САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще победи и ще смаже фашизма. Това беше ясно от ден първи. Жалко за загиналите украинчета хвърлени в месомелачката на войната. Българите са масово русофили. По мои наблюдения 70 - 80 % някъде от българите са русофили, като повечето хора са прикрити русофили. Играят го уж неутрални, обаче са си русофили.
243
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виктоя Нолан беше казала "F*CK the EU" преди 10 години. Ами да - сега каза съото и за Украйна. Дъртия вероятно е с два инфаркта и ако иобщо е жив, вече няма да го чуеме, "гееенералите" дето започнаха войните се пенсионираха, Борис Джонсън, деот подкукуроса зеленски, да започва да се бие, вече не смее да се покаже никъде ... И какво? Ще има ли псраведливост за Източна Европа?
242
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пука им на САЩ за Украйна и най вече за бедните украинци,вкараха ги в такъв филм от който няма измъкване,всъщност и те носят огромна вина за своята съдба,ако бяха взели чепките на наркомана ренегат и гравитиращата клика около него съдбата им нямаше да е такава!
241
6
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
За хорицата дет им изгоряха къщите докато пожарната гаси фотоволтиците на разни дупе0000та , не ви пука , ама за украИна в период. Не ми пука за нито един украинец , те си го избраха и ние трябва да им оправяме мизерията. Кога за последно сте видели руснаци с пушки в България ? За колко време мислитеб, че ще акустират на нашето черноморие ? Нато за това време няма да може да подпише и един документ за да вдигне самолет. Кво си мислите , че самальота натовски се пали като кола ...
240
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде пак бачкотещите бедни бачкери русофили бленуват за Сармат... Разберете, бедняци, най-мощната ICBM може да унищожи само половината от остров Манхатън. Болни русофилски мечти са как нещо си кой знае какво може да се случи. Най-важното е, че руската смешка има стотици цели, а НАТО- една единствена- руския бедняк.
239
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Зеленски се дава Оскар за играта на президент на Украйна.
238
9
 
3
 
! Отговори
troll преди 1 месец
Разбира се, в най-бедната страна в ЕС преобладава русофилството и чуждопок*лоничеството. Колкото е по-гл*пав и беден един народ, толкова повече русофили-чуждопокл*ници се намират без достойнство, търсещи си руския ботуш да ги контролира и да им заповядва :) липсва им да трябва някой да им РАЗРЕШИ с открит лист да отидат на гости на баба си в нечий граничен град :) както и им липсва да ги стрелят с автомат по границата, за да не избягат от затвора концлагер НРБ
237
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЛШЕВИШКА РУСИЯ Е ВРЕДНА ЗА СВОБОДНИЯ СВЯТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И КИТАЙ ЩЕ И ВИДИ СМЕТКАТА..!
236
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е, бачкотещи бачкери функционално неграмотни русофили? Бачкотите ли из западните фирми, берете ли малините в тоя прогнил запад, миете ли чиниите, въртите ли гевреците на тировете, бедняци бачкотещи бачкери? По какъв начин ще промени изходът на войната жалкото ви слугинско съществуване, какъвто и да е този изход? Ще станете ли по-кадърни, ще печелите ли като нормални хора или на запад на година ще ринете дъното за седмичната заплата на програмист евроатлантик у нас? Аутсайдери до живот сте.
235
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нема лошо нека се бият бившите съветски другари, че току виж тръгнали да правят СССР-2 и пак да тръгнат да ни асвабаждават, докато се бия всичко е ток
234
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна (1991-2024 г.) Тридесет и три години стигат. Времето е раше.
233
3
 
10
 
! Отговори
САЩ само да НЕ Удари преди 1 месец
Сармата, че след Него е Само Тишина!
232
1
 
6
 
! Отговори
оскубано пиле мараба преди 1 месец
До Ястреб Османлията най-простите са...щото не българите живеят в укаински хотели на украинска издръжка,а обратното...Ха кажи пак кой е по-глупав?
231
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко бре,има още двадесетина милиона украински прошляka които трябва да станат курбан за наглосаксонските интереси и всичко ще приключи!
230
3
 
10
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Украинската п...плач вън от България. Нагли , гадни , шумни , нахални , все едно сме им длъжни. Децата им са по отвратителни и от родителите си.
229
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин да я възстановява Украйна. Ще спестим пари, еврофондовете ще спасим от Украйна. Земеделието ще спасим от Украйна. Спасяваме Европейската комисия и Европейския съвет от украинските талибани. Спасяваме места в Европарламента. Спасяваме Европа от конфликта Полша-Украйна. Путин ни прави голяма услуга.
228
2
 
9
 
! Отговори
До ами да преди 1 месец
Руснаците живи умрели се тая . Ама заради укрите ядем паламарката. Нито в нато нито в ЕС . Обаче яко кинта им се дава да мрът . Тази държава вече я няма !
227
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НОВИНИ от ФРОНТА или от Телеграм?
226
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна очевидно не губи, а най-омевидното е че тази глупашка статия е поръчата и платена от бандитите в Кремъл.
225
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално пак САЩ печелят от цялата работа, дори Украйна да загуби територия. Американците са дали много пари, но за тях взимането на невъзвращаеми дълг не е проблем. Руснаците са загубили половин милион мъже и стотици хиляди са избягали. Това ще се отрази в дългосрочен план на страната им.

Спонсорирани публикации