Търсят се кръводарители за момичето, пострадало при взривовете

То е с 85% изгаряния в тежко състояние в „Пирогов“
26 юли 2024 12:13, Елка Василева
63
Търсят се кръводарители за момичето, пострадало при взривовете
Снимка: архив, БГНЕС

Търсят се кръводарители за пострадалото при взривовете край Елин Пелин 20-годишно момиче, съобщиха от Минно-геоложкия университет.

"Спешно се нуждаем от кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, за гр. София, болница "Пирогов". Кръвната група няма значение! Академичната общност на Минно-геоложки университет благодари предварително на отзовалите се!", гласи публикация на университета във фейсбук.

Момичето е с 85% изгаряния и от "Пирогов" определиха състоянието й като "тежко с лоша перспектива".

Още по темата
Баща й - доц. Петър Шишков, е първата жертва на ужасяващите експлозии. Той е главен асистент в катедра "Подземно строителство" при Минно-геоложкия университет. Той е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки, на 49 години. При адския взрив е получил 35% изгаряния и е бил силно обгазен.

Мощни взривове разтърсиха района край Елин Пелин вчера малко след 18.30, а складовете за пиротехника продължават да гърмят и към момента, припомня БНТ. Все още остава неизвестна причината за трагедията. Обявено е частично бедствено положение и снощи започна евакуация на хората от село Гара Елин Пелин. Ограничено е движението в района и е преустановено движението на влаковете. Фини прахови частици над нормите са замерени в района на Елин Пелин, показват данните от мобилната лаборатория.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Аз съм убеден, убеден съм, както и много писали тук други, че в БГ има контрабанден ескпорт на кръв. На 100%.
41
0
 
4
 
! Отговори
Да се НаПрави преди 1 месец
Борса за Кръв, подобно на Борсата за Ток - това е единственото Честно Решение!
40
2
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 1 месец
Да, ама всеки ден в интензивно носи бая парички на бялата мафия.
39
0
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 1 месец
ей толко ли сте в Ю Кей, за 1 значка Маде ин Цхина да им давате продукт за Трилиони, който после да Изнесат за Украйна и Израел?!
38
0
 
3
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Освен ако не са с нулеви запаси, болниците не би трябвало да използват тази трагедия да призовават за кръводаряване. Някои от нас и така даряваме редовно. И тези които го правим, със сигурност не сме повлияни от някакви ползи. В Англия например, не дават нищо. Сестрата, ако не е твърде уморена, може да се сети да ти благодари и на излизане можеш да си вземеш значка-лепенка "Днес дадох кръв!". Когато употребят твоята кръв, ти пращат СМС в коя болница е станало това. Друго няма! Ако искаш, давай!
37
0
 
1
 
! Отговори
е откъде кръв преди 1 месец
то мина времето . изгоряла е . 85 процента . как се е добрала до пирогов . а доцетнта и зетя са останали в мазата . и на бакърена е скъпо . а на гарата бизнесмените са кат мутресите в черно . непомня мутра да беше изгорял жив . тежка съдба . има шофери горят кат факли . един тираджия вчера така . няма да успеят да я спасят . това е . източват касата .
36
0
 
6
 
! Отговори
Дарете Бе преди 1 месец
Ба Лъ Че Та - Те Постоянно Нямат Кръв, щото тази Дарена от Вас и Продуктите от Нея, после Я Продават и Изнасят - за ЕС, Украйна, Израел за Милиарди - а Вие си Дарявайте!
35
1
 
1
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
слаФчувци как така още не са изръсили некоя умнотия ?!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да кажат, че в момента имат кръв, но тя ще намалява прогресивно и им са нужни допълващи количества. Затова няма значение от кръвната група.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай предозирайте лекичко морфина и я обявявайте ве.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пристигнал е и синът на собственика, който е докарал момичето, доколкото разбрах, тя не работи там.Тридесет годишната работничка се оказа 20 годишна дъщеря на доцента експерт. (Добре, че ГЕРБ няма да изработят експертно правителство) Но се возила най-неочаквано в колата на сина на собственика?!..
31
1
 
1
 
! Отговори
бащата на това преди 1 месец
момиче е затрил сина на кметския приятел . гебрев как да няма нещо общо . сега на кой да се помага . момиче или баща на умрелото момче жених и наследник на складовете, тировете и магазините с тонове пиротехники за милиони евраци .
30
5
 
8
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Абе как някой с 85% ще оживее, вие нормални ли сте бе ?! Баща й на тая с 35% умря, очевидно е, че лекарите искат да запълнят складовете с кръв. И не им дава сърце да спрат системите. Няма как да оцелее, не ми пишете глупости.
29
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако изгарянията не са по лицето а само по тялото може да си направи татуировки и да ги скрие. Ако са по лицето ще трябват множество пластични операции, хиалурон, джyки, оправяне на носа и т.н. Ще заприлича на Миска и няма да е естествена но пак е нещо. Но с днешната пластична хирургия всичко е възможно.
28
1
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
НЕ ги жаля тия ... когато Общината забрани пиратките - ей тия обжалваха. Ай с...тир , нямам проблем с гърмежите по Нова Година, ами празник е все пак, уличните кучета юе трябва да го преживеят някак си (нали сстресирани били), ама ми ПИСНА всеки селски бек , когато има рожден ден да си прави кефа със заря по нощите. Личната ви емоция Е ВАШ ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ, това че родителката ви навремето не е направила аборт (а е трябвало), не значи да нарушавате съня на другите !!!
27
5
 
4
 
! Отговори
До аZ- ът преди 1 месец
Хората молят за кръв. Ако можеш, дай. Ако не можеш - млъкни! Стига си дрънкал глупости.
26
1
 
5
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Академичната общност на Университета , вместо да призовава - да се изниже и да дари кръв. Все пак се познават. Не знам момичето от колко точно кръв се нуждае, не съм специалист, но нещо ми подсказва, че ако 20 парчета от "академичната общност на университета" се изтропат в центъра по кръводаряване - може и да се случат нещата. Айде стига с това "другари дайте на дадем". На мен някой нещо дал ли ми е, помогнал ли ми е. Всеки се оправя сам, така е в тая държава. Ако не сте го разбрали досега ...
25
1
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Защото има вероятност да помогнем. Друго не ме интересува точно в тоя момент.
24
1
 
0
 
! Отговори
в америка я закарай преди 1 месец
там правят чудеса . и тя кат баща си и дядо си е пиротехничка . ще я лекуват и ще гърми и трещи за стотици милиони левове и евра . доларите ще валят . 30 или 20 няма значение . с кожата се диша . има изкуствена . доктори има пластични хирурзи . в америка . изгубихте 20 часа .
23
5
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
ами в Пирогов има 100ци Служители на Заплата - те какво Чакат - да дарят, защо ние трябва да даряваме?!