Ревизоро: Ще има големи проблеми и с язовир "Копринка", и с язовир "Жребчево"

По думите му ВЕЦ-овете са притежание на олигарсите
23 авг 2024 22:44, Нели Христова
50

МОСВ няма нито един язовир, но контролира водата в 52 язовира. Това са най-големите язовири, там е 85% от водният ресурс в страната. Другите 6500 язовира имат едни незначителни количества. Тези 52 язовира са национално значимите. Когато ти тръгнеш да даваш вода от тях, трябва да мислиш и за догодина. Язовирите са на няколко ведомства. Преди 3 години оставихме всички язовири пълни не за да произвеждат ток и да дават на частните ВЕЦ-ове, а за да ги има като национален ресурс. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро в "Денят ON AIR".

По думите му ВЕЦ-овете са притежание на олигарсите.

"Трябва да се знае, че язовирите не съществуват, за да работят ВЕЦ-овете, а са за земеделие за поливане, за битови цели и те са приоритет. Важно е язовирите да са пълни, защото повърхностните водоизточници пресъхват, падат нивата надолу. Ние рано или късно ще започнем да взимаме вода от язовирите и трябва да са пълни, а не да си гледаш частния интерес и да го даваш за ВЕЦ-ове", допълни Димитров пред Bulgaria ON AIR.
Ситуацията с някои язовири ще се влоши

Според него ще има големи проблеми и с язовир "Копринка", и с язовир "Жребчево".

"Тези, които сега твърдят, че за всичко е виновен климатът, само след година ще забравят какво са казали. Сега ако някъде има пожар, ще откараш полицаи, военни и доброволци. Тук не могат с кофите да пълнят, защото няма откъде. Една от политическите сили, най-голямата, каза, че това им е приоритет номер едно, а това трябваше да е приоритетът и на служебния кабинет", коментира гостът.

Не бива да пипаме подземната вода, за да остане за следващите поколения, категоричен е Димитров.

"Напоителни системи - болна тема от министри, които не разбират и които, за да угодят на браншовете си, обещават вода, но не дават пари за ремонт на системите и най-лесното - "да не даваме пари, не може ли да разрешим да се копаят кладенци". Повърхностната вода е тази, която сме замърсили и която имаме, подземната вода е водата на нашите деца, на нашето бъдеще, не можем така да я пилеем", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Общество
НАП прогони 30 бежанци от Украйна, щяла да прави семинари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Язовир Сталин преди 3 седмици
Прекръстен на турски. Но историята няма как да промениш. ЩНай-бързо измират българи и украинци.ш
23
2
 
7
 
! Отговори
Куранага преди 3 седмици
Дървен философ
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доста е занемари държавата за няма и 3 години от простокирчовците, тепърва ще им берем плодовете ако дотогава не ни сгазят с джиповете си на някое кръстовище.
21
1
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 3 седмици
Дълговековни навици с къпането няма .Едва по време на Викторианската епоха в края на 19 век е започнало частично да се налага къпането на тялото и то веднъж месечно или на два - три.Някои англета на година.Французите същата работа.Краля Слънце не се е къпел. Това по един -два пъти на ден е чак след 50 - 60- те,а в БГ с жилищните кооперации панелките и после в къщите.Иначе баните в градовете са били обществени с теляци и обичайно в края на седмицата.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прав е,ВЕЦ-те точат вода от язовири и печелят,а язовирите пресъхват.Но ямата не е без дъно.Да мислят с главите си управляващите ,Ревизоро беше по време на пернишката криза когато ей такива тарикати източиха язовира.От ВиК криха уреди,чудесии,лъгаха за нивото,после им смениха стария водопровод да няма течове и стана по добре.На много места трябва да се сменят ,само че политиците ни облъчват с интриги и безхаберие ,лично его ,истериите на Киро да стои в телевизора,да бълва простотии за пиар
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ето я зеленета сделка, нали Европа така каза...ето я! Хидро, фото и вятър били зелени...тва беше организация от поне 10 год. А ако знаете как се сече за фото ви е бедна фантастика....10 дка гора изчезна за 2 месеца тая год, общинско...на кмета познати
18
0
 
13
 
! Отговори
Величко Величков преди 3 седмици
Да Ви кажа аз съм Величко Величков и съм класиката на министър Петър Димитров.Който има проблем с МОСВ да ми се обади, решавам всякакви проблеми и взимам доста пари, нали трябва да ги дам и на Петьо, все пак той подписва.Колкото до Копринка, рибари с есетата не си плаща да има вода, ВЕЦ - овцете плащат и то добре и ще имат вода.Търсъте от ЕСО справките колко е произвел ВЕЦ- а за 3 години и ще разберете за какво става на въпрос.А са ви кажа Петьо си купи яхта с парите ое Копринка.
17
10
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Как изобщо смее да се появява тоя генетичен от падък и защо не е очистен физически, след като до вчера се оявяваше да защитава руската агресия и Путин?
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази година валяха доста дъждове. Няма причина язовирите да са празни. Явно някой пак е крал като за световно. Сега ще правят "проверки" и ще се окаже че никой не е виновен. Както винаги...
15
0
 
15
 
! Отговори
Кирчо П. преди 3 седмици
Аз викам да ги източим и тях !
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В тоалетната и тя е повърхностна вода!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ти на кого говориш , че не става ясно? Кой е тоз, който е раздавал вода? Олигарсите с чаастните ВЕЦ не са ли от Граб? Защо не наричаш бандитите , които разграбиха всичко с техните имена?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората го казват от месеци, ама не та не - глобалното затопляно само било - АЛОУ - има хора думкат по 2-3 кубика ... на СЕКУДНА!
11
0
 
16
 
! Отговори
Ами , да преди 3 седмици
Ами , да - в частните държави е така ! Държава ли казах ?!21623
10
5
 
9
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 седмици
Докато старозагорската Вец,комплекс,,Марица-Изток,, и 59-те сонди на Ст. Загора точат река Тунджа,проблеми е имат Сливен,Ямбол,Одрин и стотици цела край тях. Ст. Загора ще си плати за 70 годишните кражби с лихвите.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди няколко години и язовир Студена бе източен чрез частния ВЕЦ и 200000 перничани и околни общини останаха на сухо . И една калинка министър си слагаше подписа за източването без да чете предупрежденията .Дали го осъдиха . Но сега е още по зле . Суша , частни ВЕЦ....
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо бе без вода ще се върнем преди 1944 година супер няма да сме комунисти.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако и следващата година е такава, няма да има изобщо вода!
6
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Източилите вода за милиарди - на сметната палата и прокуратурата и затвор по бързата процедура и конфискация!
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Без лошия соц щяхте да си честитите банята като преди 1944 година муахахах