Пожарът на депото в Цапалица е напълно потушен

Информацията съобщи кметът на Пловдив
4 авг 2024 11:25, Инна Ангелова
1
Пожарът на депото в Цапалица е напълно потушен
Снимка: БГНЕС

Пожарът в депото за отпадъци в Цалапица е напълно потушен. На място остава дежурен екип огнеборци и водоноски на ОП “Чистота”. Това съобщава кметът на Пловдив Костадин Димитров в профила си във Фейсбук, цитира БТА.

За сметището са осигурени два разпръсквача за вода, които също ще останат там.

От двете измервателни станции на РИОСВ в града става ясно, че показателите на въздуха в града са добри. РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито, допълва кметът и благодари за професионализма и всеотдайността на пловдивските огнеборци, на заместника си по екология
Иван Стоянов, който е на депото още с първата пожарна, на Десислава Георгиева, на фирмите ПИМК, ГАП 07, Персенк, Европейски пътища, София асфалт, които са  откликнали и веднага са изпратили хора и техника да помагат за потушаването на огъня.

"Искам да подчертая синхрона и координацията между всички институции в Областния кризисен щаб, начело с проф. Христина Янчева - Служба “Пожарна аварийност и защита на населението”, РИОСВ, РЗИ, ОД на МВР, Община “Родопи”. 
Благодарение на добрата организация и съвместна работа пожарът бе изгасен за по-малко от 48 часа", допълва Костадин Димитров.

В друг пост кметът на Пловдив съобщава, че след кратката буря вчера вечерта в Пловдив има паднали клони. Обработени са всички над 20 сигнала. Днес работата на общинските предприятия продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Запаница, през Цапалица та до Цалапица или до Цяла Пица ли бе майнъ Филибето?заглавието: Пожарът на депото в Цапалица е напълно потушен; 1ви ред: Пожарът в депото за отпадъци в Цалапица е напълно потушен.