Работници от Непал и Шри Ланка изчезнаха от Слънчака

МВР ги издирва, според хотелиерите са избягали
21 авг 2024 11:43, Стела Стоянова
65
Работници от Непал и Шри Ланка изчезнаха от Слънчака
Снимка БГНЕС, архив

МВР издирва изчезнали от Слънчев бряг сезонни работници от Непал и Шри Ланка.

Според хотелиери, които са сигнализирали в полицията, чужденците са избягали.

По информация на полицията в Бургас са установени четирима изчезнали - трима от Непал и един от Шри Ланка. Към момента няма информация да са напуснали пределите на страната. В момента те се издирват.

Пламен Копчев - председател на съюза на собственици на хотели в Слънчев бряг, обясни, че в неговия хотел са наели 15 работници от Шри Ланка, от които били безкрайно доволни, предава БНТ. "Радвахме се много, когато пристигнаха, защото много е трудна организацията, много средства са нужни за пристигането им".

На втората седмица обаче трима от тях са изчезнали. Предупредена е служба "Миграция".

"Те са общи работници - първо заради езиковата бариера, второ заради квалификацията. Никой от тях не ни предупреди - явно някакво чувство на незаинтересованост, докато техните колеги безкрайно добре се справят с работата си", каза председателят на съюза.

По първоначална информация част от служителите дори са оставили багажа и паспортите си у нас, но Копчев посочи, че са си взели всички лични вещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Страната
Митничари откриха над 4000 л "първак" в село край Добрич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
31
 
! Отговори
Евроатлантично е преди 3 седмици
Вносни работници от Непал и Шри Ланка обслужват вносни ВИП туристи от Уссрайна,на издръжка на българските данъкоплатци... Демокрация и банани,сър! Красиво е :)
7
2
 
48
 
! Отговори
Много ясно преди 3 седмици
България може да бъде само входна врата към западна Европа. Що бежанците от войните не остават тук какво остава за хората идващи от мирни държави? Да не са луд ида стоят тук. Естествено че ще избягат. Никой нормален човек не иска да бъде роб на български нагъл чорбаджия и мутра. Всичко читаво ще се маха. Фалит и само фалит за наглите български чорбаджии!
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да благодарим на Въздушния шенген. Поработиха колкото да съберат пари за самолетен билет и газ към западна Европа. Няма паспорти, няма визи!! Шенген бате.
5
1
 
20
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Да проверят първо в задния двор на хотела да не са закопани. После да видят да не са се нарряскали с големите заплати и още да не са изтаврезили. Трето, за проверят да не са избягали в Шри Ланка за още по-големи заплати. Все ще се намерят.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чалгарските мутрохотелиери не стават за робовладелци, прекалено саПрости, по-прости от робите им от Бангладеш и Мумбай.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече са в Холандия и Германия.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да са отскочили до пазара в Столипиново за булки. Кой да знае?
1
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въздушен Шенген. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Те за това дойдоха. Като ви казвахме, че ще си бият камшика към Западна Европа майтап ви се струваше. Кой ще ти стои тука в мизерията за 700 евро?