САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
25
 
8
 
! Отговори
Д Минуващ преди 1 месец
Не са вчера.bg , а ДНЕС.РУ. Аз поне така ги наричам от 2013г. , когато почнаха с русофилската си пропаганда.И да, те на това разчитат - на такива прокремълски сайтове или черпят директно от медията майка - Рия новости или ТАССЧакам денят в който тотално ще обърнат палачинката и вкупом ще си посипят главите с .........
263
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то най-смешното е че немогат и да си продадът имотите по нашето черноморие, неофициално напрактика от 1 година България не издава визи за руснаци, по изключение само по хуманитарни причини, а и идването им до тука е мисия невъзможна, щото руските карти не работят вече дори и в Турция
262
6
 
18
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Грантаджиите яко наспамиха, белким замажат новината. Споко, Бай Дончо ще ви врътне кранчето на грантовете, наесен :)
261
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
260
18
 
4
 
! Отговори
до 248 преди 1 месец
Радиус на поразяване на Сармат 650к м2?! Откога радиус се мери в квадратни метри? Ти знаеш ли изобщо колко са 650к м2? Сармат може да повреди половин Манхатън и то натъпкан до дупка с бойни глави. Вече в около 70км радиус ще изпочупи прозорци- вярно е. Иначе русофилските мечти какво велико оръжие е Сармат са безплатни. Има симулации навсякъде в интернет колко килотона ядрен заряд какво може да направи. Провери си, че даже и в руски сайтове го има, че нали бедняк като тебе не вярва на запада.
259
30
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
АКО , РУСНАЦИТЕ НАИСТИНА ВЯРВАХА В ПОБЕДАТА СИ НАД ЕС И САЩ--- НЯМАШЕ ТАКА ПАНИЧЕСКИ ДА СИ ПРОДАВАТ ИМОТИТЕ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ, ЗАЩОТО САМИ ТЕ ЗНАЯТ , ЧЕ ТУК У НАС--Е ЗАВИНАГИ ЗАТВОРЕНО ЗА ТЯХ !
258
6
 
19
 
! Отговори
Пичуе преди 1 месец
Рашаните , ще ни изядът точно за 24 часа. Не си хабете плюмката . София , Пловдив, Варна , Бургас ...това са ни градовете ....точно 40 дрона трябват . Ама кой ни брои за хора , че да се занимава с нас
257
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
колкото повече се бият, толкова повече работа за нашите военни заводи, което е добре, а и иначе по-добре е да се бият отколкото да са приятели че току виж пак тръгнат да ни асвабаждават
256
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците да сядат на масата на преговори с руснаците и да договорят мир. Стига толкова война и загинали хора. Трябва мир.
255
5
 
33
 
! Отговори
ъцз преди 1 месец
продължава да има сллабоумни ииидиоти които обясняват че ако Украйна изгуби Русия ще ни нападне :D
254
16
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
русофилите пишат само за убийства и оръжия , а русофобите го правят
253
6
 
21
 
! Отговори
До249 преди 1 месец
Ти можеш ли да четеш и оттам да правиш някакви мисловно-следственни заключения????"Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна" И това не казва някой друг а точно твоите наглосаксонски"приятели"
252
4
 
26
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
В момента, единствените, които пазят живота и властта на Зеленски са британците. Пазят го от самите украинци, да не го убият, а не от руснаците, които очевадно не желаят да го правят, защото той си лети свободно. От няколко дни, Зеленски се обърна първо към Тръмп, дискредитирайки демократите и после към Китай, дискредитирайки както демократите, така и републиканците. Ясно е, каква ще бъде бъдещата му подкрепа от там. Да е жив и здрав крал ЧарЗ да го пази, че без него му е спукана работата.
251
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русофилите пишат само за убийства и оръжия
250
15
 
9
 
! Отговори
troll преди 1 месец
колкото до Русия, там простолюдието не смее да гъкне, защото веднага получава 25 години затвор (повече от убийство). Собствено мнение или пък свобода там не е имало НИКОГА :) Те са 100% собственост на държавата, като някакъв ресурс без човешки права. Един човек решава и праща 500 000 да отидат да умрат буквално, само защото така е решил и никой няма право на мнение. Пращат те, отиваш и умираш и избор нямаш, ти там не си човешко същество да имаш мнение, ти си собственост
249
4
 
24
 
! Отговори
ъцз преди 1 месец
за 2г в Украйна са налети над 200 млрд. долара и освен да загиват хора и да губят територии друго не се случва... ако това безумие не спре до пролетта фронта ще рухне и Украйна ще спре да съществува, но на чиновнисите в ЕС и на техните господари от САЩ не им пука...
248
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Абе, не че нещо, ама рашките вече нема с какво да акустират по нашето черноморие:))) даже и като туристи вече немога да акустират
247
0
 
11
 
! Отговори
до 250 преди 1 месец
Украинчетат не загиват, вие ги убивате
246
16
 
3
 
! Отговори
до 247 преди 1 месец
На мен пък ГРАМ, ама ГРАМ НЕ МИ ПУКА за бачкаторите, на които им изгоряха къщите от простотия! Има застраховки! Вече доста по-сериозно е голташка Русия да ти срине дома и да нямаш вече такъв, откоклото да изгори някаква селска съборетина, на която застраховката би струвала 20лв. на година и щеше да има новопостроена вече, ако течеше мисъл там...
245
9
 
3
 
! Отговори
до 246 преди 1 месец
Муахаха, Какъв ЕвроАтлант Тр0лКозяк : "бедни бачкери русофили бленуват за Сармат... Разберете, бедняци, най-мощната ICBM може да унищожи само половината от остров Манхатън" - Радиусът на Поразяване на Сармат е 650 000 км2, твоят Остров Манхатън е 60км2, т.е. над 10 пъти по-малък от Радиусът на Поразяване на Сармат - не само нищо няма да остане от Него ами поне няколко Щата около него - ще Изчезнат - Завинаги!!

Спонсорирани публикации