Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки

Слънчев бряг изпреварва Мармарис, Ибиса, Алгарве, Лансароте
24 юли 2024 12:00, Петър Бойчев
123
Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки
Снимка БГНЕС

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки.

Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година.

Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent.

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г.

Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис.

Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт.

И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent, предава pariteni.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
За Златни пясъци преди 1 месец
мога да се съглася. Като включим, че и душовете са с топла минерална вода, то не знам в някой международен курорт да има такава екстра. На Слънчев бряг кой ли ходи, та камо ли чужденците. Само чалга там и бетон и единствено за алкохолен туризъм и жени за забавления, който търси. За семейна почивка в никакъв случай. Спрете да рекламирате Слънчев бряг и Албена!Единственото свястно място за почивка в България остана Златни пясъци. И това го пиша от опит. Ходя и в чужбина и правя разлика.
107
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Великобританските наркомани хвалят слънчев бряг като достойна нарко лаборатория идват англичаните надрусат се напиятсе исе варкалят като прасета е товамусе казва демокрация по американска помия
106
1
 
2
 
! Отговори
Хе хе хе хе хе хе хе преди 1 месец
Британците още не го знаят това.
105
1
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Цените добре, условията хубаво, ама някой хваща ли отношението на нашия персонал към клиентите?
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Индийците от Англия съвсем са слънчасали в тоя Слънчев бряг. Какво ще рече, че една бира е с £1.50 (3.49 лв.) по-евтина?!? Колко струва тогава една бира? 15 лв ли? Абе.. що не си я заврете отзад тая пиkлиBа-бирa? 350% надценка. И това ни се съобщава с някакъв патосен тон - едва ли не...в Турция било по-скъпо, виждате ли? Че то и в Лос-Анджелис е по-скъпо, ама нещо не виждам англичаните да се юрнали да дPaйфaT натам. По-гнусни туристи от тия няма.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ако се мереше само по цени.
102
3
 
3
 
! Отговори
AWAY RESORT преди 1 месец
АМА ЧЕ НЕУМНОСТИ СТЕ НАДРЪНКАЛИ ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ!!!... ТОВА НЕ СА ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ,А САМО ДНЕВНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ДВАМА ЧОВЕКА:: 110 ПАУНДА В СЛЪНЧО И 117 ПАУНДА В МАРМАРИС. ЦЕНИТЕ ЗА ХОТЕЛ 01.08-05.08 ЗА ДВАМА СА: СЛЪНЧО - 540 ЛВ;МАРМА - 3434 ЛВ И ДВЕТЕ С ВКЛЮЧЕНА ЗАКУСКА. ИЛИ 540/(2х4)= 67,5ЛВ СРЕЩУ 3434/(2х4)=429,25ЛВ СЪОТНОШЕНИЕ 1::6,359 ПО BOOKING.COM - ЧЕТАТА!!... ТАКА Е КАТО СЛУШАТЕ САЙМЪН КАЛДЕРАТА...
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този курорт Великобритания го обявиха за алкохолен туризъм. Някой се е изгубил в превода,че е за семейни почивки. Учете езици!
100
3
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
тази евтинийка ще е до влизане в еврозоната.
99
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега разбирам, че Слънчев бряг е семеен курорт... да не дава Господ.
98
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
През социализма може и да е било добре, но сега е сбор на отр...-пки!
97
2
 
21
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Като изключим морето (което повечето англичани не виждат), Слънчев бряг не отстъпва по нищо на Люлин (София)!
96
5
 
15
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Номер едно *** по света е наше !Никъде няма този лукс да плуваш измежду своите екскременти. Био туризъм!
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 93 Да, мой пропуск. И все пак нас какво ни интересува с колко по-евтина е бирата като не казват цената й. Ми тя в Турция бирата може да е 10 лева в този курорт.
94
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не познавам вече някой, който да ходи на море в България, а имам много познати, които ходят на море по 2-3 пъти на година. Две семейства са вече над 45 дни на море, но не в България. Не виждам как някой ще се излъже да отиде на море в България, вкл. и на Слънчев бряг (Слънчака го наричат по селата). За какво да ходя там, когато после ще трябва да отида някъде да си почина от такава почивка.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен92: Пенчо бре, чети: една бира на Слънчев бряг струва 1.5 паунда по-малко, отколкото в турския курорт.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, да 1,5 паунда бирата на Слънчака???. Тя ще някакъв наливен пикочняк. От 5 лева тръгват бирите. А съм засичал на Златните случайно германци да носи всеки един по цял стек шуменско по 2,2 л бутилката. И един от нашата компания ги заговори на английски и разбрахме че останали много доволни от вкусовите качества на шуменското, а пък били втрещени буквално като разбрали че една бира 500 мл от тази голяма бутилка им идва по 40 цента. 2,2 литра за 3.30 лева
91
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един приятел пита, кое му е по-хубавото на Съни-то? Ни обслужване, ни цени, нищо не разбирал от написаното. Нещо класацията не е вярна
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задължително трябва да дойдат да видят как овцете плуват в лaй нa.
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Слънчев бряг среден дюнер 17 лв. Същия дюнер в София е 7 лева, а в Созопол е 9 лв. Кое му е евтиното? За чистота не говорим!