Обсъждат трима за вътрешен министър, ако Стоянов не остане

Може да има и още промени в служебния кабинет
Обновена: 24 авг 2024 21:07 | 24 авг 2024 21:00, Стела Стоянова
55
Обсъждат трима за вътрешен министър, ако Стоянов не остане
Снимка БГНЕС, архив

Обратното броене за кабинета „Главчев 2” вече започна. Задачата, която получи служебният премиер от президента в четвъртък, беше да предложи правителство около, което да няма съмнения за политическо влияние и което да гарантира честни избори. Румен Радев няма да приеме служебен кабинет с участието на Калин Стоянов. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Освен вероятната замяна на вътрешния министър, неофициални източници твърдят, че може да се стигне до още промени в настоящото служебно правителство.

„Да, оптимист съм, защото думите на президента при връчването на мандата бяха разбрани от всички правилно. Г-н Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни, нормални избори в България и да имаме ново правителство след няколко месеца, защото не виждам накъде повече можем да падаме надолу”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

По информация на NOVA разговорите за рокади в министерствата вече има. След излизането си от „Дондуков” 2 Димитър Главчев не даде конкретен отговор дали ще смени Калин Стоянов или не. Но източници на NOVA съобщават, че в момента има три имена, които са възможни за поста на вътрешния министър – двама от заместниците му – Тони Тодоров и Стоян Темелакиев и директорът на Главна дирекция „Национална полиция” – Атанас Илков.

Официално потвърждение дали това са имената, които се обсъждат, засега няма. Но, ако все пак в понеделник Калин Стоянов пак бъде в папката с имена като предложение за министър – указ отново няма да има, отсече вицепрезидентът.

„Стоянов поражда политическо напрежение и няма доверие в политическите партии. Изглежда, че той се стреми към своя политическа кариера, няма как да е гарант за честни избори", допълни тя.

Досега против оставането на Калин Стоянов се обявиха почти всички партии в 50-ия парламент. От парламентарната група на ДПС обаче застанаха за него, а председателят им Делян Пеевски обяви, че ако Стоянов бъде махнат, той ще му предложи политически пост. Друг ключов министър, този на отбраната, също още не знае съдбата си.

„Засега съм член на първия кабинет на Главчев. Много съм благодарен, че бях част от екипа му. Има още време до понеделник. Всички планирани приоритети са изпълнени, мисля и за следващите”, коментира военният министър Атанас Запрянов.

Той уточни още, че ако му предложат да остане, ще приеме. „Главчев познава много добре както всеки министър, така и секторните политики, ще подбере правилните хора. Имам пълно доверие в премиера и ще приема, ако ми предложи да остана на поста”, каза още Запрянов.

Вероятно премиерът ще направи факт и друга рокада, за която се пошегува преди време – тази във външните работи. Според неофициална информация Димитър Главчев е възможно да смени себе си с досегашния си заместник-министър Иван Кондов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Страната
Доброволци и пожарна още борят огъня в Гюргич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тиквата ще смени Калинката си, щото Шиши е напазарувал повече от него.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шашмите не ги прави министъра на вътрешните работи. Шашмите се правят от ЦИК. Отвличат ви вниманието. Изборите не ги прави МВР, а ЦИК.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това Парвеню,няма шанс да " остане"! Колкото и да " скопиха" правомощията на президента ни ПП и ДБ.То все пак има " лостове", чрез които Да оперира Президента ни! Докато Не се махне този МЪНИЧЪК Самохвалко,то процедурата за Служебен кабинет,няма да се Предвижи!!-:) Пич си г-н Президент!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
До 20/21 преди 3 седмици
Пеевски има ресурс да купува корпоративен вот. Изобщо няма да си играе единични гласове да купува. Ако иска ще купи и 20 депутата. Кирил как купи 11 депутата? Отцепниците без пари ли ги взе? Всички са навързани като cвински черва. Единични гласове никой не купува. Но с машините се сменят хиляди гласове. Никой в ЕС не гласува с машини. 47 милионна Франция за 2 седмици подготви изборите и забравиха, че са ги провели. В България им трябват 6 месеца да уреждат корпоративен вот. Един дол дренки са.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не го иска защото му спира кеша (контрабандата с пудели, пачки и всякаква друга за която не знаем).
19
1
 
6
 
! Отговори
По-точно преди 3 седмици
Шиши иска негов купен човек да е министър на вътрешните работи, за да купува пак гласове и да се изпарят половината гласове на ПП-ДБ
18
6
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Калинчо правеше ала-бала с Шиши Магнитски, затова му се вдигна на Шиши вота на последните избори, а на ПП-ДБ изчезнаха 300 000 гласа, включително и Моя!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой го обсъжда, бе? Никой нищо не обсъжда. Баламосват ви. Радев иска той да прави изборите с негов кадър като Дерменджиев, при който стана далаверата с кодовете и ала бала портокала. Рашков не могат да го сложат щото Дамаджаната Рашков назначи Калин 2021 за шеф на ГДБОП, а връзките му с контрабандистите баща и син, покрай Живко Коцев се разкриха. Живко Коцев е под гаранция за 20 000, освен него да сложат, че Кирчо, Асен и Радев да откраднат изборите. Кеш, кеш, кеш! Хахахахахаха Накешиха се.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който и да е, пак ще е марионетка на Тиквата и Свинята. Така, че - чака ни още от същото.
15
1
 
4
 
! Отговори
Кици Грндр преди 3 седмици
А нещо за нас така ще нагласите ли, че и 300 000 няма да имаме реално. Цунки
14
10
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 седмици
Румен Радев взе страна, а това е за ИМПИЙЧМЪНТ. Защо не му искат Импийчмънт? Всичко вони, а те чакат изборите в САЩ. Страхливци.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев нали каза (при първата номинация), че никой не може да му казва какво да прави и кои хора да слага или маха? Сега с какви очи ще си плюе на казаното?
12
0
 
10
 
! Отговори
България преди 3 седмици
е вече в Тотална Изолация: "САЩ премахват визите за граждани на Румъния".
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ С ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР КАЛИНКА НЯМА ДА ИМА. БОРИСОВ ДА СИ ГО НАЧУКА В ТИКВАТА ТОВА.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кои са тези 3ма? Стоянов 1, Стоянов 2 и Стоянов 3!?!И тримата вече са купени от тиквата и прасето
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А тези тримата знаят ли?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След поправките с Член 99, ал.5, Радев няма право да избира министри. Радев избира само премиера от списък с възможни за избиране. Радев взе страна на една от партиите, която лично назначи Калин Стоянов за министър на вътрешните работи, а сега не го искат понеже се опънал на Кирчо и Асен да смени някакъв шеф на митницата в Хасково. Киро не може да набие Калин както наби министър Йоловски и сега мята къчове. Щом на 9 юни изборите не ги оспориха сега какви претенции имат?Нали изборите бяха честни?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тука нема кой да ти тури и един минус, сички ли сте на почивка, баровци
6
7
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
Аз бих се зарадвал Главчев да предложи отново Калин Стоянов, защото той няма никаква вина, против са тези партии, чиито лица той разкри с далаверите им, а и хората от системата си държат на него. А Рундю да се оправя нататък ако не подпише.
5
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Ха-ха-ха, ама в България не може да има правителство, което да няма зависимости и да гарантира честни избори!