дано са заминали за по-доброто място за живеене! Съболезнования на близките и много сила,за да посрещнат тази трагедия и да я превъзмогнат!!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаххахаххаха - И разбъркването на хормони е нормално за организма, зависи от причините. Там вече специалист решава и взема мерки. И, да не съм биЛ, но съм билА бременна, два пъти, и, освен това, работя в тая област. Но ти си подскачай, колкото по-малко знае човек, толкова по-категорично си налага незнанието.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9, това че не можеш да разбираш написан текст е редно да пазиш като дълбока тайна. Излагаш се и си смешна!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахаххахаххаха, ако беше нормално състояние за човешкия организъм... нямаше да се наблюдава толкова много. Проссттие хора в България имат огромна липса и на елементарно медицинско знание. Не си заслужава да се дискутира с толкова ограничено население!
6
7
 
8
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
До Анонимен 7, явно не си бил бременен.... Не е! Имаш разбъркване на хормони, които объркват тялото по подобие на пубертета и климактериум. Не, не е нормално състояние! За женското тяло ембрионът е чуждо тяло и се опитва да се освободи от него. Четете! Не ставайте за смях толкова видимо!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 - Естествено състояние за женския организъм си е бременността и раждането, точно както и храненето. Просто понякога стават сакатлъци, има починали и при хранене след задавяне. И да, ще им трябват сили на близките, вместо радост - нов живот, дете, два изгубени животи.
4
3
 
8
 
! Отговори
tcvetcho преди 1 месец
а защо и до сега не се разбра точната причина за смъртта на майката, което може да ни насочи и защо е починало бебето? Все по-ясно е , че медицината в България не спасява човешките животи.
3
10
 
0
 
! Отговори
Местан преди 1 месец
Алах така е пожелал .
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лоша работа, два живота.......
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съболезнования на близките!