Само в родното БДЖ: Пътници бутаха влак

Абсурдната ситуация е по направлението Пловдив-Димитровград
23 авг 2024 14:29, Инна Ангелова
70
Само в родното БДЖ: Пътници бутаха влак
Снимка: БГНЕС

Да се пътува с БДЖ определено е приключение и поредната случка го доказва. Пътници във влака Пловдив - Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За случая разказва в профила си във Фейсбук писателката и блогър Дани дел Нико, която е сред пътуващите.

Тя посочва, че на излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи”, съобщава БНР.

Предложението пътниците да слязат и да бутат влака е именно на блогърката, но то е прието не само от машиниста, но и от пътниците.

"Освен да бутаме влака!", попитала риторично Дани де Нико без да подозира, че след минути точно това ще се случи...

"Явно неволно съм дала идея и след малко тя се осъществи. Машинистът помоли пътуващите мъже и на мига всички с ентусиазъм се отзоваха. След минути от мястото си видях как бавничко се движим назад. След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно се оживиха. Потеглихме", пише още тя.

“Довечера ще сме в новините, че пътниците са бутали мотрисата! - пошегува се с облекчение машинистът, въодушевен от развръзката, и се разсмя от сърце”, е само един от многото коментари на участващите в бутането на влака.

Заради оказаната навременна помощ от пътниците влакът пристигнал в Димитровград само с 9 минути закъснение.

"Благодаря на прекрасните служители от #БДЖ, специално на екипа на #КПВ10241 които са готови да опитат и невъзможното, но да осигурят безопасното транспортиране на пътниците си", завършва поста си авторката.

От БДЖ съобщават, че ще направят проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: локомотиввлакБДЖ
Още от Страната
15-годишна пострада тежко при катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 2 седмици
Акция , организирана от тези дето искат да приватизират БДЖ пътнически превози , добре отразена от винаги готовите на подкуп и сензация журналисти ! Нека са ви честити новите частни влакове ,..... само че те няма да спрат до тука ! След като се наместят в пътническите ЖПпревози , тяхното лоби ще ревне за увеличаване на пътните такси и застраховки на автомобилите , за да може да ви е скъпо по магистралите , и да с качвате на влаковете им !
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А линията Пловдив - Свиленград е съвсем нова и позволява развиването на 200 км в час. Ако си внесем жепейци защото нашите са слабо умни..
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проводникът е бил малко по-далеч от релсите или пантографът не се е разгънал достатъчно. На равно, съпротивлението на въртенето на стоманените колела по стоманените релси е много малко. Почти Движение на идеално твърдо тяло. Закон на Нютон. В идеалния случай равномерно праволинейно движение продължава вечно, докато не се употреби сила. Минимално продължително усилие може да премести локомотива. Ако са имали щанга или лост е можело и без помощ от пътниците!
61
2
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 2 седмици
Виждам, че адвокатчетата на пропадналото БДЖ сте се включили и пак отричате провала си. Цяла Бг наблюдава пропадането. Само вие по стар съветски подход отричате провала и редите пропагандата- нови германски вагончета с климатик, екскурзийки с ретро влакчета, екскурзийки с рисунки...
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според набеденият за политически анализатор Жоро Тръбата адашът му Гвоздейков бил голям професионалист. И той като Калин-ката трябвало да остане министър.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хем си плащат, хем бутат! За последно съм пътувал с влак през 2008 г. Чакам в Пловдив влак за София, идващ от Бургас. Закъсня с 30 мин. Като тръгвахме питам кондуктора - в колко часа ще стигнем? Отговорът бе - Га стигнем! Гледам сега ,че има прогрес от 30 минути закъсненията са по 5 -6 часа. Така трябва, да се научат хората на търпение, за къде да бързат?
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бутат, защото министърът на БДЖ е пълен некадърник! Затова те го бутат. То в момента май хората бутат държавата да върви, ама тя е тежко закъсала. Вместо да бутат могат просто да изхвърлят ромските си барони и да заживеят мирно и щастливо, ама ромската тръпка в България явно не е отминала.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз предлагам все пак подобни ситуации да се описват от хора дето имат понятие от тия неща. Читателя приема информацията 1:1 и гради картината в представите си, т.е, няколко вагона, машината и напрягащите мускули пътници. Един локомотив тежи над 80 тона, един вагон около 40 т. Между комп. от машина и няколко вагона и мотриса има голяма разлика. Снимките нищо не показват, на няколко места са различни. Това Дани е писателка, не железничар. На равен терен това е възможно.
56
1
 
5
 
! Отговори
прасчочо преди 2 седмици
до 54: защо отстъпка. Това е бил маршрут с допълнително забавление, осигурено за пътниците и те са се възползвали. Дори би трябвало да има частичсно увеличение на билетите за този превоз.
55
2
 
6
 
! Отговори
Virtuozzo преди 2 седмици
колко евроатлантическо !
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БДЖ ..... Поне направли ли са им отстъпка от билетите
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Без Дел Нико седяла и снимала, докато мъжете бутали влака. Иначе ако я питаш - тя е равна с мъжете. Да се смееш ли, да плачеш ли?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре че е влак, а не космическа ракета. Трябваше да я бутат до Луната. Добре че нямаме такива.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако беше частна фирма можеше да я бойкотирате и да фалира. Но не можете! Защото не е частна и ще правят каквото си искат! ХАХАХАХАХАХАХАХА!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сговорна дружина, влак повдига!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българите са чукчите на ЕС
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приватизация за опазване на БДЖ.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакаме и коментарите от BBC, CNN...THE WALL STREET JORNAL
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В БДЖ работят повече хора от колкото армия имаме. И те не заплати от данъците ни. За това не може да бъде закрито. Защото който го направи се лишава от десетки хиляди гласове гарантирано, което в момента при тази избирателна активност е много! А държавните служители по принцип си гласуват по-редовно. Плащайте данъци балъци! Не ви ли прави впечатление, че нито една партия не е за смъкване не данъци и държавни разходи. Всички искат държавния сектор само да расте.
45
0
 
6
 
! Отговори
Хавиер Милей преди 2 седмици
Май ще трябва да дойда от Аржентина да ви дам няколко съвета, как се оправя този проблем, че България започва да заприличва на Венецуела.