Търсят се кръводарители за момичето, пострадало при взривовете

То е с 85% изгаряния в тежко състояние в „Пирогов“
26 юли 2024 12:13, Елка Василева
63
Търсят се кръводарители за момичето, пострадало при взривовете
Снимка: архив, БГНЕС

Търсят се кръводарители за пострадалото при взривовете край Елин Пелин 20-годишно момиче, съобщиха от Минно-геоложкия университет.

"Спешно се нуждаем от кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, за гр. София, болница "Пирогов". Кръвната група няма значение! Академичната общност на Минно-геоложки университет благодари предварително на отзовалите се!", гласи публикация на университета във фейсбук.

Момичето е с 85% изгаряния и от "Пирогов" определиха състоянието й като "тежко с лоша перспектива".

Още по темата
Баща й - доц. Петър Шишков, е първата жертва на ужасяващите експлозии. Той е главен асистент в катедра "Подземно строителство" при Минно-геоложкия университет. Той е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки, на 49 години. При адския взрив е получил 35% изгаряния и е бил силно обгазен.

Мощни взривове разтърсиха района край Елин Пелин вчера малко след 18.30, а складовете за пиротехника продължават да гърмят и към момента, припомня БНТ. Все още остава неизвестна причината за трагедията. Обявено е частично бедствено положение и снощи започна евакуация на хората от село Гара Елин Пелин. Ограничено е движението в района и е преустановено движението на влаковете. Фини прахови частици над нормите са замерени в района на Елин Пелин, показват данните от мобилната лаборатория.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 59, преди 1 месец
Това, което пишеш, го знаем. Друго обсъждаме. Да се иска кръв заради човек, който е в безнадеждно състояние и при този постоянен недостиг, означава, че ако такава му се прелее, то е отишла напразно, вместо за хора, за които има смисъл. Набирането на кръв иначе следва да е въпрос на цялостна организирана постоянна държавна политика, а не така стихийно и кампанийно. Да се забранява споделянето на различни логични виждания повъпроса е лицемерно. Мнтого хора си го мисля и обсъждат това.
61
0
 
2
 
! Отговори
До лекаря преди 1 месец
Какво правите с дарената кръв, която не е за конкретен болен човек, а за два дена отпуск? За колко я търгувате?
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даряването е "без пари" само за безработните. Получавате 2 дни отпуск, което ако си го сметнете в дневен надник ще разберете, че не е безплатно. Причината да не се дарява масово е защото има прекалено много страхливци, мързели и болни. Едри здрави мъже, за които жалките 450мл кръв, които се даряват са като комар да ги ухапе, ги е страх масово.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** коментиращи кръв се дарява за попълване на запаси, а не за вливане на конкретен човек. Щом й трябва кръв ще й се влее, но това налага да се попълнят запасите незабавно и за това са необходими дарители. Никой не ви пита за експертното ви мнение на терминално онлайн безделници дали имало смисъл или не да й се прелива кръв.
58
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 1 месец
Не сте Вие, който ще определя кой какво ще пише. И да, при такиваизгаряния кръводаряването няма смисъл, по-добре кръвта да се дари на човек, за който има надежда за оцеляване. Тук такава за съжаление няма. Избива на използване на положението и съжалението на хората от страна на медиците в случая.
57
2
 
3
 
! Отговори
до този под мен преди 1 месец
А ти даде ли кръв ? Лицемер !
56
3
 
2
 
! Отговори
Гражданка преди 1 месец
Е, не мисля че е 100 % сигурно Познавам 2 случая несъвместими със живота, хората оживяха. И още колко живеят без мозък не е истина.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Молят за кръв, а не за мнения дали ще оцелее, или не. Така, че тези с "компетентните" мнения - чупка! Ако можете да дарите кръв- ДАРЕТЕ!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
85% са страшно много . очудващо е как е жива , явно се бори много . единствено мога да се помоля за нея . дано успее
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съжалявам много за младото момиче, но 85% изгаряния са си несъвместимо с живота увреждане, няма как да се върне към живот. Много съжалявам, наистина. Нека кръвта отиде за хора в нужда, но с надежда.
52
4
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 1 месец
ами коментарите са Точно Отражение на Българската Действителност! Гнусна е Българската Действителност, а не Коментарите и Коментиращите!!
51
4
 
5
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Изключително гнусни коментари.
50
6
 
1
 
! Отговори
до 49 преди 1 месец
не бе те децата се обичат, отишли след работно време да използват терена, не са знаели, че таткото и работниците са и те там и още работят...
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй да не вий сладкарски цех, та да вкарвате дъщери, синове, всЕкакви.
48
5
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 1 месец
не искам да звуча вулгарно и цинично, но дъщерята най-вероятно е обучавала милионерският син на бизнесмена!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
доцентът се е занимавал с изследователска дейност с взривни вещества в затворени пространства, може би е обучавал и дъщеря си
46
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 месец
Значи, кръвната група няма значение, само да се дарява кръв . Искрено съжалявам за момичето, дано се оправи.
45
1
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 1 месец
ами ти и за познат да дариш - те пак ще я откраднат - нищо няма да прелеят на познатия ти, а ще я изнесат на най-много платилият - било то за Израел, било то за Украйна, било то за Китай!
44
1
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Единственото решение е да се легализира продажбата на кръв. Това наистина ще реши проблема. При положение, че животоспасяващи лекраства са с ПАРИ, че животоспасяващи операции са с ПАРИ , отдкъде-накъде някой очаква ще дам кръв безплатно? Моля? Койт иска да дава. Аз на непознати - не давам.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако той е получил 35% изгаряне, а дъщера му 85% тя по шорти и потник ли е била? На открит урок или разходка в парка ли е била? Давайте сега кръъв.