Кметът на Елин Пелин проговори за трагедията

Температурата вътре е над хиляда градуса
Обновена: 26 юли 2024 20:38 | 26 юли 2024 20:24, Инна Ангелова
25
Кметът на Елин Пелин проговори за трагедията
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов каза, че в момента ситуацията в града е спокойна. Той допълни, че все още има хора в неизвестност.

"Няма вече облак. Лабораторията, която беше налична от София и другата, от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), вече не са на терен, защото няма голям облак, всичко е в нормите в качеството на въздуха. Това, което направихме, е да направим оглед на първия и втория ред къщи, има само напукани прозорци и то на стари къщи. Страха у хората все още го има, но вярвам, че след тази нощ нещата ще се нормализират и от утре да няма дори остатъчни взривове, за да могат да влязат специалистите на терен", каза Симеонов в ефира на "Денят ON AIR".

Кметът допълни, че все още има хора в неизвестност и няма официална информация за тях. Експерти обаче предвиждат фатален край за тези лица. МВР е правило няколко опита да влезе вътре в склада, но температурите в обекта са над 1000 градуса.

"Чака се компетентно решение кога точно ще може да се влезе, за да се търсят евентуално телата и да започне да се разследва ситуацията как се е предизвикал този инцидент", уточни кметът на Елин Пелин пред Bulgaria ON AIR.

"Този обект е от клас А, той е на по-специален режим, тъй като е много високо изискването и стандартите, които трябва да покрият. Те не касаят въобще общината. Не го казвам за да бягам от отговорност, а защото там са много по-принципни и строги правилата. Там дори разрешителното за строеж се издава от Дирекцията за национален строителен контрол, а не от общината, разрешителните се издават от МВР. Ние не сме в юрисдикцията си да бъдем на такъв тип проверки", поясни Ивайло Симеонов.

По повод появилите се в социалните мрежи теории, че в складовете всъщност е имало и военни боеприпаси, кметът подчерта: "Тук говорим за пиротехника".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: кметвзривЕлин Пелин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 1 месец
Оставка и СЪД за герберската шушумига Калин! Бяга от отговорност и набеждава хора които нямат касателство с неговата престъпна некадърност и корупция! ЗАТВОР ЗА КАЛИН ГЕРБЕРА!!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Така те разбирам преди 1 месец
До Гумичка за триенеДемонстрираш, че си създаден/създадена с дефектна гумичка.
23
5
 
4
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 месец
Още две интервюта и се връща че му изгоре резервациката!!!! А и жена му може да намаже там с некой гръцки аполон! Бегай кмете не си нужен!!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Надявам се пиратките не са Садамки и не са за Украйна.Склад за пиратки пълен до горе шест месеца преди Нова година няма начин.Ако са за Украйна няма да изпълним ангажиментите си и Украинците ще свалят слиповете.Поне няма да загинат Руснаци и те са хора,макар и от блатата.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен к.19 Къде месиш президента?! Има служба КОС към всяко РУ на МВР, има шефове на фирмата за съхрание на пиротехническите материали, комисия, разрешила сградите и условията за съхранение, обединена комисия от три министерства, дала разрешение за приемане на складовете, периодична проверка от МВР за спазване на изискванията за съхранение на силно запалителни и избухливи материали. И всички те са подписвали, че всичко е ОК. Ама май че не е така и ето го резултатът.
20
2
 
6
 
! Отговори
Не така преди 1 месец
До АнонименА бургаската шушумига Калина-Малина и Главчев като не бяха в Гърция с какво помогнаха, освен със суматоха, пищящи телефони, пози, снимки и призиви за евакуация. Проблемът не е общински, а е държавен и моля, не заблуждавайте хората!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога ще търсим оставки и отговорност от висше поставените.. КОЙ ПОЗВОЛИ ДА СЕ СТРОИ ПОДОБНИ СКЛАДОВЕ ЗА ТАКИВА ВЗРИВООПАСНИ БОМБИ! ВРЕМЕ Е ЗА ОСТАВКИ И НА ПРЕЗИДЕНТА И НА МВР
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кметчето както и повечето като него добре са захлебили от властта. Сега на плажче и узо. Големи политици, голяма лапаница. Народа да се спасява по единично.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво кмете, дойде да дадеш интервюта, показаха те по телевизорО, сега можеш да се връщаш в Гърция да си допиеш узото
16
8
 
1
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Тук е имало и боеприпаси за Украйна. Руски агенти са ги взривили , както другите ни складове за боеприпаси. Бройте минусите - толкова руски агенти са в сайта. Намерете ги по IP и им го турете...
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Елин Пелин казват, че в шестия склад имало боеприпаси, пехотни мини. Кметът каза, че хората работещи в складовете подписали декларация за конфиденциалност. За пиратки конфиденциалност? Айде, бе!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А колко беше температурата на гръцките плажове?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"По повод появилите се в социалните мрежи теории, че в складовете всъщност е имало и военни боеприпаси, кметът подчерта: "Тук говорим за пиротехника"."--------------Нали не му беше в юрисдикцията? Откъде знае какво точно е имало в складовете?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ГРАДУСИТЕ КМЕТЕ. А ЧИЙ ПОДПИС СТОИ ЗА ДА СЕ УЗАКОНЯТ ТЕЗИ СКЛАДОВЕ НА ПОДОБНО МЯСТО. ИМЕТО НА ЧОВЕКА КОЙТО Е ПОДПИСАЛ И УЗАКОНИЛ ПОДОБНА ДЕЙНОСТ В НАСЕЛЕНО МЯСО - КЪДЕТО НЕ МУ Е МЯСТОТО.
11
0
 
10
 
! Отговори
Съболезнования за преди 1 месец
Всички пострадали !!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
5221 преди 1 месец
До До 5221Знанията, казвате, а резултата няма значение? Нещо не се връзват нещата. Знанията са от съвсем друга област, където се гърми за да се руши. А в случая никой не се е нуждаел от точно такива знания...
9
0
 
9
 
! Отговори
ПОЯВИ СЕ преди 1 месец
НАЙ СЕТНЕ !
8
1
 
16
 
! Отговори
Ехааааа преди 1 месец
То големи ФОЕРВЕРГИ .....пукат дни наред ......колко ли ракети мини е имало там ??? А кой е позволил в близост до къщите да има складове със взрив ???? Пак никой няма да е виновен ....също като нашите продажни политици и крадци !!!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога една гара може да стане село, егати абсурда е с това име село Гара Елин Пелин!
6
0
 
7
 
! Отговори
До 5221 преди 1 месец
Най-вероятно е консултант или част от управителите. Нали не мислиш, че е работник в склад? Аз не виждам нищо забранено в това да си капитализираш знанията. Затова си учил. Можеш да консултираш и 10 фирми. Това не е забранено.