Евтим Милошев: Аполония е специално място

Созопол е културна столица в тези дни, допълни министърът
6 сеп 2024 17:33, Анисия Иванова
7
Евтим Милошев: Аполония е специално място
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма с гордост подкрепя Празниците на изкуствата Аполония, които вече 40 години утвърждават Созопол като водеща културна дестинация в България.

„Аполония е специално място. Това не е просто фестивал – това е сцена за таланта, където всеки един артист, независимо от жанра, намира своя дом. Фестивалът е наистина уникален, защото събира всички форми на изкуството на едно място. Аполония е синтез на творчество, в което музиката, театърът, киното и литературата съжителстват и се допълват, създавайки неповторимо изживяване за Созопол и гостите му“, заяви министърът на туризма Евтим Милошев по време на фестивала.

Аполония продължава устойчиво да играе важна роля за удължаване на туристическия сезон в Созопол, превръщайки го в притегателен център не само през активните летни месеци. “Ярък пример за културен туризъм, в дните на фестивала Созопол става културна столица на България”, допълни министър Милошев, цитиран от пресцентъра на МТ.

Специални благодарности министърът на туризма отправи към Маргарита Димитрова, чиято визия и страст направиха фестивала това, което е днес – символ на културното богатство на България и двигател за устойчив туристически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: АполонияЕвтим Милошев
Още от Общество
Йотова: "Рибният буквар" е един от скъпоценните камъни в историята ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тоя раздава български пари на украинските мигранти ,а те толкова да бедни че карат джипове и коли от по 100 000лв,гад предателска в това ли се състои туризма ,да бъдеш слуга на украйнските фашисти ,марш на фронта при зеленски
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През 80-те беше хубаво.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тоя предател на българите ,дава помощи от милиони на украински мигранти особенно по морето ,а те сиримашките карат коли и джипове за по 100000лв гад продажна
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с това противно черно! Талибаните ви били виновни! Погледнете се колко е тягостно да ви гледа човек> ЩО за липса на собствена мисъл!! Офци!какво изкуство представяте! Само го дискредитирате!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Созопол е една дупка, презастроено и паркирането там е пладнешки обир, това което се предлага е шит който не отговаря на цените защото всеки селиняк е надул цените защото било сезона, ще се пукна от смях!
1
3
 
5
 
! Отговори
Йоханес Хан преди 1 седмица
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ !!! --- Еврокомисарят Йоханес Хан: --- ''България след българите'' - до 40 години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ и този процес е необратим --- --- Българино, чети за да знаеш: --- https://skandalno.net/за-българия-без-българите-из-шокиращи/ --- --- Йоханес Хан: "Българите нямат нужда от държава" !!!